Prosta, smaczna i orzeźwiająca sałatka na dobrą przekąskę. Składniki: Ananas w syropie 1 puszka Jajka ugotowane 6 szt. Jabłko 3 szt. Seler słupki w zalewie 1 słoiczek Kukurydza konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2 szt. Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy
Tradycyjna KuchniaSałatki gyros robię dosyć często ale po raz pierwszy zrobiłam zapiekankę. Muszę wam powiedzieć, że jest rewelacyjna. Więc szczerze wam ją polecam. Składniki: 200 g ryżu 2 piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 150 g sera żółtego gouda 150 sera mozzarella 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa
Ala piecze i gotujeKolejna wersja sałatki śledziowej. Łączyłam już śledzika z buraczkami , z pomarańczą i z ziemniakami a tym razem po raz pierwszy połączyłam z porem. Śledzik i por bardzo dobrze razem smakują. składniki: 400 g filetów śledziowych solonych 3 duże kiszone ogórki 6 jajek 2 kawałki pora ( biała i jasnozielona część) majonez Pora dokładnie umyć, ja miałam dwa takiej średniej grubości
Monia miesza i gotujeKapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka. Rady: Aby zmniejszyć kalorie, zamiast
Kuchnia PaulettesUwielbiam nietypowe połączenia smakowe, zawsze można odkryć coś nowego :) Ta sałatka jest wynikiem poszukiwania nowych smaków truskawek i jest po prostu przepyszna. Bardzo orzeźwiająca. Łączy w sobie słodki smak truskawek i kukurydzy, kwaskowy smak octu balsamicznego a wszystko dopełnia słony i lekko ostry ser feta i orzeźwiający ogórek. Jest po prostu pysznie! :) Składniki: 2 garści roszponki 1 ogórek gruntowy
pyszne zdrowościkicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę
Czary - gary w kuchnicytryny szczypta grubej soli Na mieszankę sałat wyłożyć ogórki pokrojone w plastry, melona pokrojonego w kostkę, rozdrobnionego w palcach wędzonego pstrąga, rozdrobnione chili. Całość skropić oliwą i sokiem z cytryny, a następnie posypać solą. I gotowe :) ----------- Podobne: Sałata z melonem i camembertem Owocowo-wytrawna sałatka z mango Sałata z makrelą i pomidorkami
Weekendy w domu i ogrodziePółmisek świetnie się sprawdza, jest idealny do serwowania tego typu sałatek delikatnie warstwowych. Wystarczy kilka składników , by stworzyć bogatą, pełną lata kompozycję- zdrową i chrupiącą, kolorową! Załata niejedną dziurę w żOłądku i zaspokoi niejden głód! Składniki -sałata lodowa -tuńczyk w zalewie naturalnej u mnie GRAAL -pomidor -papryka -ogórek gruntowy -korniszon opcjonalnie -oliwki -ser typu feta -czarnuszka -bazylia -szczypiorek(...)cebulka -vinaigrette classico u mnie Monini -oliwa z oliwek -sól -Słoneczne Pola od ZIARENKOWO Umyj sałatę, postrzęp. Dodaj ogórki, pomidora, paprykę. Otwórz puszkę tuńczyka, odsącz z zalewy, dodaj. Wkomponuj pozostałe składniki. Dodaj vinaigrette. Oliwę. Przed podaniem posyp ziarenkami ! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniWYKONANIE: Cebulę obrałam, opłukałam i pokroiłam w ćwierć plasterki. Ogórki osączyłam z sosu i również pokroiłam w ćwierć plasterki (nie obierałam ze skóry). Natkę pietruszki opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam. Składniki umieściłam w miseczce. Dodałam do nich olej i świeżo zmielony pieprz, dokładnie wymieszałam. Sałatkę podałam do młodych ziemniaków wielkości orzeszka upieczonych z parówkami
Kuchenne zapiski EdytyFajna, ciekawa i bardzo dobra ta sałatka! Znalazłam w "Wielkim Żarciu". Autorem przepisu jest Trusia. Składniki: 1 słoiczek cebulki konserwowej; 1 puszka kukurydzy; 0,5 opakowania marchewki mrożonej w kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu
In my kitchenobiadu zawsze muszę mieć jakiś dodatek. Gotowane warzywa, surówki, sałatki lub właśnie ona - mizeria. ;-) Tradycyjna, choć bardzo ją lubię zawsze wydawała mi się nudna. :-) Dlatego urozmaicam ją jak tylko się da. Dodatek ostrych kiełków rzodkiewki nadał jej charakteru i świeżości. Jak znalazł na wiosenny obiad. 1 ogórek garść kiełków rzodkiewki około 300ml gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku
Szefowa kuchniBardzo smaczna surówka, lekka, sałatka doskonale pasująca do dań z grilla i do obiadu. Chrupiąca sałata lodowa z kolorowymi dodatkami, wzbogacona oliwą z oliwek. Pyszna. Ja mogę ją zajadać nawet codziennie. Składniki - główka sałaty lodowej - pomidory 2 szt. - pół czerwonej papryki - ogórki konserwowe 2 małe szt. - zielona cebulka lub szczypiorek - garść zielonych oliwek z papryczką - pomidory suszone w proszku
Kuchnia z widokiem na ogródLekka sałatka z ryżem i rybką z puszki w sosie koperkowym. Szybko się ją robi i fajnie smakuje. składniki: 1 woreczek ryżu, u mnie paraboliczyny 2 puszki polędwicy z łososia w sosie koperkowym SuperFish Prestige 1 duży zielony ogórek 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony kolorowy pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Do ryżu dodać zawartość obu puszek razem
Monia miesza i gotujejogurtu lub majonezu, przez co nie zwiększy się kaloryczność sałatki. ** można tez makaron uprzednio zalać wrzątkiem, aby nieco zmiękł - to też zmniejszy jego chłonność. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka 1 łagodna zupka chińska 1 pikantna zupka chińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 jajek 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej średniej wielkości cebula
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj błyskawiczna sałatka z wędzonej makreli. Można ją przygotować bardzo szybko jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Kupując makrelę zwróćcie jednak uwagę, żeby była świeża. Powinna mieć charakterystyczny zapach dym, w żadnym wypadku nie powinien się przebijać w nim kwas, bo to oznacza, że okres świeżości ryba ma już za sobą(...)ogórki kiszone pokrojone w drobna kostkę, mały pęczek posiekanej natki pietruszki , 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę, 2 średnie szalotki pokrojone cienkie talarki, 1 średnia wędzona makrela rozdrobniona, pieprz do smaku, opcjonalnie majonez >klik!< . Wszystko razem wymieszać i doprawić pieprzem. Na końcu można dodać majonez lub tylko posmarować nim kanapkę przed nałożeniem sałatki - jeśli
Codzienna kuchnia niecodzienna