Przepis podstawowy na ogórki małosolne. W zależności od upodobań, można je jeść nawet już następnego dnia po przygotowaniu. Ja właśnie takie lubię najbardziej. Ogórki dokładnie umyć
BullioKolejny przykład wartościowego śniadanka :) 😉 ✅ pół kulki mozzarelli ✅ 60 g wędzonego fileta drobiowego ✅ 1 awokado ✅ 1 pomidor ✅ oliwa i zioła do smaku Przygotowania chyba że
Zdrowie i pysznie na talerzuNajlepszym wyborem na sycące śniadanie jest opcja białkowo-tłuszczowya (BT), a tu nie mogło zabraknąć omleta 😁 To najpopularniejsza forma spożywania jajek jakie ostatnio się widuje (u
Zdrowie i pysznie na talerzuSurówka do drugiego dania z kapusty, pora, marchwi i jabłka. Z dodatkiem śmietany i koperku. Dobrze smakuje podana z mięsem.
Przepisy KulinarneDzisiaj przedstawiam kolejną surówkę w której główną rolę odgrywają rzodkiewki. Nadal są pyszne. Dodatkowo zielona papryka, kilka drobiazgów i surówka gotowa. Może być ona dodatkiem do
Smaki EwySoczewica ma wiele wartości odżywczych, a co za tym idzie - właściwości zdrowotnych. Soczewica przede wszystkim zawiera dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego
Słodki KompromisFasolka szparagowa , to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę
mojewypiekiinietylkoKwintesencja lata, czyli młode ziemniaki z koperkiem i mizerią - pomysł nie jest oryginalny ale prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu. Wiem... to banalny obiad, ale
Alutka-GotujeNajbardziej zapomniane warzywo a takie smakowite i zdrowe, brukiew. Nasze babcie jadały i uprawiały w ogródkach a teraz mało jej jemy. Zakupiłam i użyłam w surówce
Moje Małe CzarowanieDIETETYCZNY PRZEPIS NA OBIAD Z BOBEM! To moja kolejna propozycja na pyszny obiad, z bobem w roli głównej. Dzisiaj wersja dietetyczna. Dodatkowo w miseczce znajdziecie całą
SMYKWKUCHNIWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 8 małych ziemniaków, 5-6 łyżek groszku Bonduelle, 4
JejKuchniaJedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3
Szefowa kuchniZnalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ∙ kilka moreli ∙ garść rukoli (u mnie z botwinką) ∙ 150 g sera bałkańskiego z mleka owczego (można zastąpić kozim lub feta) ∙ garść nerkowców (można zastąpić włoskimi
Gocha gotuje!Zaskakująco szybko przyszedł koniec roku szkolnego, jeszcze szybciej nadejdzie początek nowego, wciąż gonią mnie przeróżne terminy, sterta gazet do przeczytania piętrzy się na półce, już nawet
Słodki Kompromis