Smaczny i szybki dodatek do obiadu. Dla mnie to punkt obowiązkowy wiosennych surówek. 1 sałata masłowa pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 180 g kwaśnej śmietany 18
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI 300 g zielonych szparagów 200 g truskawek 100 g rukoli 50 g orzechów włoskich 1 awokado 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy extravergine
La grande e la piccola cuocaPorcja dla 4-6 osób Potrzebujemy: pól sałaty masłowa 3 pomidory 3 ogórki gruntowe 2 pędy selera naciowego 5 cm białej części pora 1 czerwoną paprykę
Kolejny blog o gotowaniuSkładniki: 1 (pojedyncza) pierś z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 2 łyżki pokrojonego
Qchnia po prostuChoć pogoda w weekend majowy nie sprzyjała grillowaniu, wierzę, że wiosna jeszcze nas zaskoczy i dzisiejszy przepis prędzej czy później Wam się przyda. A jest to
Chilli Czosnek i OliwaDoskonały dodatek do obiadu, w szczególności do wszelkiego rodzaju kotletów, pulpetów, itp. Słodkawa a jednocześnie kwaskowata i orzeźwiająca. Trzeba tylko mieć ugotowane lub uparowane buraki i
Ze smakiem bez glutenuSurówka z pora jest idealna jako dodatek do wszelkich gulaszy z kaszą. Ma świeży, orzeźwiający smak, jest lekko ostra, no i jej wykonanie zajmuje chwilę. Ja
Ze smakiem bez glutenuSurówkę z czerwonej kapusty można robić w kilku wersjach. Ja lubię tę, gdzie kapusta jest prawie miękka a całość jest lekko kwaśna i orzeźwiająca. Świetnie pasuje
Ze smakiem bez glutenuTakie buraczki to bardzo szybki sposób na warzywny dodatek do obiadu. Idealny szczególnie do mięsa z sosem, o słodko-kwaśnym smaku. Składniki na 2 osoby
Ze smakiem bez glutenuChyba wszyscy lubią surówkę kapuścianą podawaną w chińskich jadłodajniach. Za delikatny ale wyraźny smak, idealne współgranie z daniami chińskimi i przepyszną chrupkość. Postanowiłam spróbować
Ze smakiem bez glutenuUwielbiam takie wiosenne połączenie jajek, szczypiorku, ziemniaków i sosu chrzanowego. Świeży i wyraźny smak. Całość sycąca i przyjemnie drażniąca podniebienie. W wykonaniu, tak jak i
Ze smakiem bez glutenuFajna, chrupiąca i rześka alternatywa dla tradycyjnej surówki z gotowanej czerwonej kapusty. Dobrze smakuje od razu po wykonaniu jak i dnia następnego. Prosta i
Ze smakiem bez glutenuWykwintne danie, doskonałe jako dodatek do mięsa. Kapusta jest lekko słodka, lekko kwaśna i ma lekki posmak wina. Idealnie sprawdza się ze zwykłym schabowym i
Ze smakiem bez glutenuKapusta gospodyń z Nawsia - kuchnia podkarpacka Kiedy przychodzi wiosna, zawsze najbardziej czekam na młodą kapustę. W lasowiackich domach przygotowywano ją z przecierem pomidorowym, koperkiem i cebulową
Trzeci talerzPokrzywa to jedna z najcenniejszych roślin leczniczych, zawiera między innymi doskonale przyswajalne żelazo, witaminę C, krzem, kwas foliowy, sole mineralne oraz wapń i magnez, cenne składniki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska