sałatki - 52845 przepisów (strona:1348/3523)

Proste ciasteczka czekoladowo - waniliowe 164

Mocno czekoladowe, z dobrze wyczuwalnym waniliowym aromatem, miękkie i pyszne ciasteczka, którym nikt się nie oprze. Na deszczową, jesienną niepogodę nie znajdziecie nic lepszego. Do tego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi 269

większą popularność w kuchni zachodu, głównie z uwagi na łatwość i szybkość przygotowania oraz uniwersalność zastosowań. Kuskus to przecież nie tylko baza dań głównych ale również znakomity dodatek do sałatek, przystawek, zup i deserów. Ja zapraszam Was dziś na propozycję sałatkową: Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi Składniki: 250 g kaszki kuskus 100g kotletów sojowych (a'la schabowe) 3szklanki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczona dynia z fetą 120

Dynia to typowe jesienne warzywo, z którego można wyczarować mnóstwo ciekawych dań. Ponieważ najbardziej lubię najprostsze rozwiązania, dlatego postanowiłam przygotować prostą sałatkę z pieczonej dyni z fetą . Taka "sałatka" okazała się niezwykle smaczna, łączy w sobie moje ulubione smaki - jest słodko-kwaśna. Dynia sama w sobie jest słodka, a tu dodatkowo jej słodycz podbita jest miodem, a kwaskowatość

Codzienne Gotowanie
Sałatka z granatem, orzechami włoskimi i sosem miodowo-imbirowym 98

łyżka orzechów włoskich (ok. 10 g), - 2 łyżeczki soku z cytryny, - świeży korzeń imbiru. Sposób przygotowania 1. Mieszamy rukolę z ziarenkami granatu i prażonymi orzechami. 2. Sałatkę polewamy sosem (mieszamy sok z cytryny z miodem i odrobiną tartego imbiru).\ Sałatka jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo, - magnez (pochodzący

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sałata z bażantem 120

Myślę, że to całkiem fajnie jest mieć gotującą córkę. Moja Mama miała wczoraj wyjście i obiecałam zrobić obiad. Oto i on: Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – opakowanie rukoli – suszone owocu z sosu – rodzynki, morele (wcześniej gotował się w nim bażant i dzik), ale można też namoczyć je w wodzie – mięso, u mnie bażant (świetnie sprawdzą się resztki(...)patelni i gdy będą miękkie dodać cukru i karmelizować. Odstawić na bok. Warzywa umyć – pomidory pokroić (ja miałam raptem dwa), ogórki i marchew obrać – wkroić do sałatki i zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać. Sałatę nakładać do miseczek, posypać żurawiną i ułożyć mięso (może być gorące). Na wierzchu kłaść karmelizowaną paprykę i cebulę

Szybko Tanio Smacznie
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 122

Dominik Moskalenko zadbał o to abyśmy nie byli  głodni. Przygotował dla nas pyszną jajecznicę z szynką Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie z jabłek, ziemniaki puree z sosem tymiankowym

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka makaronowa z pieczoną dynią 131

Halloween i dynia to obowiązkowy duet na koniec października. Dziś zapraszam na bardzo prosty przepis, który połączy te dwa elementy, oto sałatka makaronowa z pieczoną dynią, z dodatkiem sera pleśniowego, który złamie nieco mdły smak dyni. A do tego czosnkowo-musztardowy sos. Mówię Wam jest pysznie ! Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie  makaronu

Kulinarne przygody Gatity
Warstwowa sałatka ukraińska 1828

Bardzo smaczna i nieskomplikowana sałatka. Do przygotowania potrzebujemy tylko kilku warzyw i majonez, żadnych przypraw ani zbędnych dodatków.   Składniki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka śledziowa z burakiem - fit 228

Sałatka śledziowa w jesiennym wydaniu, bo z dodatkiem buraka. Dla amatorów śledzia nowy pomysł na podanie tej smaczne ryby, urozmaicone menu zawsze mile widziane. To sałatka idealna dla zwolenników zdrowego odżywiania, bo wiadomo śledź to bogate źródło dobroczynnych kwasów tłuszczowych, a buraki wzmacniają układ krwionośny. Śledź to również produkt idealny dla odchudzających się, bo choć to ryba tłusta, tak naprawdę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka warstwowa z tuńczykiem, porami i fetą 169

Dzisiaj polecam Wam warstwową sałatkę z tuńczykiem. Kilka niewyszukanych składników w połączeniu z rybą tworzy bardzo smaczną sałatkę. Składniki : 3 puszki tuńczyka w wodzie (w kawałkach, nie rozdrobnionego) 1 puszka kukurydzy 1,5-2 pory kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli pół średniego słoika majonezu średni kubek gęstego jogurtu 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz, suszony czosnek

Czerwień i błękit
Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię 159

Sezon na dynię trwa w pełni, dlatego przygotowałam dla Was zestawienie najciekawszych przepisów na dynię, które znalazłam na blogach kulinarnych. Znajdziecie tutaj ciasta, dania wytrawne, sałatki, a także placuszki. Przypuszczam, że niektórzy z Was mogą nie być przekonani do dyni ze względu na jej dość mdły smak, jednak przy odpowiedniej obróbce, proporcji składników i przypraw, dynia zmienia swoje oblicze Osobiście(...)BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Ravioli z dynią BLOG: http://madameedith.com/ Owsianka dyniowa BLOG: http://www.truetastehunters.com/ Babeczki dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Naleśniki dyniowe BLOG

Kuchnia Bazylii
Ossobuco cielęce w rozmarynie 206

Cielęcina to świetne chude mięso o bogatych walorach odżywczych. Oprócz multum białka znajdziemy w nim zestaw witamin z grupy B oraz cynk i żelazo.  Sama

Kuchnia PROzdrowotna
Grillowany halloumi na sałatce z kuskusem i fasolką 124

GRILLOWANY HALLOUMI NA SAŁATCE Z KUSKUSEM I FASOLKĄ to zdrowy,... Artykuł Grillowany halloumi na sałatce z kuskusem i fasolką pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tosty francuskie 137

Bagietkę pokroić skośnie na szersze kromki. W miseczce rozbełtać jajko razem z mlekiem oraz przyprawami . Kawałki bagietki zanurzać w masie jajeczno-mlecznej, następnie smażyć na złoty kolor na maśle. Sałatka/salsa pomidorowa     Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić drobno lecz starać się odrzucać pestki oraz odsączyć nieco sok. Pokrojonego pomidora skropić cytryną, zetrzeć do niego czosnek(...)oraz posiekaną zieleniną. Proponuję spróbować tak jak było u mnie ze świeżą miętą. Naprawdę pysznie smakuje, świeżo i interesująco. Usmażone kromki posmarować obficie pasztetem, na nim ułożyć po łyżeczce sałatki pomidorowej i smacznie zajadać. Smacznego

W garach u Gosi
Włoskie risotto z czarną truflą 222

Witajcie! zapraszam do Włoszech na odrobinę luksusu na który warto sobie pozwolić raz na czas :). Risotto to bardzo prosta potrawa a czarna trufla to już łatwo

Kuchnia PROzdrowotna