sałatka - 50590 przepisów (strona:1786/3373)

Sałatka owocowa z czerwoną quinoą i świeżym tymiankiem 122

Dziś na deser sałatka, użyłam takich owoców, jakie akurat miałam w kuchni, połączyłam je z czerwoną quinoą i świeżymi listkami tymianku i wyszło bardzo aromatycznie i orzeźwiająco :) Poza tym taka dawka witamin chyba każdemu się przyda na przednówku ;)  Sładniki: pół szklanki ugotowanej czerwonej quinoy 1 jabłko 1 pomarańcza 1 kiwi 10 miechunek peruwiańskich 5 kumkwatów świeży tymianek Wykonanie

Quinoa Raz!
Sałatka z quinoą i cytrusami 120

Ostatnio dostałam od taty piękne pomelo, a następnego dnia udało mi się w końcu kupić pomarańcze moro, więc z radością zrobiłam a drugie śniadanie tą wesołą sałatkę ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 sałata rzymska mini pół pomelo 2 czerwone pomarańcze sok z połowy cytryny 1 łyżeczka miodu czarny sezam. Wykonanie: Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki

Quinoa Raz!
Kwiatowa sałatka z czerwoną quinoą, rabarbarem i serkiem lor 115

Piękna i dobra" tak powinna się nazywać ta sałatka ;) Tak, wiem, że jedzenie jest do jedzenia, a nie do oglądania, ale ostatecznie niech oczy też coś z tego mają. Tak, to bardzo brzydko się chwalić, ale byłam nią tak zachwycona, że ciężko mi było wziąć do ręki widelec i się z nią rozprawić. Oczywiście tylko do pierwszego kęsa ;)  Składniki

Quinoa Raz!
Wytrawna sałatka w kolorze wina z czerwoną quinoą i czerwoną fasolą 154

kolory, a inspiracją była czerwona fasola z puszki ;) Pamiętacie moją quinoę bordo? To był jeden z pierwszych przepisów na blogu ;) Tym razem lżejsza propozycja na lato w formie sałatki i z większą ilością ciemnoczerwonych składników  ;)  Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze pół główki czerwonej sałaty dębolistnej  5-6 liści czerwonej

Quinoa Raz!
Sałatka owocowa w ananasie 248

Zwykła sałatka owocowa podana w niestandardowy sposób. Zamiast salaterki czy pucharka wystarczy użyć owocu, a efekt jest rewelacyjny. I gwarantuję że lepiej smakuje niż podana w szkle... 1 dojrzały ananas 2 kiwi 1/2 granata kawałek arbuza sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka płynnego miodu kilka listków mięty Ananasa przekroić na 2 równe części, wydrążyć delikatnie miąższ i pokroić na nieduże

Lubię to gotuję
SAŁATKA Z AWOKADO I MELONA 178

Prosta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej)   Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz ze skórki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lekkie obiady - polecam na lato 205

zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka makaronowa z kurczakiem 219

znam osoby, która tej sałatki nie lubi. W każdym razie moi domownicy ją uwielbiają:) Prosta i szybka w przygotowaniu. Pasuje na każdą okazję. Składniki: -opakowanie ( 250 g ) drobnego makaronu - koraliki -dwie piersi z kurczaka -dwa ogórki sałatkowe -trzy sosy sałatkowe koperkowe  -trzy, cztery ząbki czosnku -mały słoiczek majonezu -dwie łyżki oleju Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy

Kulinarne przemyslenia
Sałatka paprykowa 212

Bardzo prosta sałatka. Wbrew pozorom łagodna w smaku. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Składniki: -słoik papryki konserwowej -20 dag żółtego sera -2-3 ogórki kiszone -4-5 jajek ugotowanych na twardo -2 cebule -mały słoiczek majonezu -pieprz, sól do smaku Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę odsączyć i pokroić w paski. Jajka i ogórki pokroić

Kulinarne przemyslenia
SAŁATKA JARZYNOWA 98

Każdy z nas zapewne lubi lubi sałatkę Jarzynowa.Jest to chyba już stała tradycja w naszych domach.A ja, mogę ją jeść i jeść bez końca :).    4 ziemniaki ugotowane w mundurkach , obrać. 2 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowane 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 2 Cebulę 3-4 ogórki konserwowane 1 łyżeczka musztardy 1 słoik majonezu 4 ugotowane na twardo

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka porażona granatem! :) 117

diety, bo naukowcy z Wielkiej Brytanii donoszą, że sok z granatów pomaga pozbyć się obwisłego brzucha, powstałego wskutek siedzącego trybu życia. Podobno szczególnie mocno podatni na dzialanie […] Artykuł Sałatka porażona granatem! :) pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Sałatka z kaszą jaglaną 219

Dziś trochę inna odsłona kaszy jaglanej czyli nie śniadaniowa i nie deserowa jak to było dotąd ;-) Dziś szybka sałatka idealna na wakacyjną kolację. Składników ma niewiele więc tym bardziej łatwo ją przygotować :-) To kto robi? SKŁADNIKI 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 pomidory 1 biała papryka koperek szczypiorek 3 łyżki jogurtu naturalnego sól ziołowa, pieprz Kaszę gotujemy w dużej ilości lekko

Czary - gary w kuchni
Sałatka z indykiem, komosą i bobem 133

sałatkę mogę jest prze 7 dni w tygodniu, ale ostatni jadłam ją przez 3 i wiecie co? i mi się nie nudzi.. jest naprawdę dobra, do tego dietetyczna, zdrowa, stanowi idealny posiłek w pracy jako obiad. Polecam każdemu szczególnie tym na diecie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
DOMOWA MIZERIA Z MIODEM I CZOSNKIEM 139

Mizeria to najprostsza i chyba najsmaczniejsze sałatka w polskich domach.Występuje ze śmietaną w roli głównej ,ale bywa też podawana z olejem czy jogurtem a także z miodem i czosnkiem jak u mnie.Moja wersja jest dietetyczna ,więc wymieszałam ją z jogurtem naturalnym.Lubię ją pałaszować z kanapką na kolację  i kakao.Wiem ,mieszanka wybuchowa ,ale co zrobić jak się

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z makaronem i rukolą 207

Przepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 250 g makaronu penne 2 garście rukoli 150 g sera żółtego 0,5 kg bobu ok 80 g słonecznika 3 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprzem Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie

e-PrzepisyKulinarne