Tak jak wspominałam w poprzednim poście w weekend miałam możliwość przetestować małe chrupiące Stefanki firmy Magnes. Jako, że zawsze lubię coś "wyczarować" w kuchni z nowym
Słodkie okruszkiCiepłe dni prawie na dobre już u nas zagościły. A wiadomo, że jak jest ciepło nie chce się tak dużo jeść jak wtedy gdy pogoda za
mecooksIdealny posiłek na letnie dni, szybko, smacznie i aromatycznie. Taki posiłek to mnóstwo energii a jest lekki i ma w sobie dużo dobroci dla naszego organizmu
Moje Małe Czarowanieoddechowych, ma działanie grzybo- i bakteriobójcze, zwalcza pasożyty i usprawnia pracę jelit. Najlepiej jeść czosnek na surowo. Jak to zrobić? Np. w sosie czosnkowym lub sosie do surówki czy sałatki. Pamiętajmy, aby wybierać polski, nie chiński, śnieżnobiały. Brokuły – prawdziwa bomba witaminowa. To warzywo wykazuje działanie przeciwnowotworowe. Najlepiej spożywać półsurowe, np. jako dodatek do obiadu. Przy zakupie wybierajmy nieuszkodzone warzywa
Qlinarnie i QlinarnieUwielbiam buraki a stanowczo za rzadko je używam w kuchni. Mają mnóstwo witamin, błonnika i zdrowych składników, warto je zajadać. Tym razem upiekłam buraki aby potem
Moje Małe CzarowanieSycylijski przepis z książki : "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny" Matthew Forta. Jak sam autor napisał: jedną z wielu zalet tego dania jest kontrast
Moje Małe CzarowanieCieciorka, znana również jako ciecierzyca, przyznam szczerze, że zbyt rzadko gości na naszym stole. Ponieważ miałam akurat cieciorkę w puszce, postanowiłam podzielić zawartość i z połowy
Mieszam w GarnkuO właściwościach zdrowotnych awokado i topinamburu pisać już chyba nie muszę bo wszyscy wiedzą że to warzywa samo zdrowie. Jedzmy je ze smakiem w najróżniejszych postaciach
Moje Małe CzarowanieWracamy do korzeni i przywracamy tradycyjne smaki!. Czerwona kapusta to ogrom zdrowia w całej jej głowie. Nie sposób wymieniać ilości witamin i minerałów w niej zawartych
Kuchnia PROzdrowotnasałatce znajdziemy składniki, które każdy z nas zawsze ma w lodówce:). Robię ją często do obiadu kiedy nie mam pomysłu na inną surówkę. 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 pęczek szczypiorku sos: 4 łyżki oleju, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżka miodu, 1 łyżka sosu z cytryny, sól, pieprz 1. Sałatę
Szefowa kuchniOk, przyznaję się… Ten post, to trochę taka „zapchajdziura” 😉 Plan miałam jak zwykle bardzo zacny. Dużo, dużo wcześniej przystąpiłam do jego realizacji i
gotować!Pyszne, zdrowe jedzenie dziś na talerzu. Dorada to niedoceniana ryba a jakże pyszna i zdrowa, warto ją zajadać, ma delikatny smak i soczyste mięso. Do ryby
Moje Małe CzarowanieDzisiaj rano mąż wszedł na wagę i załapał się za głowę. Ostatnie folgowanie z ciastami i testowanie piw poskutkowało przyrostem wagi. Mąż spuścił głowę i odmówił
Mieszam w Garnkuzimno firmy Semco : oleju z pestek dyni i oleju lnianego. Są one bardzo zdrowe a razem bardzo smaczne. Można używać je nie tylko do sałatek i surówek ale również do warzyw, ziemniaków, kasz, mięs, ryb czy serów. Olej lniany jest to olej roślinny o najwyższej zawartości kwasów tłuszczowych omega(...)regulują poziom cholesterolu. Łyżka oleju zabezpiecza dzienne potrzeby organizmu w NNKT. Olej z pestek dyni zawiera 80 % Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania. Post Sałatka z pomarańczą, serem camembert i orzechami nerkowca pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePysznego tuńczyka nigdy dość czy jest on w puszce czy jest on filetem całkiem świeżym. Dziś proponuję użycie tuńczyka wprost z puszki aby powstała pyszna i
Moje Małe Czarowanie