sałatka z porów - 4036 przepisów (strona:216/270)

Mało obiektywna recenzja - Pizzeria Kawiarnia Viva Mikołów 182

jednak główna istota smaku, świeżości potrawy i swej struktury zawsze była zachowana, a co za tym idzie zadowalająca. Menu jest szerokie. Pizzeria Viva oferuje szeroki wybór pizz , włoskich dań , sałatek i własnych, ciekawie skomponowanych  i przemyślanych propozycji . Jestem serowym ludkiem, a nader wszystko uwielbiam gorgonzole, dlatego mam dwa ulubione dania proponowane przez ten lokal. Są to Penne con Gorgonzola(...)niwelowany, przez tego, kto przyrządza to wyśmienite danie. Mięso jest zawsze kruche i w połączeniu z idealnym sosem, eksploduje w ustach. Próba odtworzenia przeze mnie w domu surówki z porem, którą do tego podają jest niemożliwa. Zawsze mi czegoś brakuje, a mało asertywna przy kucharzu i bardzo asertywna względem klienta kelnerka nie chce mi pomóc w uzyskaniu przepisu. Zamówcie koniecznie

BaRepas
Jakie są najnowsze trendy kulinarne w warszawskich restauracjach? 8

Ci, którzy lubią jeść poza domem, z pewnością zauważyli pewne zmiany dotyczące restauracyjnych menu. W ostatnim czasie trendy ukierunkowane są przede wszystkim na zdrowe dania i

smakowitehistorie.com
Filet kurczaka gotowany na parze - Dieta szybka przemiana. Faza I i II 662

zawiera szkodliwych tłuszczów, jest idealny dla małych dzieci, osób z dolegliwościami żołądkowymi i będących na diecie. Delikatne mięso kurczaka świetnie komponuje się z warzywami, surówkami i jako składnik sałatek, zatem idealnie wpisuje się w dietę przyspieszającą metabolizm. Pierwsze 4 dni diety to dania przygotowane bez grama tłuszczu, dlatego parownik bambusowy bardzo się przyda. Wystarczy parę przypraw i ziół, a obiad(...)piękny aromat) i ustaw sitko tak by nie dotykało lustra wody gotuj około 15-20 minut. Czas parowania zależy od wielkości kawałków mięsa podałam z białą kaszą gryczaną i porem duszonym z czerwoną papryką (przepis  tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kalendarz przetworów 261

pasem maj, a więc pora rozpocząć sezon słoiczkowy ;) Z poniższego kalendarza można dowiedzieć się, co i kiedy zbieramy i co można z tych rzeczy przyrządzić. Życzę owocnych zbiorów ;) Przetwory w maju  W maju rozpoczyna się sezon robienia przetworów. Jest to najlepszy czas na przygotowanie pasteryzowanego szczawiu. Wówczas jego listki są młode, delikatne i najsmaczniejsze.  Maj to doskonały czas(...)mirabelki;  wiśnie;  brzoskwinie;  pomidory;  cukinia,  patison,  kabaczek;  kurki.  Przetwory we wrześniu  Wrzesień to bardzo dobry czas, by przygotować rozmaite sałatki wielowarzywne do słoików.  Warto zrobić przetwory z:  cukinii,  kabaczków,  pomidorów,  papryki,  kalafiora,  marchwi,  buraków,  a także marynaty owocowe (śliwki, jabłka, gruszki

Ukojenie Podniebienia
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 204

ustanowił międzynarodowe świeto musztardy. Jest obchodzone zawsze w pierwszą niedzielę sierpnia, ale dopiero od 13 lat w Polsce. Jeśli Twoja znajomość musztardy kończy się na sarepskiej i stołowej, pora to zmienić! Zbliżający się 7 sierpnia to doskonała okazja, żeby poznać nie tylko ciekawostki o popularnej i powszechnej musztardzie, ale też poeksperymentować kulinarnie. Od starożytnych Rzymian do współczesnego muzeum, czyli(...)sarepska (tworzona z gorczycy sarepskiej uprawianej w Rosji), w których główną rolę pełnią ziarenka zarówno gorczycy białej, jak i czarnej. Dla miłośników delikatnych smaków i kremowych dodatków do mięs, sałatek czy kanapek produkowane są takie musztardy, jak delikatesowa, stołowa czy francuska (z wyraźnymi, kolorowymi ziarenkami gorczycy). Delikatna, a także odrobinę słodka w smaku jest musztarda kremska i smakowa – miodowa . Musztarda

Codogara
Testowanie - Olej z awokado :) 116

Jakiś czas temu BadaPak ogłosiło na swoim profilu na facebooku możliwość przetestowania olejów z awokado. Od razu się zgłosiłam. Do tej pory udało mi się spróbować na prawdę wiele olejów np. sezamowego, z pestek dyni, lnianego, arganowego i teraz do mojej "kolekcji" mogę dołożyć olej z awokado. Byłyśmy z Mamą ciekawe jego smaku, zapachu, wyglądu i to do czego może(...)jego zielono- żółta barwa, mocno rozświetlająca i błyszcząca. Olej sprawdza się idealnie (o czym będziecie mogli dowiedzieć się już wkrótce, kiedy umieszczę kilka przepisów z jego wykorzystaniem :D) do sałatek, dipów, smażenia, grillowania czy pieczenia. Osobiście jesteśmy nim zachwycone. Wykorzystałyśmy go do kilku potraw i zawsze byłyśmy zadowolone z efektu końcowego. Użyłyśmy go na surowo, do sałatek jak i pieczenia

Zdrowie na języku :P
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 81

Racuchy z jabłkami to bardzo proste i smaczne danie. Robi się je w kilka minut, potem wystarczy usmażyć, a zapach zwabi do kuchni domowników. Pamiętam smak

smakowitehistorie.com
Racuchy z jabłkami z przepisu babci 107

Racuchy z jabłkami to bardzo proste i smaczne danie. Robi się je w kilka minut, potem wystarczy usmażyć, a zapach zwabi do kuchni domowników. Pamiętam smak

smakowitehistorie.com
Co jeść, kiedy głodny, żeby nie przytyć? 69

ulubioną przekąską sportowców przed, w trakcie i po ćwiczeniach. Ponadto, zawartość tryptofanu, aminokwasu biorącego udział w regulacji snu, czyni z tego owocu idealną przekąskę przed snem. Marchewka. Do tej pory mówiliśmy o białku czy błonniku jako elementach, które sprawiają, że produkt jest sycący, czyli taki, który można zjeść bez przybierania na wadze. W przypadku marchewki będziemy mówić o innym aspekcie(...)chcą przesadzić z jedzeniem. Liście te mają zaledwie 20 kcal na 100g. Faktem jest, że ponad 2% ich składu stanowi błonnik, co sprawia, że są bardziej sycące. Sałatka ze szpinakiem może być doskonałą bronią, aby utrzymać pełnię bez obawy o przybieranie na wadze. Artykuł Co jeść, kiedy głodny, żeby nie przytyć? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem

ProstePesto.pl
Bułki czosnkowe 151

innym medykiem ;) Z tego też powodu, za każdym razem kiedy tylko mam zjeść choćby kęs grillowanego mięsa, obok muszę mieć kawałek pieczywa. Męża dziwi to do tej pory 🙈 Nic na to nie poradzę, wyniosłam to chyba z domu i tak mi zostało. Zresztą jakoś tak mi bardziej smakuje wszystko, co ma  w sobie choćby gram mąki. I choć chleby(...)pieczenia i ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210⁰C przez około 15 minut. Podajemy lekko ciepłe z masłem lub jako dodatek do wszelkich mięs i sałatek. Sposób przygotowania tradycyjny: Drożdże, 50ml wody oraz cukier mieszamy ze sobą. Odstawiamy na 5 minut. Mąkę przesiewamy, robimy wgłębienie i dodajemy wyrośnięty rozczyn oraz pozostałe składniki, w tym posiekaną natkę

Kuchnia w czekoladzie
Falafele z kaszy jaglanej 101

danie to będzie hit, jestem o tym przekonana. Do tej pory najbardziej znane falafele to te z ciecierzycy oraz z bobu. Na festiwalu smaków w Łodzi jadłam również zrobione z grochu, każdego koloru soczewicy i przeróżnych strączków. Aromatyczne, chrupiące a w środku mięciutkie i bardzo smaczne. Polubiłam je od razu. Robiłam już falafele z ciecierzycy, które były bardzo udane(...)minucie z każdej strony następnie przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy od razu lub po przestudzeniu. Można je podać z pitą i warzywami, w formie sałatki jak tutaj lub z ulubionymi sosami np. czosnkowym, pomidorowym lub maczając falafele w hummusie. Smacznego, Klaudia. Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym http://sklepagnex.pl/ Serdecznie zapraszam

Mango Papaja
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 182

śmietanowym sosem grzybowym. Jak wspomniałam wyżej, do przygotowania gołąbków wykorzystałam garnek Concept Plus firmy Woll .  Z patelnią grillową zapoznawałam Was już przy okazji  przepisu na pstrąga , teraz pora na garnek :) Na początek odrobina informacji na temat marki. WOLL Cookware - Niemiecka firma założona przez Norberta Woll'a w 1974 roku w Niemczech. Jako pierwsza na świecie w 1981 roku(...)Durszlak wykorzystać można jako: klasyczny durszlak ,  wkład do gotowania na parze , koszyk do gotowania   w wodzie  warzyw, takich jak kapusta na gołąbki, kalafior, czy warzywa na sałatkę - warzywa gotują się "w koszyczku" zanurzonym w wodzie, a kiedy są miękkie wyjmujemy je razem z durszlakiem od razu odsączając z wody, nie ma więc konieczności przenoszenia garnka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kapuśniak z młodej kapusty z boczkiem i pomidorami 92

młodą kapustą i warzywami Wędzony boczek nadaje jej ładnego apetycznego aromatu. Idalna do podania na obiad lub lekką kolację. Jeśli chcesz, możesz wzbogacić kapuśniak większą ilością warzyw dodając pora, korzeń selera lub pietruszki.   Inne smaczne zupy: ** Pikantna zupa diabelska ** Zupa pomidorowa z warzywami ** Żurek z kiełbasą i wędzonym boczkiem ** Zupa pieczarkowa krem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)pomidorowego. Do podania: pieczywo, kleks gęstej śmietany.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smaczne przekąski… Jajka w sosie czosnkowym Domowe nuggetsy Paluszki serowe z ciasta francuskiego Przekąska z jajkiem Sałatka brokułowa z fetą i fasolą

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania