pewnością wiecie, że z zielonych niedojrzałych pomidorów można przygotować sałatkę na zimę. Za to u mnie w tym roku pozostało wiele pomidorków koktajlowych, które nie zdążyły dojrzeć, dlatego w całości wylądowały w słoiczkach. Zapraszam po przepis. Składniki (na 4-5 słoiczków średniej wielkości): 1 kg zielonych pomidorków koktajlowych 1 cebula 1 ząbek czosnku na każdy słoik 1/2 łyżeczki ziaren
Kuchnia domowa Aniciekawa i sycąca. Chrupiące warzywa i upieczony z przyprawami ryż tworzą super połączenie smaków. Oczywiście nie mogło zabraknąć trochę składników nie koniecznie pasujących do kuchni azjatyckiej ale to moja sałatka z twistem, Polecam... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkołososiem: Łosoś po grecku Łosoś pieczony z granatem Makaron z wędzonym łososiem Trójkąty z porem i wędzonym łososiem Kotlety z łososia Pieczony łosoś Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby Łosoś ze szpinakiem Łosoś pieczony z parmezanem Tarta z porem i łososiem
nietylkopasta.plsosów ułatwią ich trawienie, a ponadto w ciekawy sposób będą prezentować się na talerzu. Przygotowując danie obiadowe z lawendą, możesz zastosować ją także do opiekanych ziemniaków oraz dressingu do sałatek . Czy jedzenie lawendy jest bezpieczne? Część osób obawia się, że lawenda jest trująca i może powodować nieprzyjemne dolegliwości zdrowotne. W rzeczywistości jest ona wartym polecenia dodatkiem do potraw – wymagając jednak
RozdomowionaSałatka z granatem i fetą , którą zrobisz w krócej niż w 15 minut, to rewelacyjna, jesienna propozycja na każdą okazję. Przepis jest super prosty, a smaki skomponowane tak, by chciałoby się wziąć dokładkę
AniaGotuje.plcałość była bardziej wyrazista. Zielone pomidory, pełne możliwości! Innym sposobem na przetworzenie niedojrzałych pomidorów jest ich marynowanie. Marynowane zielone pomidory świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do kanapek lub sałatek. Można je marynować w zalewie octowej z dodatkiem ziół, czosnku i przypraw oraz innych jesiennych warzyw. Proces ten jest bardzo prosty, a efektem można cieszyć się przez dłuższy czas. Zielone
codojedzeniaDelikatna, klasyczna, wszędobylska sałatka Colesław. Nie jest trudna, polecam do różnych dań! Co nam trzeba? pół średniej główki białej kapusty 1 cebula żółta 2 duże marchewki sos, wymieszaj ze sobą: 200g majonezu, po pół łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, cukru Sok z całej cytryny Robimy! Najpierw kapusta- zdejmij wierzchni liść , pozostałą cześć poszatkuj dość drobno- do głąba. Co z nim zrobisz
LatosiowydomSzybka surówka z selera naciowego Super zdrowa i smaczna surówka z selera naciowego i jabłka bez majonezu. Seler naciowy to kopalnia dobroci, znakomity dodatek do sałatek i surówek. A surówka może być tak samo z majonezem jak i bez, mój przepis jest bez majonezu i to ją czyni jeszcze bardziej atrakcyjną. Surówka z selera bez majonezu Co można dodać
Dieta moja pasjaznajdą swoje miejsce na Twoim stole. Zachować smaki wiosny można również przyrządzając inne dania inspirowane kuchnią meksykańską: – Meksykański omlet z awokado – Tacos z kurczakiem i fasolką – Sałatka z quinoa i warzywami Zalety liofilizacji składników w kuchni Ostatnio coraz większą popularność zyskuje lyofood. Proces liofilizacji pozwala na zachowanie świeżości i wartości odżywczych składników, co w szczególności dotyczy warzyw
ZGruntuFitnastępnie smażyć na patelni aż do uzyskania złocistego koloru. Konopie w kuchni: przepisy na konopne dania Przepisy na konopne dania są nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Możemy przygotować sałatkę z nasionami konopi, która dzięki swoim składnikom dostarcza wartości odżywczych i tłuszcze niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dodatkowo, konopie w kuchni mogą być stosowane jako dodatek do zup czy sosów
ZGruntuFitfizycznego. Oto przykładowy jadłospis na jeden dzień: – Śniadanie: Płatki owsiane gotowane na wodzie z dodatkiem jagód oraz orzechów włoskich, skropione odrobiną oliwy z oliwek. – Drugie śniadanie: Sałatka z sałaty rzymskiej, pomidorów, ogórków i awokado, doprawiona sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. – Obiad: Grillowany łosoś z brązowym ryżem i duszonym jarmużem. – Podwieczorek: Garść migdałów oraz smoothie
ZGruntuFitłososiem: Łosoś po grecku Łosoś pieczony z granatem Makaron z wędzonym łososiem Trójkąty z porem i wędzonym łososiem Kotlety z łososia Pieczony łosoś Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby Łosoś ze szpinakiem Łosoś pieczony z parmezanem Tarta z porem i łososiem
nietylkopasta.plrozmaryn i natkę, które zawsze idealnie komponują się ze wszystkimi grzybami. I oczywiście świeżo mielony pieprz, duuużo pieprzu – dla mnie to podstawa. Z czym podałam pulpety? Klasycznie z sałatką z buraków, którą co roku robię w większej ilości i chowam do piwnicy. Do kompletu brakowało mi jedynie kaszy gryczanej. I właśnie w tę stronę poszłam. Wyszło pysznie. Składniki
Kardamonovyusmażeniu nie okazały się suchą podeszwą Zbyt długie smażenie spowoduje, że mięso będzie suche. Przygotowane według tego przepisu są soczyste i przepyszne! Pasują do ziemniaków, ryżu czy sałatek. Polędwiczki z indyka z sosem Worcestershire Składniki: 2 polędwiczki z indyka (około 400 – 450 g) 1 płaska łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1/4 szklanki sosu Worcestershire 1/2 papryczki chili (lub mniej
Oryginalny smak