Koniecznie sobie zróbcie i koniecznie podajcie do tego włoską sałatkę, taką lub inną, ale o wyrazistym smaku. Doskonałe połączenie kremowego, ale i niezwykle aromatycznego sosu quatro formaggio, delikatnego makaronu i winnej sałaty gwarantuje niezapomniane wrażenia smakowe, moim zdaniem to włoski smak w najczystszym wydaniu! Składniki (porcja na 2-3 osoby): 350 g makaronu penne (krótkie rurki) 150 g serka ricotta
Kuchnia Prezydentowejtych. W końcu pani przyszła i zostawiła nas z talerzami... I co? Szczeny nam opadły po pierwszym kęsie. Wszystko od ułożenia potrawy na talerzu, przez smak sałatki aż do ostatniego kęsa - było po prostu rewelacyjne. Krótko mówiąc, hotelowy kucharz utarł nam nosa... I pewnie nie po raz pierwszy i nie ostatni przekonaliśmy się
Kuchnia Prezydentowejnaleśnikowego. Każde żabie udko maczam w cieście i wkładam na gorący tłuszcz, smażę z każdej strony kilka minut na złoto. Wyciągam na papierowy ręcznik. Podaję gorące z ziemniakami i sałatką z pomidorów na obiad, a jeśli na imprezę to przekładam do naczynia żaroodpornego i trzymam w ciepłym piekarniku zanim przyjdą goście. ;) Zapewniam, że nic nie stracą na soczystości
Kuchnia Prezydentowejminuty, uważając, żeby nie przypalić kromek. Ser nie musi całkowicie się rozpuścić na kromkach, i tak będzie miękki i gorący. podajemy z ketchupem (u mnie własnej roboty) lub z sałatką z pomidorów i szczypiorku. Uwielbiam takie śniadanko. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejlimonki z marynaty, mieszać i podgrzewać na niewielkim ogniu ok. 2-3 minut, aby sos dokładnie pokrył kurczaka i jeszcze lekko zgęstniał. Podawać gorące z ryżem i lekką sałatką, np. z ogórka i rzepy
Kuchnia Prezydentowejkażdego rodzaju mięsa są pyszne!), podaje się z jasnym chlebem, przypominającym naszą bułkę wrocławską (ja uwielbiam je z tureckim chlebem), do tego obowiązkowo ajvar i sos typu tzatziki, często sałatkę z pomidorów i cebuli. Przynajmniej tak jadłam je wiele razy w Chorwacji i tak podawało się je w moim domu. Koniecznie spróbujcie
Kuchnia Prezydentowejsuszone i gotować ok. 20 minut. Wlać śmietankę rozrobioną z mąką, dodać przyprawy i gotować jeszcze 5 minut lub do zgęstnienia. Podawać kiszeniaki z sosem grzybowo-warzywnym i sałatką z gotowanych buraczków lub ćwikłą z chrzanem. Zaznaczam, że kiszona kapusta w takich gołąbkach
Kuchnia PrezydentowejPieprz pomarańczowy kupiłam jakiś czas temu w sklepie z hiszpańskimi produktami na Viktualienmarkt. Jest to fantastyczna, naprawdę wyjątkowa przyprawa do ryb, sałatek jasnych mięs i właśnie zup. Taki pieprz jest niezwykle prosty do zrobienia, trzeba tylko wysuszyć skórkę pomarańczową na pieprz. ;) A potem zmielić w młynku do kawy i wymieszać z pozostałymi składnikami; proporcje poniżej. Składniki (na 4 duże
Kuchnia Prezydentowejktórym wystąpią. Ja podałam z harrisą (baaaardzo ostra arabska pasta paprykowa) dipem miętowym, sałatką z sałaty lodowej i szczypiorku oraz ze złocistymi talarkami
Kuchnia Prezydentowejtrwa to ok. 2-3 h w zależności od jakości wołowiny. Pod koniec gotowania dodajemy sól i pieprz do smaku. 4. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub makaronem i wyrazistą sałatką. Polecam doskonały przepis zięcia sąsiadki
Kuchnia Prezydentowejkapusty. Z marchewki wycinamy wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw, a truskawki kroimy w ósemki, dodajemy do pozostałych składników. Z octu balsamicznego i oliwy z oliwek przygotowujemy dressing, polewamy sałatkę
Moja smaczna kuchniarazu zaznaczyć, że sos miodowo-musztardowy, o którym mowa w tym przepisie to sos „na gorąco”, którego nie należy mylić z „zimnym” sosem miodowo-musztardowym stosowanym zwykle do sałatek, a do którego wrócimy przy innej okazji. Jest on o tyle istotny, że stanowi pewnego rodzaju „łącznik” pomiędzy upieczonym marynowanym mięsem z kurczaka a makaronem, z którym sugerujemy je podawać
Kulinarna Pokusamałym haczkiem), wybieram się nad nasz cudowny Bałtyk. Już nie mogę się doczekać: błogiego lenistwa, cudownego klimatu i bogactwa ryb jaki tam znajdę. A póki co, zapraszam na smaczną sałatkę z tuńczykiem. SKŁADNIKI: kilka liści sałaty lollo bianco (lub innej "twardej" sałaty) 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty 2 jajka ugotowane na twardo kilka zielonych oliwek kapary w zalewie
Kuchnia w opałachSukcesywnie na blogu prezentować będę Wam moje propozycje na: 1. Zdrowe i dietetyczne śniadanie z Teekanne 2. Orzeźwiający napój herbaciano - mandarynkowy 3. Zdrowy miks owocowy 4. Fit sałatka z ziołowym kurczakiem w herbacianym dresingu Jest to przykładowe menu, które można wykorzystać w całości, wybrać dowolne przepisy lub łączyć z innymi daniami. Zgodnie
Słodkie okruszkiPyszna, lekka sałatka z zielonych składników z dodatkiem sera sałatkowego. Świetnie smakuje sama, ale może być też pysznym dodatkiem do mięska do obiadu a także świetnie pasuje do kiełbaski i mięs z grilla. składniki: 1 średnia główka sałaty masłowej lub strzępiastej 2-3 średnie długie ogórki mały pęczek koperku 2 młode małe cebulki 200 g sera sałatkowego w kawałku
Monia miesza i gotuje