SKLADNIKI: ok. 120 g polowek orzechow wloskich 1 lyzka dobrego majonezu 1 lyzka gestej nie kwasnej smietany lub jogurt grecki 1 lyzka miodu plynnego sok
Sztuka gotowania w/g SamiryMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Surówka z czerwonej, kiszonej kapusty to samo zdrowie. Kiszonki zawierają mnóstwo witamin (z grupy B oraz A, C, E i …
My Blueberry CornerKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W Wigilię na polskich stołach często podaje się kapustę z grochem i grzybami, lub samą kapustę z grzybami. Obie są pyszne i bardzo lubiane. Ja postanowiłam
Moja DelicjaHej! Do skosztowania tatara ze śledzi nikogo nie trzeba namawiać. Ja zaś namawiam Was do przygotowania tego specjału. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniePak choi to inaczej kapusta chińska. Smakuje trochę jak kapusta, trochę jak sałata rzymska, coś po środku. Można ją jeść smażoną, gotowaną, blanszowaną, ale i na
PichceniomaniaProsta i elegancka przekąska, szybka w przygotowaniu, idealna na imprezę sylwestrową. Życzę Wam wszystkim wspaniałej zabawy i pięknego Nowego Roku! Przygotowanie: 15 min. Dla 4 osób
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej kawałek pora (około 15 cm) 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 jabłko pęczek natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki
Qchnia po prostuKtóż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Propozycja nie jest moja, gdzieś natknęłam się na ten przepis. Moja jest innowacja – mniej cebuli, więcej ananasa i kurkumy. Jest to bardzo
To co kochamBez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś prosta, smaczna propozycja. Ekspresowa surówka z białej rzodkwi i jabłka. Ciekawe połączenie smaków, minimalna ilość składników. Surówka najlepiej smakuje, gdy schłodzimy ją chwilę w lodówce
Słodkie okruszkiPodzielę się dzisiaj z Wami kolejnym przepisem zaraz po śledziach w korzennej zalewie i tych z kiszonymi buraczkam i na niesamowicie pyszne i proste śledzie, które
Życie ze smakiemŚledzie na pewno każdy lubi, jedni w oleju, inni w jogurcie, w śmietanie czy w różnych sosach. My mamy dla Was nietypową propozycję śledzi w oleju
Kuchenne WariacjeHej! Surówka z pora doskonale sprawdza się jako przystawka do drugiego dania. Wykorzystałam część białą pora i dodałam jabłka. Prosto i smacznie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznie