egzotyczny owoc, który można bez problemu zmiksować w blenderze. Po zmiksowaniu powstaje gładka masa, która nadaje się do przygotowania soków, koktajli, a także do dodawania do deserów czy sałatek. Ananasy są bogate w witaminę C, błonnik i przeciwutleniacze, co wpływa korzystnie na nasz organizm. Podsumowanie Blender to niezastąpione narzędzie w kuchni, które umożliwia nam przygotowanie pysznych i zdrowych koktajli
Żyję by jeśćwolicie bardziej tradycyjne smaki to koniecznie sprawdźcie te wiodące obecnie prym w najczęściej czytanych przepisach: spring rolls z sosem orzechowym , albo te zielone z zioołowym kurczakiem , czy z pikantną sałatką z tuńczyka ! Spring rolls z surimi i orzeźwiającym sosem mango Potrzebujesz: Spring rolls 100g ryżowego makaronu vermicelli 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżeczki sosu sojowego arkusze papieru ryżowego duży
Kuchnia w Słońcu Skąpanajagnięciny. 4. Adana Köfte — pikantne, grillowane köfte z miasta Adana na południu Turcji, znane ze swojego ostrego smaku i dodatku papryki. Kisir Historia i Pochodzenie Kisir to tradycyjna turecka sałatka z bulguru, która ma swoje korzenie w kuchni Bliskiego Wschodu. Podobnie jak köfte, kisir jest potrawą, która ewoluowała na przestrzeni wieków, przybierając różne formy w zależności od regionu. Bulgur, główny
RafalCookprzenieść do słoika nie uciskając ich. Można je używać do różnego rodzaju potraw dodając je pod koniec gotowania. Sprawdzą się suszone jak i świeże w różnego rodzaju koktajlach, kanapkach, sałatkach czy nawet do pieczenia chleba. Można po zalaniu wrzątkiem i przefiltrowaniu używać jako płukanki do włosów. Póki co robię sobie okłady na oczy. Źródło: Medycyna dawna i współczesna Dr Henryk
Leśny Zakątekwprowadzające nutkę słodyczy do przekąsek. Jeżeli wolisz bardziej pikantne dipy, przygotuj ostrą musztardę, sos z papryczek chili lub czerwonej cebuli. Więcej inspiracji możesz znaleźć we wpisie: Najlepsze sosy do sałatek – przepisy proste i uniwersalne . Jak zrobić deskę serów i wędlin krok po kroku? Przygotowanie deski serów i wędlin krok po kroku jest niezwykle proste. Jak się do tego zabrać? Wybierz
RozdomowionaSuper lekka, świeża i banalnie prosta sałatka z ogórków gruntowych. Sos nadaje jej azjatyckiego charakteru. Spróbujcie przed krojeniem ogórków schłodzić je w lodówce i zajadajcie od razu po wymieszaniu z sosem - jest mega chrupiąca i świetnie chłodzi w upały :) Składniki: 8-9 ogórków gruntowych 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Delicious Placesałatka to prawdziwe lato na talerzu, młode ziemniaki, chrupiące rzodkiewki, kalarepa, buraczki, ogórki małosolne to wspaniałe połączenie żeby stworzyć zdrowy obiad, który sprawdzi się w szczególności w gorące dni. Składniki na 6 porcji 1,20 kg młodych ziemniaków pęczek rzodkiewki 1 kalarepa 500 g gotowanych buraczków 1 duży ogórek 2 ogórki małosolne
noteskulinarnyfigaUgotowana czarna soczewica, drobno posiekana czerwona kapusta, rzodkiewka ogórek, koperek, To główne składniki sałatki. Można dodać czarną porzeczkę. Świetnie pasuje na obiad lub kolację oraz jako dodatek do pieczonych ryb. SKŁADNIKI: 2 szklanki ugotowanej czarnej soczewicy lub zielonej (może być gotowa ze słoika) 1/2 główki małej czerwonej kapusty kawałek ogórka 4 rzodkiewki czerwona cebula 1/4 szklanki czarnej
AZgotuj!Pamiętaj, że regularne stosowanie jest kluczowe, szczególnie w okresach największego nasilenia owadów. Z pewnością chcesz być na bieżąco z moimi przepisami wiec zapraszam na Facebook i Instagram . Więcej pysznych sałatek jak również obiadowych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ Artykuł Jak skutecznie radzić sobie z komarami i kleszczami? Domowe preparaty odstraszające owady. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń
kuron.com.plPyszna wiosenna sałatka, którą można przygotować np. na śniadanie. Składniki: 1 serek wiejski (200g) 1/2 słodkiej czerwonej papryki 3-4 rzodkiewki sól, pieprz siekany szczypiorek Sposób przygotowania: 1. Z serka wiejskiego odlać trochę wody. 2. Umyte warzywa pokroić w kostkę. 3. Serek wymieszać z warzywami, dodać szczypiorek i doprawić do smaku, wymieszać. Smacznego
Kuchnia domowa AniRóżowa Różowe porzeczki to hybryda między czerwonymi a białymi. Ich smak jest łagodniejszy i bardziej słodki, co sprawia, że są doskonałe do jedzenia na surowo oraz jako dodatek do sałatek owocowych i deserów. Zastosowanie Porzeczek Porzeczki znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Możemy z nich robić przetwory, soki, wina, dżemy oraz galaretki. Dodawane są do ciast, deserów, a także do dań
RafalCookczasu do czasu spróbować czegoś innego. Tym sposobem w mojej kuchni pojawiły się kotlety jajeczne z ziemniakiem, a dokładniej z ziemniaczanym pure. Podałam je z kalafiorem z wody i sałatką z pomidora i cebuli. Myślę, że fajnie mogłyby też smakować z jakimś sosem – np pieczarkowym lub koperkowym na ciepło, lub na zimno – z czosnkowym czy majonezowo-ketchupowym
Smaki Na Talerzulodówki na co najmniej 2 godziny. Grillować polędwiczki przez około 8-10 minut z każdej strony, aż będą dobrze wypieczone. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. grillowanymi warzywami lub sałatką. Grillowane szaszłyki warzywne Składniki: 2 cukinie, pokrojone w grube plastry; 2 czerwone papryki, pokrojone w dużą kostkę; 1 czerwona cebula, pokrojona w ćwiartki; 10 pieczarek, przekrojonych na pół; 2 łyżki oliwy
Słodkie okruszkiproste i już następnego dnia małosolne z woreczka są gotowe do jedzenia. Pyszne są! Polecam również inne przepisy na przetwory z ogórków Kiszone ogórki Ogórki w miodowej zalewie Sałatka szwedzka Ogórki kanapkowe do słoikó w Ogórki małosolne z worka Składniki: 1 kg ogórków 2 baldachy kopru kawałek korzenia chrzanu (ok 5cm) liść chrzanu 4-5 ząbków czosnku
Obiad gotowy