mniejsze porcje. Zadbaj o kolory i różnorodność na swoim talerzu. Codziennie spożywaj warzywa i owoce. Uważnie dobieraj rodzaj tłuszczu . Najlepiej stosuj oleje roślinne na zimno, czyli np. polewaj nimi sałatki. Polecam dobrej jakości oliwę z oliwek , czy olej lniany. Stawiaj na takie obróbki termiczne, jak: gotowanie w wodzie i na parze, pieczenie, czy duszenie. Jak najrzadziej wybieraj smażenie. Dbaj
Natka Pietruszkibędą tematem mojego dzisiejszego wpisu. Pomarańcze kocham, to jedna z moich ulubionych zimowych owoców. Nieodłącznie kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Uwielbiam świeże soki wyciskane z pomarańczy i sałatki z ich dodatkiem. Mogę zajadać się nimi jak jabłkami Zebrałam dla was kilka ciekawostek o pomarańczach, bo lubimy z dziećmi dyskutować na takie tematy i takie wiadomości warto znać
Dorota Smakujekurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – Sałatka z tortellini – Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Z KURCZAKIEM PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI MAKARON: – 200-250 g makaronu spaghetti lub innego
nietylkopasta.plpieczarkami. Czy kotlety schabowe z pieczarkami można podać na zimno? Choć kotlety schabowe z pieczarkami smakują najlepiej na ciepło, można je podać na zimno jako przekąskę lub dodatek do sałatek. Jednak ich smak będzie bardziej intensywny i wyjątkowy, gdy są podawane świeżo upieczone. Jakie dodatki polecamy do kotletów schabowych z pieczarkami i serem? Do tego dania świetnie pasują ziemniaki, ryż
Ania i Marcin gotująBardzo lubię śledzie i od czasu do czasu robię z nich również sałatki. Ta to jedna z moich ulubionych. Polecam! Składniki: 4 płaty śledzia w oleju 3 jajka ugotowane na twardo 1 mały słoik marynowanych pieczarek 3-4 ogórki konserwowe 1 mała czerwona cebula 1 mała puszka groszku 1 duża łyżka majonezu 2 łyżki siekanego koperku odrobina
Kuchnia domowa Anibędą rumiane i usmażone. Podawaj ze śmietaną, bardzo drobno posiekaną czerwoną cebulą, natką pietruszki, lub z innymi dodatkami. Bardzo fajnie placuszki komponują się z wędzonym łososiem lub z sałatką z pomidorów. Smacznego! Artykuł Placki z kiszonej kapusty – Fuczki pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plzalewą 1 puszka około 410g pokrojonych pomidorów z zalewą 1 średnia cebula posiekana 1/2 szklanki wody 2 opakowania mieszanki do sałatki włoskiej 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czosnku w proszku 1 wołowa pieczeń z udźca lub łopatki około 1,4-1,8 kg 12 włoskich
ale Pyszniepieczenia “Białe Michałki” – sernik na zimno z mlekiem w proszku Ucierane ciasto z mrożonymi borówkami Przepis na wegańskie pulpety z granulatu sojowego 18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe
Via Gustomoje ulubione! Jego nazwa oznacza „czerone pesto”, co wynika z koloru składników użytych do przygotowania tego sosu. Jest niesamowite do makaronu, do przekąsek, jajek na twardo, do sałatek, warzyw gotowanych na parze i tych surowych, do kanapek i burgerów, do mięs i ryb. Ja uwielbiam go jako dip do surowej marchewki! PRZEPIS NA PESTO ROSSO Składniki na pesto
Dorota Smakujeszklanka ciepłej wody, szczypta soli. Przygotowanie : Wymieszaj wszystkie składniki, uformuj bochenek i odstaw do wyrośnięcia na około godzinę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30-40 minut. Sałatka z Chia i Quinoa Składniki : 1 szklanka ugotowanej quinoa, 1/2 szklanki nasion chia, 1 czerwona papryka, garść świeżego szpinaku, 2 łyżki soku z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNajpierw zrób jajecznicę. Przygotuj awokado, możesz pokroić w plastry, możesz zmiażdżyć bezpośrednio na chlebie. Coś wspaniałego. Połóż jajecznicę obok awokado, to udane połączenie i nierozerwalny związek. Sól i pierz, sałatki na koniec, oliwa z oliwek, nasiona chia i śniadanie gotowe! Prawda, że smakowicie wygląda? Jest też bardzo zdrowe i postawi Was na nogi! Samopoczucie dobre gwarantowane! Oliwki? Są sexy
Z Kuchni Do Kuchnifunkcjonowanie układu pokarmowego, poprawia trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Kasza gryczana jest wszechstronna i może być wykorzystywana w różnorodnych daniach, zarówno jako dodatek do mięsa, warzyw, jak w formie sałatek czy potraw wegetariańskich. Zawiera antyoksydanty , któe mogą pomagać w ochronie komórek przed uszkodzeniem spowodowanym działaniem wolnych rodników. Kasza gryczana pod pierzynką serową Do mojego przepisu użyłam trzech rodzajów sera: mozzarelli
Z Kuchni Do Kuchniodwijamy z foli i kroimy w poprzek na ok 2 cm plastry *** *** Plasterki tortilli układamy naprzemiennie na talerzu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: Imprezowe przekąski Przepisy tutaj (KLIK) Sałatki na przyjęcie – 10 imprezowych hitów! Przepisy tutaj (KLIK) Dania dla dzieci Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Tortilki 2 w 1 – super przekąski na przyjęcie! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemprzepadałam za nią. Teraz jednak, sama na nowo odkrywając jej potencjał bardzo ją polubiłam. Najlepsza według mnie smażona albo pieczona . Jeśli gotowana to w towarzystwie i zestawach np sałatkach itd. Moje dzieci w ogóle jej nie lubią – ciekawe czy dojrzeją do jedzenia jej kiedyś jak ja? A wy lubicie brukselkę? Dzisiaj zapraszam na naprawdę smaczny omlet, który smakowało moim
Dorota Smakuje