sałatki z ziemniakami - 1000 przepisów (strona:20/67)

BABKA RÓŻANA 191

FILECIKI Z KURCZAKA Z NUTĄ INDII LEKKIE CIASTO JOGURTOWO-CYTRYNOWE BRUKSELKA W SEZAMIE PIETRUSZKOWE KOPYTKA JOGURT NATURALNY GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI PIECZONE PIEROGI Z KAPUSTĄ ZIEMNIAKI FASZEROWANE JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ SAŁATKA NA CIEPŁO Z TOPINAMBURU ZAWIJANIEC Z KAPUSTĄ I MIĘSEM BROWNIE PIEROGI Z MIĘSEM SERNIK WIEDEŃSKI SKRZYDEŁKA W ZIOŁACH ROLADA MAKOWA KASZA JAGLANA Z CUKINIĄ BABECZKI KAKAOWE

harrisa
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 204

chrzan tarty , ocet malinowy , konfitura malinowa ) w misce łączymy chrzan, ocet ,konfiturę i maliny, doprawiamy sokiem z cytryny f )maliny, kilkoma malinami dekorujemy danie 4. Sałatka ziemniaczana  z grillowanym kabanosem   a) ziemniaki Amandine  b) francuskie truflowe ziemniaki  c) kabanos z szynki QAFP, kabanos grillujemy i kroimy w plasterki  d) majonez  e) musztarda

upichcona
Sałatka ziemniaczana z bundzem 149

Sałatka, w której delikatny smak sera i ziemniaków doskonale komponuje się z charakternym sosem :) Składniki: 2 średnie młode ziemniaki 1/2 czerwonej cebuli 1 duża rzodkiewka kilkucentymetrowy kawałek ogórka sałatkowego kawałek bundza – kostka o wymiarach około 5x5x3 cm natka pietruszka sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego płaska łyżeczka musztardy francuskiej sól pieprz cukier Wykonanie:  Ziemniaki

Kuchenne zapiski Edyty
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem 211

cebulę i grzyby. I już!!! Pieczeń jest gotowa. Mięso najłatwiej jest pokroić na zimno. Potem w kawałkach możemy włożyć do sosu i odgrzać. Proponowane dodatki – ziemniaki lub z kluski śląskie i sałatka wg uznania Pieczeń można również zaserwować na zimno jako wędlinę do pieczywa lub zakąskę czy przystawka z chrzenem lub ćwikłą. Moźna ją mrozić lub przechowywać w lodówce

Kulinarna Patilogia
Upite Piwem Schabowe 169

kosteczki, podsmażamy na maśle z cukrem, doprawiamy tymiankiem i kolendrą, dorzucamy ugotowaną kaszę podajemy gorące- SMACZNEGO! P.S oczywiście możecie zamienić kaszę na inną- ulubioną, lub ziemniaki, a zamiast jabłek przygotować delikatną sałatkę Caprese lub pikantną z pora

Luźna Kuchnia
Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony 295

sprężyste i powinno lekko odchodzić od skóry. Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty.  Gotowego pstrąga łosiowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Ziemniaki faszerowane 185

Ziemniaki bardzo często goszczą na naszych stołach, ale dania z ziemniaków wcale nie muszą być nudne. Na obiad proponuję ziemniaki faszerowane mięsem mielonym. Składniki: 10 ziemniaków

Salonik smaków
Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) 306

angielskie i drobno posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 70 minut. W razie konieczności możemy dolać większej ilości wody. Gotowe bitki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Smak PRLu - sałatka po żydowsku 414

się z dzieciństwem. Smak PRLu zagościł ponownie w naszym domu. Może i Wam przypadnie do gustu ten kulinarny smak z przeszłości ? :)  Sałatka po żydowsku          SKŁADNIKI: 4 spore ziemniaki   4 jajka 4 ogórki kiszone   1 cebula biała   1 ząbek czosnku 4 -5 łyżek majonezu sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kartacze 122

Ziemniaki są u nas popularnym warzywem. Lubimy placki, kluski, zupy. Znaną potrawą w północno-wschodniej Polsce są kartacze , inaczej cepeliny. Danie jest pracochłonne, ale warte spróbowania

Salonik smaków
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 144

ilością – porcje zdecydowanie dla głodnego!Po zupach przyszła pora na deskę mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos  , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób!Spróbowaliśmy wszystkiego ( tak , wiedzieliśmy , że potem pękniemy :p )Na początek

Ostra na Słodko
Łosoś Smażony 216

delikatne, jednak sprężyste i powinno lekko odchodzić od skóry.Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Gotowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Łosoś w Sosie Koperkowym 196

gorący bulion, mieszamy do zgęstnienia sosu. Następnie dodajemy śmietanę (nie doprowadzamy do wrzenia). Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Usmażonego łososia polewamy sosem koperkowym. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami.*jeżeli dysponujemy jedynie kostką bulionową - przygotowujemy ją w proporcji: połowa kostki na szklankę wrzątku.  Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i parmezanem 197

kawałki dodaj do całości i pokrój ser żółty w kawałki, dodaj na wierzch. Zamknij brytfannę Toscana. I włóż do piekarnika na 200 stopni. Upiecz aż ziemniaki będą miękkie. Podawaj z ulubiona sałatką. Posyp parmezanem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni