Surówka z kapusty w kilka minut idealnie sprawdzi się na grilla lub jako pyszny dodatek do obiadu. Jest smaczna, prosta do przygotowania i robi się ją
e-PrzepisyKulinarneIdealna sałatka by wykorzystać piersi z kurczaka z obiadu. Nie jest nudna ponieważ zawiera słodkie winogrona i chrupiące orzechy. Dobrze pasuje na grilla lub jako dietetyczna kolacja. Składniki: 200g kurczaka 150g winogron czerwonych 3 łyżki posiekanej pietruszki 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 200ml jogurtu greckiego sól, pieprz Sposób przygotowania: Pokrój upieczonego kurczaka w cm kostkę. Jeżeli nie wykorzystujesz resztek
wysmienitywszystkie składniki równomiernie się przemieszały. Zwilżamy dłonie zimną wodę i formujemy płaskie kotleciki. Na patelni grillowej lub grillu elektrycznym rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Smażymy burgery z obu stron na złoty kolor. Podajemy w bułce ze świeżymi warzywami lub sałatkami na np. na bazie kasz. Sałatka z kaszy bulgur: 200 g kaszy bulgur 4 pomidory 1/2 czerwonej cebuli 100 g sera
Qchnia po prosturozsądku (chodzi mi o wielkość kapeluszy). Sezon grillowy w pełni, więc postanowiłem to wykorzystać. Kiedy byłem we Francji jadłem sałatkę z surowych pieczarek, soku z cytryny i pietruszki. W ten sposób delikatnie podkręciłem moje danie. Najlepsze w towarzystwie upieczonych na grillu, w folii aluminiowej ziemniaków. Ja spróbowałem upiec fioletowe, które dostałem po promocyjnej cenie 1,50zł, ale nie był
Kryzysowa Książka KucharskaKorzystając z uroków lata i jego dobrodziejstw zapraszam na przepyszną, kolorowa sałatkę warstwową z kurczakiem, pomidorkami i fasolką szparagową. Pięknie się prezentuje, więc z powodzeniem możemy postawić ja na imprezowym stole czy grillu dla znajomych. Do tego jest po prostu przepyszna. Składniki: 120g suchego makaronu kokardki 500g bobu 250-300g pomidorków koktajlowych 500g piersi z kurczaka sól, pieprz czarny
Pyry na Gazwymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny. Piersi nadziewać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki można piec na grillu lub na patelni grillowej z 10-12 minut przewracając w tym czasie z 2-3 razy. Szaszłyki podałam z ryżem, sałatką grecką i sosem czosnkowym. Smacznego
Magia jedzenia.obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić solą, pieprzem. Zwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka. Rady: Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy
Kuchnia PaulettesSałatka caprese to częsty gość na moim stole. Pomyślałam, że skoro tak chętnie ją jemy, to może warto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było! SKŁADNIKI: 3-4 dojrzałe pomidory kulka młodej mozzarelli 1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz z moździerza grubo mielony WYKONANIE: folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą, posypujemy
Kuchnia Beatyszparagową, kukurydzą z kolby odsączoną kukurydzą z puszki, a świeże pomidory suszonymi. W każdej z wersji - zimowej czy letniej - sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy lub będzie świetnym dodatkiem do dań z grilla. SKŁADNIKI na 2 porcje 1 szklanka komosy ryżowej (quinoa) 2 kolby kukurydzy 2 pomidory malinowe 2 szalotki 8 zielonych
cool and mintyPyszna surówka z porem i jabłkiem – idealna do obiadu albo na grilla. Składniki: por spore jabłko 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki soku z cytryny sól Przygotowanie
e-PrzepisyKulinarnemarynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki. Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw lub sałatką warzywną
Z miłości do słodkościsałatka latem kiedy mamy świeże, pachnące i aromatyczne warzywa jest najsmaczniejsza. Często gości na moim stole na imprezach rodzinnych ale do grilla też się sprawdza. Robimy ją wcześniej żeby smaki się przegryzły i zmiękł makaron. Składniki: 2 zupki chińskie 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony mniejszy 2 pomidory 1 pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu sól, pieprz
Ala piecze i gotujepodobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować, albo zjeść na surowo. Cienkie są doskonale jako dodatek do makaronów
Niedzielny kucharzJest to świetny dodatek do codziennych obiadów, potraw z grilla jak również jako samodzielna potrawa. Buraczki, dzięki pominięciu procesu gotowania, zachowują pełnie witamin i mikroelementów. W połączeniu z jabłkiem, marchewką i cebulą otrzymuje potrawę nie tylko smaczną ale również zdrową. Dzięki dodatkowi chrzanu potrawa nawiązuje smakiem do tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Składniki - 4 średnie buraki - 1 średnia cebula - 1 duże(...)wymieszać wszystko razem. Ostawić do lodówki, podawać schłodzoną. Uwaga – sprawdzona rada słodkie jabłko i marchewka równoważy smak cebuli i chrzanu dlatego proszę nie trzymać się sztywno przepisu i smakować sałatki na każdym etapie jej przygotowania. Zwłaszcza należy uważać z chrzanem gdyż nawet niewielka ilość może znacząco zmienić smak całej potrawy Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakupodobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo, jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować, albo zjeść na surowo. Cienkie są doskonałe jako dodatek do makaronów
Niedzielny kucharzdziecka jadałam buraczki w barszczu, zasmażane lub marynowane. Ta sałatka to nowość, która mi posmakowała i którą podpatrzyłam na stronce „SmakowiteDania” ( filmik ). To świetny pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Jest idealna do mięs, ryb oraz na grilla Składniki: 4 średnie buraki ćwikowe 2 średnie jabłka 1 średnia cebula pęczek szczypiorku 3 łyżeczki tartego chrzanu(...)obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę. Dodaj posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Całość wymieszaj razem ze śmietaną i chrzanem. Do smaku przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami. Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa
Kulinarne S.O.S.