Składniki: 5 liści kapusty pekińskiej 6 ogórków konserwowych 1/3 pora 1 mała marchewka 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka grubego szczypioru 4 łyżki majonezu 1,5 łyżki
Qchnia po prostuPamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej? Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta. Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa
Moje Małe CzarowanieDomowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna kapusta, płaska jak talerz, zakupiona po raz kolejny okazała się strzałem w 10. Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę. Tą, którą dziś przedstawiam robi
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 średni seler 1 jabłko 6-7 łyżek suszonej żurawiny biała część pora sok z 1/2 cytryny 4 łyżki śmietany 18% sól, biały pieprz Sposób
Qchnia po prostuSkładniki: 1 średniej wielkości por 1 duża marchewka 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól
Qchnia po prostutrunki, fajna aranżacja i uśmiechy od ucha do ucha! I tyle! Co zagościło na stole? Zobaczcie! CHRUPIĄCE GRZANKI Z ORIENTALNĄ SAŁATKĄ KRABOWĄ SKŁADNIKI: * chrupiące bagietki * awokado SAŁATKA: * paluszki krabowe „surimi” * por ( biała część ) * świeży ogórek * majonez ( oczywiście najlepszy jest TEN domowy ) * cytryna, limonka * sól, pieprz * świeże zioła do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Paluszki krabowe, pora i ogórka ( wydrążamy środek
Ostra na SłodkoPrzeglądanie styczniowego numeru magazynu KUCHNIA 2018 okazało się być wielce inspirującym doświadczeniem. Pomysł za pomysłem, przepis za przepisem, inspirowały do działania. Były kulki ziemniaczane , była sałatka a ostatnio przyszła pora na schab w owocowym sosie. Schab w sosie pomarańczowym z tahini 600 g schabu lub polędwiczek wieprzowych olej łyżka miodu sok z 1 pomarańczy
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej kawałek pora (około 15 cm) 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 jabłko pęczek natki pietruszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki
Qchnia po prostuHej! Surówka z pora doskonale sprawdza się jako przystawka do drugiego dania. Wykorzystałam część białą pora i dodałam jabłka. Prosto i smacznie. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieświątecznych sałatkach i napojach przyszła pora na świąteczne wypieki i desery, jest pysznie i tak różnorodnie! Zapraszam! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami
Moja smaczna kuchniaKocham sałatki :) A te z tradycyjnymi Polskimi warzywami są najpyszniejsze:) Tym razem przygotowałam sałatkę z gotowanymi warzywami, porem, jabłkiem oraz z pysznymi Kwaszonymi Ogórkami ORZECH. http://www.orzech.com.pl/pl SKŁADNIKI NA 6 OSÓB: 3 marchewki 2 pietruszki 1 por 1 /2 selera 3 Ogórki Kwaszone ORZECH 2 jabłka Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE: Marchewkę, selera
Gotowanie PatkiSałatka gyros jest chyba najpopularniejszą sałatką warstwową. Do tej pory spotkałam się z kilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna. Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć
Zielona KuchniaCzęsta pozycja na wszelkich spotkaniach i imprezach u nas, i naszych znajomych. Przygotowanie jej zajmie Wam kilka chwil. Jest lekko słodka i delikatna. Można zapakować ją
Lena Gotujeszpikulcami, mamy gotowe równe krążki. Nożyk do krojenia pora jest mały i poręczny, kroi pora na bardzo cienkie paski, możemy uzyskać bardzo długie paski. Tak cienko pokrojonego pora możemy wykorzystać do sałatki, surówki. Wszystkie produkty pokazane na zdjęciu dostępne są w sklepie- Goodest
Bajeczna Kuchnia