Znakomity dodatek do mięs czy jako przystawka. Kolorowe marchewki można teraz kupić już wszędzie a potem zrobić według tego pomysłu i cieszyć się chrupkością i smakiem
Moje Małe CzarowanieWłaśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kasza jaglana z cukinią, pomidorami i tymiankiem to zdrowy i bezglutenowy dodatek do obiadu, np. do dań z rybą. Ugotowaną na sypko kaszę jaglaną mieszamy z
Moja DelicjaPiękny majeranek rośnie w mojej donicy i prosi się żeby go wykorzystać. Ja uwielbiam majeranek i dodaję go gdzie można i gdzie się da. Kupiłam także
Moje Małe CzarowanieMaślana młoda kapusta , duszona w śmietanie Delikatna , młoda kapusta , duszona z masłem i śmietaną , poezja – kwintesencja smaku . Generalnie uważam ,że młoda kapusta jest , jednym z
Ogrodnik w podróżyMoje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:). 200g makaronu, u mnie kokardki 2 garści rukoli 2 gruszki 100g sera gorgonzola duża garść
Szefowa kuchniŚwieża kapusta smakuje doskonale przyrządzona zarówno na ciepło i na zimno. Gotowana z zasmażką czy w formie surówki, nieważe, lubię obie formy. Surówka Colesław z młodej
mecooksBardzo lubię wszelakie surówki jeść ot tak sobie, do obiadu mięsnego muszą być zdecydowanie, wspomagają trawienie. Ta z czerwonej kapusty jest obłędna, popróbujcie mojej wersji. Surówka
Moje Małe CzarowanieSezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzisiaj zapraszam Was na kolejny przepis na lato , który jest wspomnieniem dzieciństwa czyli pieczone ziemniaki i groszek z ziołowym tzatziki. Będąc na wakacjach u rodziny na
codojedzeniaZ każdym dniem robi się coraz cieplej, w związku z czym coraz częściej mam ochotę zjeść na obiad czy kolację różne sałatki. Zdecydowanie lubię połączenie pomidorów
Smaki Na TalerzuSzynka długodojrzewająca podana z melonem, mozzarellą, parmezanem oraz bazylią udekorowana orzeszkami piniowymi W stylu włoskim, kolorowa przystawka, idealna na upalny dzień, orzeźwiająca i sycąca. Proporcje
Wino Francja KuchniaSkładniki 400 g woda 400 g ocet jabłkowy tu 80 g cukier 20 g sól 4 g czarny pieprz ziarna 4 g nasiona kolendry ziarna
w mojej kuchniSk ładniki solank a 100 g woda 100 g ocet szampana tu 25 g cukier 7,5 g koper 5 g só l plus 1-2
w mojej kuchni