Inspiracja na smaczną i prostą sałatkę z tuńczykiem, kuskusem, czerwoną fasolą, groszkiem i kukurydzą. Idealna do lunch boxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej
kulinarnyJakilka minut. Cała filozofia to przełożenie składników do jednej miski i ich wymieszanie. Niemniej jednak składniki te pasują do siebie, a ja jestem zadowolona, że mam podaną kolację. Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz 1/3 pora (środkowa część) 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipuszki kukurydzy, 1/2 małej czerwonej cebuli, 30 g żółtego sera w kostce, 3 łyżki majonezu, 2-3 łyżeczki musztardy, 1 garść rukoli. Polecam też warstwową sałatkę z tuńczyka- przepis Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce. Majonez mieszamy z musztardą. Na spód miseczki wsypujemy połowę startego żółtego sera, połowę starych jajek, posiekaną cebulkę
Aga w kuchnikrzywdy nie zrobić :) i tego, który ochoczo wszystko do sałatki pokroi...Każdy już ma wybranego takiego krojczego :) A w ostateczności zawsze można to robić samemu :)Sałatka z tuńczykiemSkładniki: puszka tuńczyka w olejupuszka kukurydzyworeczek ryżu4 jajkajogurt naturalnymajonezsólpieprz czarny Przygotowanie:Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.Ryż gotujemy (wg instrukcji na opakowaniu :), studzimy.Tuńczyka wypuszczamy
Lawendowe NieboZupa rybna Dorada pieczona po hiszpańsku Spaghetti z krewetkami Tunezyjska sałatka z tuńczykiem Pity z grillowaną rybą Empanadas z tuńczykiem Sos z tuńczyka i anchois Dorada pieczona z oliwą i czosnkiem
Chilli Czosnek i OliwaOd kilku lat obchodzimy Wigilię i Boże Narodzenie w Wielkiej Brytanii. Po tym czasie mam już listę i wiem co kiedy przygotować. Podchodzę do tego bez
NA MOIM TALERZUBardzo się cieszę, że zainteresowanie sałatką z tuńczykiem jest tak duże :))) Naprawdę niespodziewanie duże, bo zwykle to słodkości królują wśród moich przepisów ;) Jednak tym razem liczba kliknięć właśnie w ten post przerosła moje najśmielsze oczekiwania i bardzo Wam za to dziękuję. Obiecuję też w związku z tym więcej takich propozycji, ale tymczasem znów coś słodkiego. Dziś będzie to szybkie ciacho
Ratunku obiadWalentego . Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę skropić cytryną ,pokroić w plastry i znowu pokropić cytryną ,by nie ciemniało. Z dwóch plastrów uformować serce i wypełnić je sałatką .Kawałki tuńczyka w oleju wymieszać z małymi kawałkami awokado, posiekaną cebulką i oliwkami. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem
Kulinarny karnet Christopherarukola i koperek suszony. Co do rukoli- nigdy nie miałam nic przeciwko tej odmianie sałaty, chociaż też nie szalałam za nią jakoś specjalnie. Od pierwszego spróbowania sałatki z tuńczykiem , którą teraz wprost ubóstwiam, rukola zaczęła się pojawiać w moim menu zdecydowanie częściej, żeby nie powiedzieć "codziennie". Warto wspomnieć, że jest ona źródłem wapnia, żelaza, magnezu, kwasu foliowego oraz
peanutbuttermonsterroszponką i cytrusami Sałatka z roszponką i malinami Sałatka z rukolą i mozzarellą Sałatka z selerem Sałatka z selera i szynki konserwowej Warstwowa sałatka z selerem Warstwowa sałatka z tuńczykiem Surówki Surówka marchewka z brzoskwinią Surówka z marchewki i ananasa Surówka z pora Surówka z młodej, białej kapusty Surówka z kapusty sałatkowej
Aga w kuchniSzybka sałatka z tuńczykiem i jajkami, która sprawdzi się zarówno jako lekki obiad lub smaczna kolacja.Składniki na 2 porcje:puszka tuńczyka w sosie własnym3 jajkasałata10 pomidorków koktajlowychogórek zielony10 filecików anchoisgarść czarnych oliweksos:6 łyżek oliwy z oliwek2 łyżki soku z cytryny1 łyżka musztardy dijonpieprz, sólJajka ugotować na twardo, tuńczyka odsączyć z zalewy. Anchois podzielić na kawałki, pomidorki przekroić
wyzwania kuchenneŁupcie - gołąbki z kaszą gryczaną ( przepis ) Śledzie w pomidorach ( przepis ) Śledzie w śmietanie ( przepis ) Śledź w oleju Kapusta z grochem Pierogi z kapustą i grzybami ( przepis ) Sałatka jarzynowa Sałatka z tuńczykiem Łódeczki z cykorii z łososiem ( przepis ) Kompot z suszu Karp smażony Pierniczki ( przepis ) Muffinki keksowe ( przepis
Pasja SmakuFARTUSZKA ) uraczyła nas swoją domową chałwą z sezamem oraz pysznymi precelkami. Od Piotra ( SAN JACINTO ) mieliśmy m.in. pyszny tort kanapkowy, łososia, domową kiełbaskę, bagietki, ogóreczki w curry i sałatkę z tuńczykiem wraz z dresingiem. Kasia ( W KRAINIE SMAKU ) pochwaliła się pysznym ciastem Persian Love Cake, chlebem graham z pestkami dynia oraz świeżutkimi i lekkimi scones. Owe scones podałyśmy z Kasią
W kuchni Karmel-itki