sobie wypiekam. Ten jest bardzo szybciutki do przygotowania, tylko czas wyrastania i pieczenia jest długi. Mimo to polecam, jest pyszny. Będzie też świetny na świateczny stół do sałatek. Składniki: 500 g mąki pszennej 400-450 ml ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 4 łyżki płatków owsianych lub orkiszowych 2 łyżki
Kuchnia domowa Aniktóre skrywają w sobie wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa i owocowego akcentu. To danie nie tylko urzeka smakiem, ale również swoją prostotą przygotowania. Idealnie komponuje się z ziemniakami oraz świeżą sałatką, tworząc pełny, aromatyczny posiłek, który z pewnością zachwyci Twoich domowników i gości. Gotowi, by przenieść się do krainy kulinarnej rozkoszy? czytaj przepis
Kulinarna Chwilasubscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie dania z ryb, zapraszam Was także do przepisów na: Makaron z pieczonym łososiem Łosoś z suszonymi pomidorami i szpinakiem Sałatka cezar z łososiem Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby ryba w soli dorsz w papilotach pieczony pstrąg Łosoś z pomidorami ryba w porach
nietylkopasta.plWiele z jej prostych, sezonowych dań zostało włączonych do menu luksusowych restauracji, gdzie celebrowane są tradycje i smak. Przykłady Potraw Cucina Povera, które znajdziesz na mojej stronie Panzanella – Toskańska sałatka z czerstwego chleba, pomidorów, oliwy i cebuli. Caponata – Sycylijski gulasz warzywny z bakłażanem, oliwkami i kaparami. Canederli Tirolesi – Chlebowe pierogi, idealne na zimowe dni. Pasta 'ca Muddica – Makaron z bułką
RafalCookchilli, sosu sojowego i rybnego. Danie, które można przygotować w 15 minut, i zjeść jak nam się będzie podobało - z ryżem, makaronem albo jako dodatek do zup albo sałatek. Ja robiłam kilka porcji i zjadłam część z ryżem i dodatkiem jajka smażonego i ogórka a resztę wykorzystałam jako posypkę do mojego szybkiego ramenu. Pomysł na szybki obiad, który
Smaczny zeszytJeśli w ten weekend bawicie się na andrzejkowych domówkach - zachęcam do przygotowania jednej lub nawet kilku pysznych sałatek - zbiór przepisów znajdziecie TUTAJ - KLIK! A szybkie przekąski typu koreczki i inne - znajdziecie TU - KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjenajprostszych sposobów na jej wykorzystanie. Dzięki temu może być bazą dla wielu potraw. Pieczoną dynię można zjeść jako dodatek do obiadu, wykorzystać do przygotowania puree, a także jako składnik sałatek i zup. Składniki: 1 dynia hokkaido, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 1 łyżeczka tymianku. Wykonanie: Dynię umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój dynię w kawałki
kuron.com.plŚledzie po żydowsku , czyli super szybka do zrobienia i bardzo smaczna sałatka ze śledziem w roli głównej, to świetna propozycja nie tylko na świąteczny stół. Przepis będzie idealny na Sylwestra i nie tylko
AniaGotuje.pluwagi na delikatny smak i mięsistą konsystencję, są świetnym zamiennikiem mięsa w daniach takich jak zupy, sosy, makarony czy potrawy smażone. Można je grillować, panierować czy dodać do sałatek. Boczniaki a’la szarpana wołowina – składniki: boczniaki, 200g, łyżka oliwy z oliwek, 2 małe cebulki, 2 ząbki czosnku, łyżka sosu sojowego, przyprawy: szczypta soli, czarnego pieprzu, płatków chilli
Natka Pietruszkichłodnych wodach oceanicznych. Charakteryzuje się delikatnym, lekko słodkawym smakiem i miękką, jedwabistą teksturą. Moim zdaniem ma taki morski smak. W kuchni azjatyckiej wakame jest często używane do przygotowywania zup, sałatek i dań z ryżem. Wakame to prawdziwa bomba witaminowa! Jest bogate w witaminy A, C, E i K, a także w minerały takie jak wapń, magnez, żelazo i jod. Dzięki
Dorota Smakujetylko smaczne, ale również pełne wartości odżywczych, co czyni je idealnym składnikiem zdrowej diety. W tym poście pokażę Wam jak ugotować boczniaki, tak by stały się bazą do przygotowania sałatek, ala śledzi i innych przepisów na boczniaki, które z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. Zapraszam do lektury i eksperymentowania w kuchni! JAK GOTOWAĆ BOCZNIAKI Do gotowania boczniaków potrzebujemy osolony wrzątek
Dorota Smakujekwasy omega-3, które obniżają poziom trójglicerydów i wspierają funkcje serca. Orzechy i nasiona : migdały, orzechy włoskie, siemię lniane, pestki dyni. Oliwa z oliwek i olej lniany : doskonałe do sałatek i jako dodatek do gotowanych warzyw. Kwasy omega-3 nie tylko wspierają serce, ale także zmniejszają stany zapalne w organizmie, co ma szczególne znaczenie w profilaktyce miażdżycy. Fitosterole i stanole
kuron.com.plkoreczki i inne pyszności polecają się na imprezkę - przepisy KORECZKI - TUTAJ - KLIK PRZYSTAWKI, PRZEKĄSKI - KLIK KLIK A tu garść przepisów na IMPREZOWE SAŁATKI - KLIK! KLIK! Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia
Moje Kuchenne Rewelacjenaleśników. Jedna porcja to: około 156 kcal Białko: 10,8g Węglowodany: 1,0g Tłuszcz: 11,9g Błonnik pokarmowy: 0,2g Ładunek glikemiczny: 0,1 (18,3) Spróbuj także: sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi, makaron z łososiem w kremowym sosie. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają
Natka PietruszkiPyszna sałatka z pieczonymi batatami i chrupiącą cieciorką, w pysznym musztardowo miodowym sosie, idealna na kolację lub przyjęcie ze znajomymi, polecam.... Zobacz przepis
Swojskie jedzonko