kurczaka do sałatki i arkusz ciasta francuskiego w lodówce to dobrze się składa bo możecie wyczarować fajną przekąskę. Ja do tego zawijasa stosuję sos paprykowy mojej mamy, ale równie dobrze można ciasto francuskie posmarować np kutchupem. Składniki: Arkusz ciasta francuskiego pierś z kurczaka cebula przyprawa gyros garść czarnych oliwek garść rukoli pół papryki ok 20dag żółtego sera sos do posmarowania
ChilliJemyciastem wypełniłam serem emmentaler). Brzegi smarujemy rozbełtanym jajkiem (można spróbować też z oliwą). Pieczemy w temp. 190'C przez 25-30 minut. (zerknijcie na opakowanie po Waszym cieście - czas i temperatura może być różna). I co? Czy to nie jest fajne i efektowne danie na wyczyszczenie lodówki lub przyjemny wieczór? :) Mała rada: Można podawać z dodatkową sałatką z pomidorami! Smacznego
Kitchens Alphabetsałatka z dynią? Ale czy sałatka może być rozgrzewającym jesiennym obiadem lub kolacją? Oczywiście! A to za sprawą cynamonu i pikantnego peperoncino. Przedstawiam Wam mój przepis na taką jesienną kompozycję. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI:300 g dyni2 plastry szynki parmeńskiejMix sałat1/2 średniej czerwonej papryki20 g sera pleśniowegocebula dymkaćwiartka cytrynykiełkioliwa z oliwekcynamon
kulinarnyJapozjadaliśmy w sałatkach i na kanapkach, a z części postanowiłam zrobić pesto. Klasyczne pesto to zielony sos ze zmiażdżonej w moździerzu bazylii z dodatkiem oliwy z oliwek, orzeszków piniowych i parmezanu (pesto alla genovese) lub czerwony sos gdzie głównym składnikiem są suszone na słońcu pomidory (pesto alla siciliana). Pesto podaje się do makaronów, pieczywa, sałat czy sera. Jest
Codzienna kuchnia niecodziennaRozgnieciony ser mieszamy dokładnie z ciastem *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy porcje ciasta tworząc placuszki. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, na rumiany kolor *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemsałatka to takie koło ratunkowe w momencie kiedy nie masz pomysłu na zdrowe, lekkie śniadanie lub lunch do pracy. Kilka ulubionych warzyw, gotowane jajko, grzanki i nasiona słonecznika a do tego najsmaczniejszy dressing miodowo- musztardowy. Składniki (na 1 porcję): garść mixu sałat 1 jajko 1 kromka ulubionego pieczywa kawałek papryki kilka pomidorków koktajlowych 50 gram sera feta 1 łyżka
Mango Papajamoich ulubionych sałatek - idealna na grilla, kolację czy też imprezę. Składniki do niej dostępne są w sklepach przez cały rok, choć ja uwielbiam ją najbardziej latem, kiedy korzystam z warzyw prosto z ogródka. Dla 4 osób potrzebujemy: pół główki sałaty lodowej 2 pomidory 2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 4-5 plastrów szynki drobiowej garść startego żółtego sera sos czosnkowy
Kolejny blog o gotowaniulekką sałatką lub kaszą z warzywami. Inspiracja: pink envelope Składniki na 7 burgerów 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej + bułka tarta do obtoczenia burgerów 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego dodatkowo ulubione bułki sałata ogórek ulubiony ser sos pomidorowy
Fabryka pomysłówsałatkę skwitował mój mąż. Bo to faktycznie nic nadzwyczajnego, kilka składników, które zawsze są w mojej lodówce i w Waszych zapewne też. Przygotowana w 10 minut, zniknęła ze stołu w niewiele dłuższym czasie ;) Skoro robię ją w tym tygodniu już drugi raz, to postanowiłam się podzielić przepisem :) Może i Wam posmakuje. SKŁADNIKI: 100 g żółtego sera 100 g wędzonej szynki
Kuchnia w opałachbyło. Sałatka zyskała na smaku i stała się bardziej kolorowa. Składniki: (duża porcja dla 3 - 4 osób) 2 szklanki suchego ryżu basmati 2 puszki tuńczyka we własnym sosie (takie co najmniej po 170 g) 1 duża papryka czerwona 1 duża cebula 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 średniego brokuła 1 - 2 ogórki kiszone 5 jajek 200 g sera żółtego
Kuchcik gotujesałatkami i szparagami. Riesling Pettenthal trocken 2013 z winnicy Domtalhof Eimermann Niska stonowana kwasowość, pięknie zrównoważone. Dominują aromaty cytrusowe. Finisz łagodny, pikantny. Idealne na ciepłe wieczory. Orzeźwiające i bardzo przyjemne. Riesling Bremmer Calmont 2013 z winnicy Franzen Przyjemnie owocowe z dobrą kwasowością. Wyczuwalne słone akcenty. Doskonałe do grillowanych owoców morza, białego mięsa, jagnięciny i twardych serów. Savignon Blanc trocken
królestwo garówstarty ser. -Wymieszać. -Zimne mięso wyjąć z worka i umieścić w naczyniu żaroodpornym. -Masą ziemniaczaną obłożyć starannie wierzch i boki schabu /wilgotna ręką/. -Wstawić do gorącego piekarnika na ok.15 minut. -Ziemniaki powinny się ładnie przyrumienić, a mięso podgrzać. -Gotową pieczeń pokroić i ułożyć na podgrzanym półmisku lub bezpośrednio na talerzach. -Podawać z ćwikłą lub buraczkami nadziewanymi sałatką selerową
Zakamarki mojej kuchniSałatka z kuskusem .Zobaczyłam ją u Beti z bloga kruche babeczki i wymyśliłam swoją wersję z tego ,co znalazłam w lodówce. Wyszło smacznie i lekko .Zapraszam na kuskus!. Składniki: Kuskus ,125 g ,zalać gorącą wodą z łyżką oliwy i szczyptą soli i odczekać około 3 minut aż płyn się wchłonie . papryka czerwona pomidor ulubiona sałata ser feta oliwa z oliwek
Ladylaura.Babeczki nie zawsze muszą być na słodko. Te, które dzisiaj Wam serwujemy powstały, kiedy chciałam w ciekawy sposób wykorzystać pozostałe z robienia sałatki warzywa i pozostałe z obiadu mięso mielone. Świetnie spiszą się na przyjęciu imprezowym czy na kameralnej kolacji. Były bardzo smaczne i kolorowe, więc polecam! Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki(...)łyżki oleju rzepakowego 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 jajko sól pieprz kawałek sera żółtego ok 150 g 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania foremek tłuszcz do wysmarowania foremek zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy na nim mięso mielone
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinastępny dzień…nic nie szkodzi, kolejnego dnia smakuje jeszcze lepiej i można zabrać ją do pracy. Jeżeli chodzi o zielony dodatek to polecałbym prostą sałatkę z sosem vinegret. Nie będzie dominować nad daniem głównym tylko wspaniale podkreślać jego smak. Kieliszek czerwonego wytrawnego wina, również jest wskazany Jeżeli jeszcze nie próbowałeś(...)łyżki oleju roślinnego + odrobina do posmarowania formy 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 papryka czerwona 3 ząbki czosnku 800 g pomidorów krojonych z puszki 120 g sera ementaler Sól, pieprz Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso mielone podsmaż na odrobinie oleju. Następnie dodaj cebulę, paprykę i czosnek. Wszystko smaż
kuron.com.pl