Na dzisiaj proponuję surówkę na zielono. Zasadą tej prostej surówki jest wykorzystanie warzyw i owoców w kolorze zielonym. Oczywiście sos robimy również zielony. Całość łączymy i
Smaki EwyPrzepis na pyszną fasolkę szparagową z boczkiem w sosie śmietanowym z curry. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego 100 ml jogurtu naturalnego
e-PrzepisyKulinarneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniJak już pewnie zauważyliście mam wyjątkową słabość do "dziwnego" jedzenia. Wszelkie nowości, które mogę jeść są natychmiast przeze mnie testowane i o ile będące obecnie na
Quinoa Raz!1 grapefruit czerwony 1 brzoskwinia 6 śliwek 2 kiwi 1 jabłko 2 garście winogron bezpestkowych 2 garście żurawin suszonych 1-2 łyżki pestek słonecznika 1 cytryna
Lubię to gotuję1 op. roszponki 1 granat 2 czerwone grapefruity 5 świeżych fig 3 twarde gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 1 kostka bryndzy owczej kilka listków mięty Figi
Lubię to gotuję200g szynki 100g groszku zielonego ugotowanego 2 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 2 łyżki słonecznika łuskanego prażonego 1
Lubię to gotuję400g. cienkich marchewek 3 łyżki cukru trzcinowego 1 limonka Marchewki obrać i pokroić na nie zbyt długie kawałki, jeśli tego wymagają to przekroić je
Lubię to gotujęopakowanie szpinaku sałatkowego 150g. 1 granat 150 - 180g. sera ( ser ulubiony: feta, bryndza owcza, lazur... ja użyłam pleśniowy kozi) sos: 40g. obranych pistacji 250g. jogurtu
Lubię to gotuję100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotuję300g. oleju 100g. octu jabłkowego 80g. sosu sojowego - kikoman 75g. cukru 1 średnia marchewka (ok. 120g.) 1 średnia cebula Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce, na
Lubię to gotujękiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach... wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne
Lubię to gotujęNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniPasuje do każdego mięsnego obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Znam ludzi, którzy do tradycyjnych sałat maślanych dodają śmietanę. Ja jednak wykorzystuję do tego celu jogurt naturalny, kefir
Zasmakuj KuchniRozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
Wiszniówka