Post Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki : 1 brokuł ( może być mrożony ) 3 pomidory 2 jajka ugotowane na twardo pół puszki kukurydzy 1 papryka (żółta lub czerwona ) mała cebula majonez, sól, pieprz
Proste PotrawySkładniki: brokuły 1 szt. 10 szt. pieczarek puszka kukurydzy cebula 3czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy
Czerwona PorzeczkaSkładniki : 1 czerwona papryka 3 jajka 1 mały brokuł pęczek rzodkiewki Przygotowanie: Jaja ugotować, brokuł sparzyć przez chwilę w posolonym wrzątku Umytą rzodkiewkę i paprykę pokroić
Proste PotrawySkładniki: 200g makaronu funghetto 500g brokułów 170g kukurydzy konserwowej 100g szynki drobiowej 4 łyżki majonezu Sól, pieprz Przepis: Makaron gotujemy ok. 12 minut w osolonej
Emcia PichciŁatwa i szybka w wykonaniu, a jednocześnie pyszna sałatka z brokuła, fety i ziaren słonecznika, które możecie zastąpić płatkami migdałów. Składniki: opakowanie mrożonych brokułów 0,5 kg 1/3 kostki sera feta spora garść pestek słonecznika łyżka oleju Wykonanie: Brokuł gotujemy tak by był delikatnie chrupiący, po ostygnięciu różyczki kroimy na mniejsze części "na jeden gryz" :) Układamy w naczyniu(...)Rozkładamy ją na różyczkach brokułu. Pestki słonecznika lub płatki migdałów wsypujemy na patelnie dodajemy łyżkę oleju i prażymy na małym ogniu. Gdy w powietrzu zacznie unosić się piękny zapach, a ziarna zmienią kolor, przesypujemy je na ręcznik papierowy, by odsączyć je delikatnie z oleju. Następnie posypujemy nimi naszą sałatkę. I gotowe
Taste Of My DayMimo, że latem generalnie robię lekkie sałatki to jednak czasem mam ochotę na coś konkretnego, smacznego i bez żadnych udziwnień. Tak właśnie powstała ta sałatka makaronowa z brokułami, pomidorami i jajkiem. Wyciągnęłam z szafki makaron orzo, wyglądający jak ryż, dodałam kilka składników, które akurat miałam w lodówce i doprawiłam lekko do smaku. Dla mnie rewelacja! Żałuję tylko(...)dużą kostkę a rzodkiewki w plasterki.5. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.6. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i jogurt i doprawić solą i pieprzem. Smacznego Post Sałatka makaronowa z brokułami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plSkładniki: 350-400 gram filetu z łososia 200 gram brokuł garść roszponki pół mango 1 mała gruszka 50 gram koziego sera, u mnie francuski
Mango PapajaSkładniki: 1 nieduży brokuł 4 ugotowane jajka 150 g szynki 1 kostka sera typu feta Sos: majonez jogurt 2-3 ząbki czosnku szczypta cukru sól Sposób
Kuchnia domowa AniOj, ta sałatka to stare dzieje! Przepis mam minimum od 10 lat, ale na wieeele miesięcy zupełnie o nim zapomniałam. Gdy robiłam porządki z przepisami
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comPyszna i sycąca, w sam raz na śniadanie :) puszka tuńczyka w kawałkach 7-8 różyczek brokułów 2 jajka czerwona cebula dymka ze szczypiorkiem mała puszka
Mienta blogPyszna zielona sałatka. Jeśli masz ochotę dodaj uprażone płatki migdałów lub pestki słonecznika, aby dodać jej chrupkości. Wiem, wiem, rzadko ostatnio zaglądam na bloga. Ale tak
Kraina Tysiąca SmakówPost Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesałatki potrzebujemy:1 brokuł surowygarść płatków migdałowychkilka ząbków czosnkupół kostki fety lub gorgonzoliBrokuł dzielimy na różyczki, układamy na blaszce i wkładamy do pieca, nastawiamy na 180 stopni i zapiekamy uważając by nie spalić drobnych różyczek, ale równocześnie by głąb był miękki - powinno to zająć ok pół godziny w zależności od szybkości nagrzewania się piecyka. Tak samo postępujemy jeśli mamy brokuły
Z butelką mleczka w tlePrzepis przyniesiony z pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. U mnie pojawiła się na niedzielnym grillu. Składniki: brokuł 2 zupki chińskie puszka czerwonej fasoli średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek sól, pieprz majonez Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić i podzielić na jeszcze mniejsze kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, można też sparzyć ją wrzątkiem
Pasja Smaku