sosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka
U FiolkiUpał, więc nie ma chęci na jakieś długie stanie przy kuchni. Dzisiaj u mnie sałatka makaronowa a do niej kotlet drobiowy. My tak lubimy. Sałatka z małą ilością dodatków ale jaka pyszna. Składniki: 150 g makaronu orzo medium Melissa Primo Gusto 150 g szynki 150 zielonego ogórka(po obraniu i bez nasion) 2-3 łyżki majonezu 1 płaska łyżka chrzanu
Ala piecze i gotujeniemal codziennie paczuszka z tak ogromną ilością tych warzyw, a raczej przetworów z nich wykonanych bardzo mnie ucieszyła :) Sosy użyje jako ... sosy do makaronów, ale także do wymieszania z różnymi warzywami. Planuje także jakąś sałatkę oraz coś na słodko. Pewnie wymyślę coś jeszcze, bo pomysł na konkretne danie często przychodzi mi w trakcie jego przygotowywania :D Także zapraszam do systematycznego
Zdrowie na języku :Psosem sojowym i w miarę potrzeby solą i pieprzem 8. Gotowy wywar przecedź przez sito lub gazę. Kości wyrzuć. Warzywa dodaj do talerzy, zrób sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka
Fiolka w kuchniOrzeszki pistacjowe doskonale pasują zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Można dodać je do śniadania (jako dodatek do jogurtu lub serka), do fantazyjnych sałatek i surówek, do obiadowego dania z mięsem, rybą lub z makaronem i warzywami, a także do słodkich przysmaków na deser. Artykuł Pistacje – kopalnia witamin pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchniamożna się domyślić – dolewamy resztkę sosu i czekamy aż wszystko zgęstnieje ;) TADAAAM! Gotowe do podania ;) Można podawać z ryżem, makaronem sojowym bądź z czym chcecie, ja wolę wersję z jakąś sałatką lub podanie na sałacie – żeby ograniczyć węglowodany ;) Smacznego zajadania
Jak gotować i nie zwariowaćłyżki, lub robimy grube kleksy. Całość jeszcze lekko solimy i pieprzymy, ewentualnie możemy posypać ziołami dalmatyńskimi lub suszoną czy świeżą bazylią i oregano. Sałatka jest prosta, pyszna i szybka. I okrutnie zielona. Wersja bez makaronu będzie idealna dla tych z Was , którzy są na diecie bez węglowodanów. I pierwsza i druga opcja jest pyszna. SKŁADNIKI mała młoda cukinia, ok. 350g
Karo in the Kitchensmaku solą i młotkowanym pieprzem oraz sokiem z cytryny.mieszamy na talerzu z makaronem Podajemy od razu. Zapraszam do zapoznania się z pysznymi makaronami tej firmy Klik dzięki nim wyczarujesz wspaniały obiad, czy pyszną sałatkę a i cena przystępna! Smacznego
Wanilia i Kardamontylko wyobraźnia. To dania, które mogą być bardzo złożone, skomplikowane albo proste, z zaledwie kilku najzwyklejszych składników. W każdym przypadku będzie pysznie i pożywnie. Sałatki mogę być z samych warzyw, owoców albo na bazie ryżu, makaronu czy ziemniaków z dodatkiem mięs lub ryb. Moja dzisiejsza propozycja jest prosta - za podstawę posłużył brązowy ryż a dodatki są takie jakie miałam
Smaczna PyzaPyszna włoska sałatka makaronowa to sałatka, którą bardzo często przygotowuję na różne imprezy. Do jej przygotowania wykorzystałam makaron, ser mozzarella oraz pomidory koktajlowe i suszone. Smakuje
greengoodiesSkładniki: -opakowanie tortellini z ulubionym nadzieniem (w biedrze są tanie) -200g szynki konserwowej -pomidor -ogórek -odrobina cebuli (najlepiej czerwonej) -pół papryki -trzy łyżki majonezu -dwie
Tanie przepisy studenckieMięso jest miękkie i co najważniejsze - nie wysuszone, czego strasznie nie lubię. Idealnie sprawdzi się na dietetyczny obiad lub jako składnik wszelkich sałatek. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i pasuje niemal do wszystkiego. Tym razem kurczaka podałam z makaronem ( Bio Natura ) i konfiturą z żurawiny. Pychota! Jestem też ciekawa na Wasze ulubione i sprawdzone sposoby - dotyczące soczystych piersi z kurczaka. Podzielicie się
Di gotujeoleju, jednak zabrakło tym razem. Możesz do całości dołożyć mięso, najlepiej filet z kurczaka, jeśli chcesz uzyskać bardziej treściwe danie. Dodatkowo możesz również wymieszać z cukinią ugotowany wcześniej makaron spaghetti. Wykonanie: Jeśli nie posiadasz spiralnej krajalnicy lub mandoliny, najprościej będzie pokroić cukinię w cienkie plastry i następnie na małe niteczki. Najlepiej sprawdzi się temperówka do krojenia warzyw julienne(...)oliwie z suszonych pomidorów. Dodatkowa rada: Nigdy nie wyrzucaj zalewy z suszonych pomidorów. Świetnie sprawdza się jako składnik wielu potraw i sałatek, szczególnie tych z drobiem w roli głównej. Jeśli robisz wersję z makaronem - dodaj go na koniec do całości, wymieszaj. Jeśli z kurczakiem - usmaż najpierw kurczaka na oliwie z pomidorów z kilkoma gałązkami tymianku, na koniec dopraw
Garniec MagalieZapraszam na smaczną sałatkę makaronową z dodatkiem pysznych ogóreczków korniszonych Krakus. Wyznam Wam, że jeszcze nigdy nie jadłam tak smacznych korniszonów. Polecam Składniki: 2 szkl ugotowanego dużego makaronu 3 jajka ugotowane na twardo 1 słoik ogórków korniszonych Krakus 6 łyżek kukurydzy konserwowej pół pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie(...)Makaron kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę, dodajemy do makaronu. Ogórki wyjmujemy ze słoika i kroimy w plasterki, dodajemy do miski. Dokładamy kukurydzę i pokrojony drobno szczypiorek, mieszamy razem. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy majonez, mieszamy razem. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneJuż po świętach i czas na coś innego niż uszka, sałatka jarzynowa czy bigos. Muszle z pieczarkami to idealne danie na przełamanie świątecznych smaków :) Potrzebujemy: 300 g piecza rek (mogą być też inne grzyby) makaron muszle (w moim naczyniu żaroodpornym zmieściło się 15 szt) 150 g sera feta 1/2 pęczka natki pietruszki 300 ml przecieru pomidorowego (nie koncentrat) 1 mała
Kolejny blog o gotowaniu