Surówka z młodej kapusty Pyszna i bardzo prosta surówka z młodej kapusty. Świetna do grilla lub obiadu . W hamburgerach lub hot-dogach . Generalnie jedyna jaką moje
Ogrodnik w podróżyświąteczne. I niby piszę o surówce z marchewki, a tak naprawdę myślę o rzeżusze i jajkach. I o tym czy jednak do swoich świątecznych kulinarnych planów nie dodać kolejnej sałatki. Bo rzeżuchy chyba jednak będę miała tyle, że trzeba będzie ją upychać gdzie się da. Muszę sprawdzić czy Tolka ogarnie jej smak, bo na My w tej kwestii liczyć(...)doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z marchewki i jabłka Surówka z marchewki z dżemem morelowym Surówka z marchewki i gruszki Surówka z marchewki i pora Surówka z marchewką i jabłkiem Artykuł Surówka z marchewki i ananasa pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovygodzin spadło tyle deszczu co o tej porze roku w ciągu miesiąca. Wiosna była paskudna, lato zaczyna się nie lepiej. Nic tylko “zimno i pada i zimno i pada na to miejsce w środku Europy” – jak śpiewał Kazik:) Plusem wodnistej aury jest to, że Warszawa, zazwyczaj o tej porze roku wysuszona jak wiór, spłowiała od słońca(...)kaloriami Obydwoje cały czas pracujemy z domu, nie mamy czasu na gotowanie, dlatego przyrządzamy potrawy proste, nie wymagające dużych nakładów pracy, szybkie do przygotowania. W dużej mierze są to sałatki, sycące, treściwe, które spokojnie mogą wystąpić w roli obiadu. Zresztą staramy się jeść dość regularnie i w miarę często, żeby uniknąć efektu wilczego głodu, kiedy po kilku godzinach postu człowiek
Niedzielny kucharzzimno, powinien być natomiast spożywany również "na zimno" - to znaczy nie powinien być podgrzewany. Najlepiej spożywać go do sałatek, skrapiania pomidorów, ogórków czy jako dodatek do dań już gotowych. FAKT NR 5 A, D, E, K. Nie bez przyczyny do sałatek czy warzyw dodajemy olej, jak dobrze wiecie witaminy dzielą się na dwie grupy: rozpuszczalne w wodzie lub rozpuszczalne(...)rzepaku, które wydaje mi się powinniśmy znać, to muszę Wam powiedzieć, że polski krajobraz od zawsze kojarzył mi się z polami wypełnionymi żółtymi kwiatami rzepaku. Jeśli do tej pory nie doceniałeś tej rośliny to mam nadzieję, że ten wpis zachęcił Cię do spożywania oleju rzepakowego. Zachęcam Was do zapoznania się również z artykułem o roli oleju rzepakowego w profilaktyce chorób
SMYKWKUCHNIpora ok 350ml bulionu lub rosołu 2 łyżki sera gorgonzola (zamiennie może być serek topiony) 2 łyżki sera feta (zamiennie może być też almette, Turek albo podobny) 5 dkg startego żółtego sera (najlepiej parmezanu) 3 łyżki słodkiej śmietanki 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz *** Fileta z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Pieczarki i pora(...)posypujemy startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Serowy garnek w 15 minut! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempodania – przyprawy: 4 liście laurowe, kilka kulek ziela angielskiego, sól, pieprz – makaron do rosołu do podania PRZYGOTOWANIE: Mięso umyj dokładnie i włóż do dużego garnka. Obierz warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora, selera. Nad płomieniem kuchenki lub za pomocą palnika na gaz opal cebulę (nieobraną, a jedynie oczyszczoną) aby zbrązowiała. Opaloną dodaj do garnka, wszystko zalej zimną wodą i postaw na kuchence(...)ugotowaniu przechowuj w lodówce. Jeśli chcesz przechowywać go dłużej niż 1 dzień przechowuj osobno mięso i warzywa, to przedłuży trwałość wywaru. Z warzyw z rosołu możesz zrobić pyszną sałatkę jarzynową . Z mięsa z rosołu możesz przygotować pierogi z mięsem lub krokiety. Mięso możesz zjeść na ciepło jako danie główne, ja najbardziej lubię je z chrzanem i musztardą. Tak zawsze jadło
nietylkopasta.plChoróbsko ze mną wygrało :( Katar, kaszel i inne smutne rzeczy. W takich momentach mam ochotę na pyszne i pełne witaminek jedzonko. Takie jak ta smakowita sałatka z serem Grana Padano. Jest szybka i łatwa wiec możemy raz dwa wrócić do łóżka i dalej się wygrzewać :) Potrzebujemy: 6 plastrów bekonu lub szynki dojrzewającej oliwę z oliwek olej z awokado 5 kromek(...)Padano. Smacznego! Zakatarzona Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder ManufacturePasta warzywna dla dzieci z wolno duszonych warzyw powstała na prośbę mojej koleżanki, której dziecko ze względu na stan zdrowia wymaga specjalnego traktowania. Ponieważ zależało nam
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataobtaczamy w "Przyprawie do kurczaka" Knorr (patrz zdjęcia). Pieczemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym w temp. 180 stopni przez 45 min. pod przykryciem, a kolejne 30 minut bez przykrycia. Sałatka z groszku cukrowego: 250 g groszku cukrowego 1 gruszka 15 g migdałów w płatkach olej z orzechów włoskich ocet balsamiczny 1/2 cytryny sól Groszek blanszujemy. Migdały prażymy na suchej patelni. Gruszkę(...)zgniatamy na jednolitą masę. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder ManufacturePISTACJE PRAŻONE I SOLONE Pistacje to przepyszne orzechy, niestety dosyć drogie, dlatego kupuję je na prawdę bardzo sporadycznie. Byłam ciekawa jak smakują takie ekologiczne, bo do tej pory miałam styczność z odmianą konwencjonalną. Różnica w smaku totalnie mnie zaskoczyła! Pistacje z powyższego zdjęcia są bardzo chrupiące i bardzo delikatnie solone. Urzekł mnie ich piękny, świeży i naturalny zielony kolor(...)mineralne takie jak magnez, żelazo, mangan, wapń, miedź, fosfor. Świetnie zastępuje kasze, makarony. Pysznie smakuje, a dodatkowo ciekawie się prezentuje dzięki mieszance trzech różnych odmian komosy. Dodaje ją do sałatek, dań obiadowych czy od niedawna także śniadaniowy ;) STEWIA W PŁYNIE Ze wszystkich dostępnych naturalnych słodzideł chyba najbardziej lubię stewię. Stosuję ją już od bardzo dawna i niemal codziennie osładza
Zdrowie na języku :PFałszywa zupa gulaszowa Wegetariański gulasz węgierski czyli fałszywa zupa gulaszowa wywodzi się z biednej kuchni chłopskiej. Kuchnia węgierska opiera się głownie na tłustych, ciężkich potrawach, ale
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających
Cztery FajeryDawno nie jadłam tak dobrej surówki. Nie jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a
W Moim Magicznym Domudrobną kosteczkę *** *** Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy na tyle części ile mamy kotletów *** *** Na każdym plastrze mięsa układamy porcję sera oraz po trochu papryki, boczku i pora *** *** Całość ciasno zwijamy w roladkę *** *** Roladki dokładnie obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano *** *** Mięso zdejmujemy z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażamy(...)SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowe roladki wieprzowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjest ich przyrządzenie na grillu na świeżym powietrzu, to jednak możemy to zrobić również w każdym w miarę nowoczesnym piekarniku z termoobiegiem, nawet niekoniecznie z funkcją grilla, niezależnie od pory roku. Danie jest bardzo proste i właściwie mało czasochłonne w przygotowaniu. Co prawda marynowanie mięsa liczymy w godzinach (pół doby byłoby wskazane), ale ten proces wymaga tylko minimalnej interwencji (warto(...)pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem oraz przypiekane na grillu lekkie pszenne pieczywo. Nie chodzi koniecznie o to, żeby zawsze stosować te dodatki w komplecie. O ile karczochy i sałatkę warto jednak podać, to pieczone ziemniaki będą najwłaściwsze w warunkach domowych, zaś pieczywo – podczas grillowania na świeżym powietrzu z dala od domu. Wynika to po prostu z faktu, że przygotowanie
Kulinarna Pokusa