Dzisiaj po raz kolejny lekka sałatka z tych "na szybko". Ulubiony tuńczyk w towarzystwie kukurydzy, białej fasoli i chrupiącej mieszanki Euforia od firmy Ziarenkowo, czyli godna uwagi alternatywa dla kurczaka i warzyw. Przyznam, że pierwszy raz od bardzo długiego czasu jadłam białą fasolę- zapas czerwonej zawsze mam w szafce bo wprost ją uwielbiam, więc zazwyczaj trzymałam się tego, co dobre(...)przyrządzania- są składnikiem zup, zapiekanek, wegetariańskich odpowiedników gulaszu i pasztetu oraz sałatek, co u mnie zdarza się zdecydowanie najczęściej. Dzisiejsza sałatka to 317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia
peanutbuttermonsterBardzo lubię proste potrawy podane w oryginalny sposób:) Jak np. ta sałatka. Kolorowy makaron, do tego tuńczyk, pomidory i dla pikanterii odrobina suszonych papryczek jalapeno:) Przepis podpatrzyłam w programie pani Ewy Wachowicz "Ewa gotuje". Najbardziej spodobało mi się podanie w koszyczkach z cytryny, na pewno jeszcze wielokrotnie je wykorzystam do innych potraw;) Składniki:250g makaronu spirali tricolore, puszka tuńczyka
Z miłości do słodkościZachciało mi się sałatki z tuńczykiem. Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowysałatkę zrodził się w głowach mojej Mamy i mojego Brata. Oboje bardzo lubią ryby i paprykę, więc oba składniki musiały znaleźć się w ich sałatce. Część z Was zdziwi brak soli w przepisie - uważam, że tuńczyk i majonez są już wystarczająco słone. Oczywiście możecie dodać soli, jeżeli lubicie bardziej słone dania.Sałatkę tę najczęściej podajemy w formie warstwowej, ale możecie
Przepisy Aleksandrytuńczyka, cieciorkę, cebulę, plastry cukinii i ogórek pokrojony w kostkę. Sałatkę dekorujemy dodatkowo ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Całość posypujemy czarnym sezamem. Sałatkę podajemy z sosem winegret. sałatka ze szpinakiem, tuńczykiem i cieciorką
Bon Appetit MałgorzatyPost Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i wędzonym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKażdy ją zna i każdy przyrządza trochę inaczej z tego względu, że jedne składniki preferujemy bardziej, a inne mniej. Mimo tego i tak zawsze smakuje wybornie
Fabryka pomysłówmiski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem
Emcia PichciOd firmy Good Food za przesłane propozycje na tłusty czwartek otrzymałam bardzo dużą paczkę z ich produktami.Wszystko bardzo smaczne i szczerze polecam . Dzisiaj wypróbowałam jeden
Ala piecze i gotujeSałatka ryżowa z tuńczykiem .Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki :2 woreczki ryżu2 puszki tuńczyka w sosie własnymkawałek pora1 cebulka1 puszka kukurydzyMajonezsól, pieprz,kilka ogórków korniszonych 2 jajkaWykonanie;Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia.Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Por umyć i pokroić w w paseczki lub jak wolicie,Cebulę
Sama słodycz i szczypta chiliObiad przepyszny! Sałatka z tuńczykiem, smaczna, zdrowa, sycąca, podana z pieczywem i pastą z awokado! Niezastąpiona! SKŁADNIKI: - sałata masłowa 15 liści - 4 pomidorki koktajlowe - 1/2 ogórka zielonego - 1 cebulka dymka - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - zioła prymat do sałatki PASTA Z AWOKADO: - 1/2 awokado - 3 łyżki sera chudego - sól morska - sok z cytryny do smaku - 12 listków bazylii
SMYKWKUCHNIŚwięta, święta i po świętach. Wracamy do zdrowej kuchni, zbalansowanej w odpowiednie proporcje węglowodanów, tłuszczy i w ogóle. Przede wszystkim czas powrotów do ćwiczeń. Za chwilę
BaRepasSkładniki: 200 g makaronu gwiazdki Czaniecki, 1 brokuł, 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie Graal, 2-3 łyżki majonezu, sól, pieprz. Przygotowanie: Różyczki brokuła
Aga w kuchniFarsz jest efektem posiadanych w kuchni produktów: ryżu, tuńczyka i pomidorów. Sezon na cukinię w pełni, ciężko przejeść ;) Szczególnie, że nie wszyscy w moim domu są
Pasja SmakuKamisCzerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Fasolę opłukać i osączyć na sicie, dodać do cebuli. Tuńczyka osączyć z oleju i podzielić na małe kawałki, dodać do pozostałych składników. Od natki oderwać ogonki i dodać do sałatki. Ja użyłam natki pietruszki kędzierzawej, listki były małe więc nie trzeba było ich kroić, można oczywiście dodać zwykłej natki. Wszystkie
Monia miesza i gotuje