Pyszna szybka sałatka, w sam raz na śniadanie, kolację czy do pracy. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mały słoik selera konserwowego 1 mały słoik papryki konserwowej 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Seler i paprykę odsączyć. 2. Paprykę, ser żółty i jajka pokroić w kostkę. 3. Wszystko umieścić
Kuchnia domowa Anikurczaka nie jest skomplikowany, każdy sobie poradzi, a efekt końcowy z pewnością zadowoli domowników. Smażone podudzia świetnie komponują się z ziemniakami, pieczonymi warzywami lub ryżem, a ulubiona lekka sałatka bez wątpienia doda świeżości do dania. Można też zjeść z pieczywem, maczanym w powstałym sosie. Podudzia z kurczaka z patelni Składniki: 10 szt podudzi (pałek) z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki
Oryginalny smakserwować udka pieczone z warzywami? Danie najlepiej podać z prostymi dodatkami, które podkreślą smak głównych składników. Idealnie sprawdzą się pieczone ziemniaki, kasza jaglana czy jęczmienna, ryż lub chrupiąca sałatka z rukoli. Udka z air fryera Frytkownica beztłuszczowa, znana również jako air fryer, to urządzenie, które zdobywa coraz większą popularność w polskich kuchniach. Dzięki cyrkulacji gorącego powietrza pozwala na przygotowanie potraw
e-PrzepisyKulinarnesoli i pieprzu doskonale pasuje lubczyk oraz oregano. Możesz również dodać ostrą paprykę, natkę pietruszki oraz mielony kminek. Jak wykorzystać pasztet marchewkowy? Pasztet z marchewki będzie doskonałym dodatkiem do sałatek, czy na kanapki. Pasztet marchewkowy z orzechami włoskimi pysznie smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Możesz podgrzać kawałek upieczonego pasztetu i podać go z sosem (np. z sosem
Via GustoKról w kuchni jest tylko jeden. Pomidor!” Książka ta to prawdziwa skarbnica przepisów, które pokazują wszechstronność i uniwersalność tego popularnego warzywa. Znajdziemy tam różnorodne przepisy, od prostych sałatek i zup, po bardziej skomplikowane dania główne i przetwory. Przepisy są jasno i przystępnie opisane, co sprawia, że książka jest idealna zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych kucharzy. Śmiechowska
Dorota Smakujektóregoś z przepisów wystarczy kliknąć w wybrany link poniżej: zupa grzybowa wigilijna z makaronem krokiety z kapustą i grzybami tarta z grzybami i kiszoną kapustą śledź w sosie czosnkowym sałatka śledziowa z buraczkami marynowany surowy łosoś w przyprawach Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
Kulinarne przygody Gatityktórym przyjrzymy się dokładniej właściwościom i korzyściom zdrowotnym rzodkiewki. Rzodkiewka, znana również jako Raphanus sativus, jest popularnym warzywem o ostrym smaku i charakterystycznym kształcie. Często dodawana jest do sałatek, kanapek i dań kuchni azjatyckiej. Jednak rzodkiewka ma wiele więcej do zaoferowania niż tylko smak. Przeanalizujemy teraz, na co dokładnie dobrze działa rzodkiewka. Korzyści dla zdrowia Rzodkiewka jest niskokaloryczna i bogata
Żyję by jeśćcykoria może działać jako prebiotyk, czyli substancja, która sprzyja rozwojowi korzystnych bakterii w jelitach. Jak spożywać cykorię? Cykoria może być spożywana na wiele różnych sposobów. Można ją dodawać do sałatek, gotować, piec lub parzyć jako napój. Jej korzeń jest często wykorzystywany do produkcji kawy z cykorii, która jest popularną alternatywą dla tradycyjnej kawy. Warto jednak pamiętać, że jak z każdym
Żyję by jeśćmarchew dodajemy do zupy, delikatnie mieszamy i podajemy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIEKAWE PRZEPISY NA ZUPY KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Białe kwaśne czyli poznański barszcz na golonce pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemgamą różnorodnych dodatków. Do moich ulubionych należą śledzie w oleju i po te właśnie śledzie sięgam najczęściej. Lubię je zajadać same bez żadnych dodatków bądź używać ich jako podstawy sałatek, roladek czy komponować z dodatkami takimi jak cebula, żurawina, sos pomidorowy oraz wieloma innymi. Śledzie w sosie musztardowym to jedno z tych dań rybnych, w którym używam śledzi w oleju
MeCooksKolejna wariacja na temat sałatki makaronowej z brokułem. Składniki: 1 brokuł 200 g makaronu małe kokardki 1 puszka kukurydzy 1 mały por 1-2 średnie ogórki kiszone sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. 2. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować
Kuchnia domowa Ani