sałatka - 52378 przepisów (strona:2213/3492)

Barszcz czerwony czysty 222

barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki zasmażane lub sałatkę obiadową z buraczków . Składniki: 2 litry bulionu mięsnego, rybnego lub warzywnego ok. 600 g buraków 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu (lub soku z cytryny) 3 ziarenka ziela angielskiego

Kulinarny S.O.S.
Barszcz czerwony czysty 222

barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki zasmażane lub sałatkę obiadową z buraczków . Składniki: 2 litry bulionu mięsnego, rybnego lub warzywnego ok. 600 g buraków 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu (lub soku z cytryny) 3 ziarenka ziela angielskiego

Kulinarne S.O.S.
Gulasz myśliwski z kurczakiem 217

SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Gulasz myśliwski z kurczakiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szybkie drożdżówki z makiem 198

odrobiną słodkiej śmietanki) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Szybkie drożdżówki z makiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Podpłomyki z solą i kuminem 237

placki z kilku składników. Dawniej wypiekane były na kamieniu czy blasze jako próba dla sprawdzenia temperatury w piecu chlebowym. Ja bardzo lubię ten wypiek jako dodatek do zup i sałatek. Świetnie smakują również jako przekąska do piwa czy wina albo do deski serów (zobacz poradnik Jak przygotować deskę serów ). PRZEPIS NA PODPŁOMYKI Z SOLĄ I KUMINEM Składniki na podpłomyki

Dorota Smakuje
Sałata polska – sałatka ziemniaczana 162

Sałata polska to w przedwojennej Polsce sałatka ziemniaczana. Przepis na nią znalazłam w 366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska Marii Gruszeckiej, oraz w kuchni oszczędnej Heleny Pedenkowskiej. 1 kg ziemniaków sałatkowych (typ kulinarny A), 2 jajka ugotowane na twardo, 2 średnie cebule, pęczek szczypiorku, 2 – 3 łyżki kaparów, 2 żółtka (pamiętajmy o sparzeniu jajek przed rozbiciem), 5 łyżek bardzo dobrej oliwy

królestwo garów
Szybki tradycyjny hummus 219

Przepisów na tradycyjny hummus jest bardzo wiele. Pokażę Wam jak szybko przygotować najbardziej podstawową wersję tego dodatku nie tylko do pieczywa. Oczywiście możecie namaczać i gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowa przekąska z hummusem 354

Bardzo często przed spotkaniem ze znajomymi zastanawiamy się jak przygotować przekąskę. A może by tak zrobić hummus i podać ją ze świeżymi warzywami. Nie potrzebujemy na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila 239

grill. Piecz 10 minut z każdej strony. W międzyczasie posmaruj mięso glazurą. Obserwuj czy schab się nie przypala. Jeśli tak – obniż temperaturę do 220-240 stopni. Podawaj z sałatką Zielonej Bogini wg tego przepisu. Artykuł Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 337

Prosta, smaczna wręcz ekspresowa sałatka, a na dodatek efektownie prezentuję się w szklanych salaterkach. Niezawodna na każdej imprezie a także na kolację

Z Hrabiną w kuchni
Naleśniki z kurczakiem i sosem paprykowym 205

jest bardzo popularny tutaj gdzie mieszkam. Jeśli nie dostaniecie takiej papryki w sklepie zastąpcie ją standardową zółtą papryką. Lubisz dania z kurczakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę z kurczaka . The post Naleśniki z kurczakiem i sosem paprykowym appeared first on MeCooks

mecooks
SERNICZKI JOGURTOWE 132

jest wyrobem medycznym CE Święta wielkanocne to dla mnie przede wszystkim czas spędzony z rodziną przy świątecznym stole – rozmowy, chwila wyciszenia. Nie może podczas tych spotkań zabraknąć sałatki jarzynowej, wędlin, kiełbas, jajek i oczywiście słodkości, takich jak sernik czy baba drożdżowa. Nie da się ukryć, że nie są to najlżejsze potrawy i delektowanie się ich zbyt dużą ilością skończyć

SandraFrej.com
Rolada drobiowa z boczkiem i szpinakiem 196

Jest to propozycja na pyszny obiad w rodzinnym gronie. Rolada z farszem szpinakowo-boczkowym jest aromatyczna i smakuje rewelacyjnie. Roladę podałam z lekką sałatką szpinakową z dodatkiem pomidorków, fety i młodej cebulki. Farsz: 20 dag wędzonego boczku cebula 3 spore garści świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka oleju 3 duże filety z kurczaka 6 plastrów żółtego sera jajko

Smakołyki Asi
Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach 197

Marchewkę obierz ze skórki i potnij na cienkie paski. Ułóż warzywa w miskach. Na wierzchu połóż rybę i posyp sezamem. Podane składniki na dressing wymieszaj w miseczce i polej sałatkę. Smacznego!         The post Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Brokuł na parze z kolendrą – post dr Dąbrowskiej 226

Brokuł na parze z kolendrą – prosta sałatka przygotowana zgodnie z regułami postu dr Dąbrowskiej – postu Daniela Gotowanie warzyw na parze to jeden z najzdrowszych sposobów obróbki termicznej dań, w wyniku którego produkty zachowują najwięcej cennych dla nas właściwości. Bardzo lubię natkę świeżej kolendry, jej oryginalny, orientalny smak świetnie współgra w połączeniu z np brokułem. Takie proste połączenie smakuje

Dorota Smakuje