Jakiś czas temu pokazałam Wam Rewelacyjną Marynatę do mięs i warzyw . W ty poście okazuję Wam dwa dania, mojego syna z sałatką i ziemniaczkami i moje z sałatką wzbogaconą o marynowany ser i spaghetti z cukinii z pesto alla genovese. W liście składników nazwę marynaty podlinkowałam, po kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało(...)Następnego dnia, mięso wyciągnęłam na blat, zajęłam się ziemniaczkami, blachę z nimi odstawiłam na bok. Przygotowałam pesto. Wstawiłam ziemniaczki do nagrzanego piekarnika, wstawiłam wodę na cukinię. Na szybko przygotowałam sałatkę, jak widać to na talerzu była prosta. Po 25 minutach pieczenia ziemniaków, rozgrzałam patelnię grillową i zaczęłam smażyć mięso, cukinię włożyłam do gotującej się wody. Potem było szybko. Cukinię
Blondynka GotujeBardzo chciałam spróbować jakiejś sałatki z pieczoną dynią. Szukając przepisu często natykałam się na połączenie dyni, buraków i koziego sera. Postanowiłam więc sprawdzić jak ta kombinacja będzie mi smakowała. Okazało się, że to z jednej strony łagodna, a z drugiej strony bogata w charakterystyczne smaki kompozycja. Dynia z imbirem, słodki burak i specyficzny w smaku kozi ser. To wszystko podane
W kuchni wieczoremsztuki, które następnie kroiła jak pizzę - zajadałam się nimi aż miło. Dziś jadamy je najczęściej z domowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową i krem z jogurtu i bitej śmietany - mniam! To szybka propozycja, która zasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam(...)szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe! Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy
Cooking Monstersztuki, które następnie kroiła jak pizzę - zajadałam się nimi aż miło. Dziś jadamy je najczęściej z domowymi dżemami, serem lub owocami. Wystarczy otworzyć słoiczek nałożyć trochę dżemu o ulubionym smaku i gotowe! Gdy mamy ochotę na coś specjalnego przygotowuję np. sałatkę owocową i krem z jogurtu i bitej śmietany - mniam! To szybka propozycja, która zasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam(...)szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe! Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska Hamburgery Ten obiad choć do najzdrowszych nie należy, to czasami się na niego decydujemy. Wiadomo, że składniki, których używamy
Cooking MonsterHalloween i dynia to obowiązkowy duet na koniec października. Dziś zapraszam na bardzo prosty przepis, który połączy te dwa elementy, oto sałatka makaronowa z pieczoną dynią, z dodatkiem sera pleśniowego, który złamie nieco mdły smak dyni. A do tego czosnkowo-musztardowy sos. Mówię Wam jest pysznie ! Sałatka makaronowa z pieczoną dynią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie makaronu
Kulinarne przygody Gatitybagietka 2 długie parówki 2 plastry żółtego sera pół ogórka 4 liście kapusty pekińskiej 1 średni pomidor 1 mała cebula czerwona łyżka oliwy z oliwek sól pieprz keczup przepis Umyte liście kapusty pekińskiej osuszamy i siekamy w paseczki, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, czerwoną cebulę i pokrojonego w kostkę pomidora. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę oliwy(...)oliwek i całość mieszamy. Parówki obieramy z osłonek i gotujemy . Bagietkę rozcinamy wzdłuż na pół z jednej strony i podgrzewamy w nagrzanym piekarniku. Gorącą parówkę owijamy plasterkiem sera, wkładamy do bagietki, dodajemy sałatkę i polewamy keczupem
Smakowite DaniaNigdy nie próbowałam jeść botwinki na surowo, a szkoda. Zrobiłam z jej dodatkiem sałatkę z sałaty, pomidorków truskawkowych, rzodkiewki, sera mozzarella, kukurydzy i czerwonej cebuli. Całość polałam sosem zmieszanym z oliwy, octu z czerwonego wina, musztardy sarepskiej i miodu. Sałatka wygląda bardzo apetycznie, kolorowo i lekko, a smakuje wyśmienicie. Żałuję, że dopiero teraz wykorzystałam botwinkę w ten sposób(...)inną wersję. Zapraszam i polecam bardzo gorąco! SAŁATKA Z SAŁATĄ, BOTWINKĄ I KUKURYDZĄ. Składniki: 1 puszka kukurydzy złocistej Bonduelle (212 ml) 5 - 6 dużych liści salaty duży pęczek botwinki (tylko same liście) 120 g pomidorków truskawkowych 1 cebula czerwona 6 - 7 sztuk rzodkiewki 1 kulka sera mozzarella (125 g) Sos: 5 łyżek oliwy
Zakątek rozkoszy kulinarnychfaszerowane z grilla . To bardzo proste do zrobienia danie bez mięsa. A jak pachną.. gorąco polecam ten przepis! Bardzo dobra jest również cukinia z grilla z serem halloumi oraz uniwersalna sałatka na grilla
AniaGotuje.plpieczenia). Nie piszemy tego po to, żeby wytykać błędy, bo samiśmy pełni winy w tym zakresie. Niedawno jeden z czytelników zwrócił nam uwagę, że w przepisie na sałatkę z arbuzem i serem feta brakuje składników dressingu… Cóż jeśli redakcji „Polityki” zdarzają się takie gafy to czujemy się odrobinę lepiej z naszym niezgulstwem:) Po tuningu powstało bardzo smakowite, sycące ciasto
Niedzielny kucharz,, Dzień bez sałatki to dzień stracony“ to moje hasło na czerwiec. I rzeczywiście codziennie na stole pojawia się nowa sałatka. Przeważnie przepisy są bardzo proste, lekkostrawne
dolcevitainmykitchenWiosna , wiosna ajj to TY :) Uiwlebiam wiosnę , świeże warzywa i ten czas kiedy wszystko budzi się do życia :) Dziś zapraszam Was na pyszną , lekką sałatkę z warzywami,botwinką, serem fetą i tuńczykiem Princes. #MasterTuńczyk Do tego lekki dresing z musztardy i octu :) Polecam :) SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➞ 1 puszka tuńczyka Princes ja dałam w oleju
Gotowanie Patkijednocześnie jest miękka i puszysta. Chlebki pita świetnie nadają się do nadziewania mięsnym farszem (np. kebab czy gyros) z dodatkiem pikantnych i ziołowych sosów. Pita lubi także sery kozie i feta, sałatki z pomidorem, ogórkiem, oliwkami, sos tzatziki, hummus. Jak ciekawostka: Grecy pitę zwijają w rożek. Składniki ciasta: 550 g mąki pszennej typ 450 (+ dodatkowo do podsypywania) 1/2 opakowania suchych
Codzienna kuchnia niecodziennaBędąc w Macedonii spróbowaliśmy takiej wersji typowego dania z kuchni bałkańskiej. Podaliśmy z ziemniakami zapiekanymi w ziołach z sałatką pomidorową z albańskim serem typu feta. Oryginalny przepis ma w składzie owczy ser kaszkawał. W Polsce nie widzieliśmy. Zastąpiliśmy twardym serem cheddar. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g łopatki wołowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka pepperoni
R'n'G KitchenZdecydowanie trzeba przyzwyczaić się do smaku tej sałatki. Jest słodko - słona, co nie każdy lubi. Wielbicielom sałatek jednak na pewno zasmakuje. Jest inna niż wszystkie. Składniki na sałatkę z arbuzem i serem feta (5 porcji): arbuz około 1 kg ser feta 200 g garść liści bazylii pieprz łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy Pokroić arbuza w średniej wielkości kostkę
Karola gotujeJorku. Nie pozostało więc nic innego jak zabrać się do dzieła. Nie wiem, czy dorównała oryginałowi, ale zapewniam, iż była smaczna, szczególnie schłodzona. Do sałatki należy użyć miękkiego sera żółtego. Składniki: • 5-6 dużych ogórków zielonych • 200 g sera żółtego • 2 pęczki szczypiorku • 2 łyżki majonezu • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Ogórki obrać ze skórki
To co kocham