Ruszyliśmy najpierw coś zjeść i to miał być najlepszy sznycel. Tak, najlepszy. W tym celu odwiedziliśmy Gasthaus zur Opera . I tutaj obowiązkowo pojawił się sznycel oraz sałatka ziemniaczana, oczywiście w towarzystwie piwa. Tak! Niemcy, Irlandia i Austria to moim zdaniem raj, dla osób, które lubią dobre piwko. Jak już jesteście w centrum zobaczcie
Niezły MłynekRuszyliśmy najpierw coś zjeść i to miał być najlepszy sznycel. Tak, najlepszy. W tym celu odwiedziliśmy Gasthaus zur Opera . I tutaj obowiązkowo pojawił się sznycel oraz sałatka ziemniaczana, oczywiście w towarzystwie piwa. Tak! Niemcy, Irlandia i Austria to moim zdaniem raj, dla osób, które lubią dobre piwko. Jak już jesteście w centrum zobaczcie
Niezły MłynekPyszna, delikatna sałatka, z pieczonym kurczakiem, ananasem, winogronem i porem. Idealna na mniejsze i większe urocczystości. SKŁADNIKI: 1 cały kurczak upieczony 1 puszka ananasa w kawałkach 25 dkg winogron 1 por 1/2 słoiczka majonezu 1/2 kubka śmietany 18% sól, pieprz Kurczaka obrać, pokroić na kawałki wielkości ok 2 cm. Ananasy odsączyć na sitku. Winogrono pokroić na połówki, wydrążyć pestki
Z Marcepanemprodukty potrzebne do stworzenia przepysznej pho, na kolejnych stronach odkryjesz 22 przepisy na różnorodne wersje pho. Od zup na wołowinie, kurczaku czy warzywach po dania pho – smażony makaron pho, sałatkę a nawet pizzę! Tak! Pho to nie tylko zupa! Super jest również to, że w książce każda nazwa dania zapisana po wietnamsku jest słowo po słowie tłumaczona na język
Delicious Placekostkę. Jeśli użyjecie filetów solonych należy je wcześniej wymoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w kosteczkę. Ugotowane warzywa i jajka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Sałatkę układamy warstwowo układając od dołu: śledzie, cebulę, łyżkę majonezu. Kolejno ziemniaki i doprawiamy je solą oraz pieprzem i smarujemy łyżką majonezu. Następnie układamy buraczki ponownie majonez. Kolejną warstwą jest marchewka
Kulinarne przygodyczasu do czasu i w razie potrzeby podlać większą ilością wody. Sos powinien być suchy i przyklejać się do kawałków mięsa. Kurczaka z Chettinad podawać z ryżem i sałatką kachumber . Smacznego
Codzienne Gotowanieczym zapiekam. Po upieczeniu pieczarki serwuję same lub z dodatkiem rukoli lub roszponki. Jeśli lubisz dania z pieczarkami to polecam także: Pieczarki faszerowane mozzarellą Placki z pieczarek i polenty Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Nadziewane pieczarki Składniki na pieczarki nadziewane szpinakiem. 50 dkg pieczarek Portobello (5 dużych sztuk
MeCookspomarańczy. Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy aż całość się ładnie połączy. Gotowe smoothie rozlewamy do szklanek. Jeśli kochamy buraki i używamy ich do wykonania hummusu lub sałatki to fantastycznie, jednak mieszanka smoothie jest zupełnie inną formą doświadczenia smakowego! Smoothie , które jest jednocześnie ziemiste i słodkie. Jest to smoothie , które powinno często gościć w naszej diecie. To smoothie
Zdrowy Styl Joannywystępujące w kalafiorze to: cynk, magnez, potas, żelazo, fosfor, fluor, mangan, wapń, sód, cynk. Ponad to znajdziemy w nim błonnik, białko roślinne. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy
Zdrowy Styl Joanny