sałatka - 50590 przepisów (strona:1781/3373)

Sałatka z wątróbką 205

Szybka i smaczna sałatka dla wielbicieli wątróbki. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej opakowanie mixu sałat, albo sałata lodowa ok 250 g pomidorków koktajlowych 4 ogórki konserwowe 4 łyżki pestek dyni mąka olej Sos: trzy łyżki oliwy dwie łyżki octu jabłkowego łyżeczka musztardy (rosyjska) sól, pieprz, szczypta cukru, oregano, bazylia Przygotowanie Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na kawałki, obtaczamy w mące i smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką 115

Lekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką.   Składniki: 100g świeżych liści szpinaku ½ pęczka rzodkiewki 100 ml jogurtu greckiego 2 jajka kromka chleba pełnoziarnistego sól, czarny pieprz, koperek, czosnek Sposób przygotowania: S zpinak i rzodkiewkę dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy na cztery części. Kromkę chleba kroimy w kostkę i podsmażamy

Pyry na Gaz
Sałatka z serem pleśniowym, daktylami i orzechami 191

Zdrowo, ciekawie, kolorowo;) Mieszanka składników, które w połączeniu dają niesamowity smak. Jest to kolejna sałatka "na szybko" wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna;D Mój Mąż stwierdził: "smaczna to za mało powiedziane". Jak zwykle ma rację;D Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 120 g sałaty rzymskiej 10 listków świeżej bazylii

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z ogórków i papryki 162

Doskonała na kanapki lub jako dodatek do obiadu 2 kg ogórków 2 czerwone papryki Ogórki należy porządnie umyć  i zetrzeć bez obierania skórki na cienkie

Kolorowa kuchnia Elki
Cobb salad, Brodka w Filharmonii Podkarpackiej 172

słynną sałatkę najprawdopodobniej stworzył pan Cobb w latach 30. XX wieku. Często gości w menu amerykańskich restauracji. Jest łatwa w przygotowaniu, sycąca i PYSZNA. Można ją zabrać w pojemniku do pracy. Tak podaje się Cobb salad w restauracjach (sałata/szpinak ułożone na spodzie głębokiego talerza, na wierzchu reszta składników ułożona rzędami i polana sosem), ale wg mnie jest smaczniejsza

Qlinarnie i Qlinarnie
Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami 181

naczynia żaroodpornego. Oliwki, pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi polędwiczki. Całość pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka). Smacznego! Post Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielona fasolka z gremolatą 140

Fasolkę szparagową tradycyjnie podaje się z bułką tartą zrumienioną na maśle. W moim rodzinnym domu mama podaje fasolkę w formie sałatki obiadowej z dodatkiem cebulki, czosnku i oleju.  Odchodząc nieco od tradycji proponuję podanie fasolki szparagowej z gremolatą, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.  Gramolata jest pochodzącym z kuchni włoskiej dodatkiem do dań, przydaje im mnóstwo aromatu

Codziennik Kuchenny
Sałatka z brukselki i pomidorów 192

pokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę   pokrojoną w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać

Camilla w kuchni
Mizeria 142

Składniki: (dla 4 osób) 2 duże lub 4 mniejsze ogórki zielone  6 łyżek gęstej śmietany 18% lub creme fraiche  sól, pieprz Wykonanie: Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z ogórków. :) 1. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce w plasterki.  2. Do ogórków dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Całość mieszamy i mizeria gotowa

Mój pomysł na
Delikatna sałatka z płatkami róż i eksandowaną quinoą 174

wiem jak u Was, ale w mojej części kraju można się jeszcze cieszyć kwiatami, więc w ogrodzie rodziców zebrałam płatki pięknie pachnącej róży które wykorzystałam do stworzenia bardzo delikatnej sałatki. Jest ona skropiona odrobiną wody różanej i neutralnym w smaku olejem ze smaczliwki ;) (awokado), aby nie zgubić naturalnego smaku kwiatów. Oczywiście wszystko posypane lekką ekspandowaną quinoą :) Składniki: 3 łyżki ekspandowanej

Quinoa Raz!
Caprese z serkiem włoskim 108

takie smaczne! Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i pyszna. Takie jest też klasyczne włoskie caprese, które równie dobrze smakuje z serkiem włoskim zamiast klasycznej mozzarelli. Delikatna, pyszna i aromatyczna sałatka. Niebo w gębie!  Łapcie pomidory, teraz są najsmaczniejsze!   Składniki: d wa serki typu włoskiego około 10 pomidorów lima duża garść świeżej bazylii oliwa z oliwek extra virgin Sól, czarny

Pyry na Gaz
Imprezowa sałatka z selerem konserwowym 1736

sałatkę nazywam imprezową, bo robi się ją bardzo szybko:). A kiedy nadchodzi impreza i trzeba wykarmić kilka osób, bazuję na takich właśnie szybkich i nieskomplikowanych przepisach.  1 słoik selera naciowego 200g szynki w kawałku  5 korniszonów 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo

Szefowa kuchni
Sałatka z ananasa babci Basi 151

wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Polecam wykwintną sałatkę z ananasa , która będzie też piękną ozdobą na stół . SKŁADNIKI : ananas, brzoskwinie ( pół puszki ) lub świeże, granat, po kiści winogron jasnych i ciemnych, 2 mandarynki, Krojąc wzdłuż, odciąć 1/3 ananasa wydrążyć

Pysznosci Babci Basi
Szybka sałatka kalafiorowa babci Basi 154

wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Polecam szybką sałatkę kalafiorową . Składniki : 1 kalafior świeży lub paczka mrożonego, 25 dag szynki konserwowej, 4 jajka gotowane, 1 por, puszka groszku , majonez, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Kalafior ugotować na pół miękko, szynkę pokroić

Pysznosci Babci Basi
Sałatka warzywna z kurczakiem babci Basi 114

pomidorki. Posypujemy piórkami startej marchewki, startym parmezanem, kukurydzą i cebulą pokrojoną w piórka. Z jogurtu, drobno pokrojonego ogórka zielonego, zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu i koperku przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujmy paskami zielonego ogórka

Pysznosci Babci Basi