sałatka z żółtym serem - 1753 przepisów (strona:49/117)

Letnia sałatka z kurczakiem 276

przygotować lekkie danie, które zastąpi nam typowy obiad. Dzisiaj kolejna sałatkowa odsłona, tym razem w wersji mięsnej. Letnia sałatka z kurczakiem Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1 sałata lodowa 6 kromek chleba tostowego 10 żółtych pomidorków koktajlowych 10 dag twardego żółtego sera typu parmezan 2 ząbki czosnku ok. 4 łyżek oliwy z oliwek EV sok z 1/2 cytryny sól świeżo

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane kajzerki 159

ciekawy pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Połączenie tych składników idealnie do siebie pasuje. Można zjeść z sałatką z pomidorów i bazylii albo z ketchupem. Dodajemy też ulubione przyprawy więc smakuje podwójnie.  Składniki : * 2 kajzerki  * 10 dag tartego sera żółtego * 1 jajko * ulubione przyprawy * olej rzepakowy Przygotowanie : Kajzerki przecinamy na pół. Ser mieszamy z jajkiem i przyprawami

Magiczne Życie Marty
Sałatka z kurczakiem i grzankami 7282

Pyszna sałatka z kurczakiem i grzankamiSałatka z kurczakiem i grzankami  SKŁADNIKI:kapusta pekińska -0,5 główkimajonez -3 łyżkipierś z kurczaka- 400 gser gouda- 80 ggrzanki gotowe-2 łyżkiprzyprawa do kurczaka-0,5 opak0,5 łyżki soku z cytrynytłuszczPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso, posypać przyprawą do kurczaka, smażyć(...)odstawić do ostygnięcia. Kapustę pokroić cienko,przełożyć do miski. Ser żółty zetrzeć na tarce o najmniejszych otworach. Do miseczki włożyć majonez, dodać ser i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Do kapusty dodać sos serowy, połowę piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki, posypać sałatkę grzankami i kurczakiem

Kuchnia Danusi
Galaretka z Lebiodki pospolitej –czyli oregano 160

Gotową galaretkę gorącą przelać do słoików,zakręcić  i pozostawić do ostygnięcia:)) Zioło to jest stosowane w omletach, w potrawach z makaronów, we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zup, duszonych mięs, drobiu, oraz do potraw mięsnych z wieprzowiny, wołowiny, baraniny, cielęciny. Lebiodka pospolita bogata jest w takie wartości jak olejki eteryczne(...)także w pizzach i we włoskich sosach. Wchodzi w skład ziół prowansalskich. Zioło to jest stosowane w omletach, w potrawach z makaronów, we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zup, duszonych mięs, drobiu, oraz do potraw mięsnych z wieprzowiny, wołowiny, baraniny, cielęciny. Lebiodka pospolita bogata jest w takie wartości jak olejki eteryczne

w mojej kuchni
Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) 846

pieprz (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do kurczaka) ok. 4 plasterki szynki ok. 4 plasterki sera do zapiekania ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Cordon Bleu - Kotlet po Szwajcarsku (Kotlet z Kurczaka z Szynką i Serem) - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie bardzo delikatnie(...)soli i pieprzu. Na środek każdego kotleta wykładamy po 1-2 plasterki sera żółtego oraz szynki. Składamy kotleta na pół, tak aby szynka oraz ser nie wystawały. Można także w piersi z kurczaka za pomocą ostrego, długiego noża zrobić w kurczaku otwór i "nadziać" go porcją sera oraz szynki. Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach

Słodka Strona
Sałatka pieczarkowo-kurczakowa 391

sobie... I wyszła pyszna sałatka:) Zaraz po przygotowaniu sałatka jest dosyć ostra i lekko kwaśna, ale po przetrzymaniu w lodówce następnego dnia łagodnieje i bardzo przyjemnie smakuje:) Składniki: 420 g marynowanych pieczarek; 1 średniej wielkości cebula; 1 podwójna pierś z kurczaka; 8 jajek; 250 g sera żółtego; 1 pęczek zielonej pietruszki; 5 ogórków konserwowych (średniej wielkości); majonez; gęsty jogurt(...)dodatkiem odrobiny vegety. Ser żółty, jajka, obraną cebulę i ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Umytą i osuszoną zieloną pietruszkę drobno posiekać. Przygotowane składniki wymieszać. Majonez z jogurtem wymieszać w proporcji 1:1, dodać przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku, sól i pieprz, wszystko razem dobrze wymieszać.  Sos majonezowy dodać do pokrojonych składników sałatki, wymieszać. Sałatkę przykryć folią

In my kitchen
Sałatka warstwowa z kurczakiem. 582

smaki ,,nie zabijając" je.   Sałatka była przepyszna, chyba dlatego właśnie pierwsza porcja zniknęła ze stołu w kilka minut (a zrobiono było jej nie mało). Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: 500 filetów kurczaka 5 średnich ziemniaków 3 marchewki 5 jaj 150 g żółtego sera Sól, pieprz(...)oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 40 min, należy uważać, aby ziemniaki i marchew były idealnie ugotowane, bo w innym razie będą odczuwalne małe, twarde grudki w sałatce. Jaja gotujemy na twardo przez ok. 10-12 min. Po ugotowaniu jaja szybko zanurzamy w zimnej wodzie i oczyszczamy. Filet z kurczaka gotujemy przez ok. 15-20 min we wrzącej

Kuchnia Łukasza
ekspresowa sałatka z tuńczykiem 410

składniki: 5 jaj 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 puszka kukurydzy 10 dkg twardego sera żółtego 50 – 80 g cebuli 1 łyżka ketchupu pikantnego 6

Domowy Smak Jedzenia
sałatka z pieczarkami 352

składniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g

Domowy Smak Jedzenia
Piątkowe Inspiracje - Sałatka śledziowa z papryką 171

pół cebuli 10 dag. żółtego sera natka pietruszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin. Jak już pozbędą się nadmiaru soli pokroić je w kostkę. Paprykę, cebulę oraz ser pokroić w drobną kostkę i wymieszać ze śledziami. Majonez i śmietanę połączyć i dodać do śledzi i warzyw. Gotową sałatkę posypać natką pietruszki. Smacznego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka ekspresowa 540

żółtego sera 6-8 kawałków papryki marynowanej 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo - obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do miski. Kukurydzę odsącz na sitku i dodaj do jajek. Szynkę, ser i paprykę pokrój w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj majonez i dopraw solą z pieprzem. Sałatkę udekoruj papryką i szczypiorkiem

Alutka-Gotuje
Twaróg z papryką, rzodkiewką i dodatkami (sałatka) 202

cebulą, które idealnie łączy się ze świeżym pieczywem. Sałatka/twaróg nadaje się również na dodatek obiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo.  Ważne, aby papryka była kolorowa, wtedy całość nabiera wyrazu i wygląda apetyczniej. 200g białego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 pomarańczowej/żółtej papryki 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 małej cebuli 1/2 pęczka

Di gotuje
Leśna Sałatka Z Duszonymi Grzybami 105

chciała. Brakuje mi Naszego Polskiego Lasu, pachnącego :) Dlatego dziś postanowiłam zrobić pyszną sałatkę z duszonymi leśnymi grzybami.  SKŁADNIKI: →5 leśnych grzybów (dowolnych) →2 łyżki drobno siekanej  natki pietruszki →1 cebula →sól i pieprz do smaku →3 jajka na twardo →5 ogórków konserwowych →10 dag sera żółtego →2 łyżki majonezu →2 łyżki jogurtu →2 łyżki masła  PRZYGOTOWANIE(...)Jajka obieram. Kroję w kostkę.  Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach. Grzyby myję, obieram kroję w drobną kostkę.  Cebulkę obieram i kroję w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewam masło dodaję grzyby i cebulę solę i pieprze do smaku. Duszę na rumiano. Studzę. Dodaje do miski. Ogórki konserwowe kroję w kostkę. Na koniec dodaję drobno

Gotowanie Patki
Sałatka grzybowa czy może tort warzywny? 1068

mniej... Składniki: duży słoik pieczarek 1 puszka groszku konserwowego 1 mała pierś z kurczaka (ok. 400g) 3 średnie marchewki 4 jajka słoik papryki konserwowej (ok. 400g) 200g sera żółtego pęczek szczypiorku pęczek koperku majonez czosnek granulowany sól i pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i smażymy na patelni. Marchewkę i jajka gotujemy.Ser żółty, ugotowaną(...)konserwowa, dociskamy 7 warstwa: jajka, dociskamy, solimy i pieprzymy, smarujemy cienko majonezem 8 warstwa: ser żółty, dociskamy, smarujemy cienko majonezem. Całość przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki aby się dobrze schłodziło (przynajmniej na 3 godziny, może być i dłużej) i połączyły smaki. Po schłodzeniu sałatkę wykładamy na talerz (odwracając tortownicę do góry dnem), zdejmujemy obręcz tortownicy, ściągamy delikatnie folię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie