Uwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście(...)lubię najbardziej). Do panierki dodałam pyszną musztardę Octim – musztardę ze smażoną cebulką . Uwielbiam ją jako dodatek do kanapek, kiełbasy, sałatek. Polecam! Warto zapoznać się z ofertą Octim . I warto przygotować sobie takie pieczarki Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję – 6 sztuk pieczarek) 6 większych pieczarek 2 łyżeczki (z górką) musztardy ze smażoną cebulką Octim 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki
Słodkie okruszkitrakcie smażenia przygotowujemy sałatkę. Jarmuż gotujemy w wodzie przez ok. 2 min. Wykładamy na talerz. Kroimy pomidora. Kładziemy na jarmuż i posypujemy bazylią. Kiedy pieczarki i cebula będą gotowe układamy je obok sałatki
Weganka gotujeMiałyśmy z córką ochotę ta jakąś sałatkę, tradycyjne nam się przejadły a że dostałam ostatnio pyszne pieczarki z marchewką od firmy Orzech to postanowiłam je jakoś wykorzystać :) Sałatkę zrobiłam warstwową lubię takie bo ładnie się prezentują. Do sałatki użyłam także wyśmienitego groszku od firmy Bonduelle . Wyszła pyszna i wszystkim smakowała :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 słoik marynowanych pieczarek(...)pokroić w cieniutkie piórka. Polędwicę pokroić w kostkę. Groszek przelać wodą na sicie. Do rękawa cukierniczego przełożyć majonez. Warstwy: 1. Na spód szklanego naczynia ułożyć pieczarki 2. Na pieczarki marchewka z zalewy 3. Na marchewkę wycisnąć paseczki majonezu 4. Na majonez wyłożyć groszek 5. Na groszek wyłożyć połowę szynki 6. Na szynkę paseczki majonezu 7. Na majonez
Sama słodycz i szczypta chiliSałatka z serii „co wymyśli baba na zakupach”. Szwendając się po dziale warzywnym, próbowała wymyślić sałatę do obiadu. W oko wpadły mi pieczarki i seler naciowy. Tak powstała sałatka lekka, szybka i pełna smaków. SKŁADNIKI: główka sałaty masłowej pól słoiczka suszonych pomidorów + oliwa ½ czerwonej papryki 2 gałązki selera naciowego czerwona cebula 10-12 małych pieczarek oliwa do smażenia sól, czarny
Pyry na Gaztarce czy drobno pokroimy. Sprawdziłam obie opcje i szczerze mówiąc nie wiem, która bardziej mi odpowiada. Polecam ten przepis, na banalnie prostą sałatko-pastę... o dobrze nam znanych smakach :-) Składniki: 1 mały słoik marynowanych pieczarek (pokrojonych) 200 g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1/2 słoika zielonych oliwek (ja wzięłam nadziewane ząbkami czosnku) 6 jajek (ugotowanych(...)pieprz do smaku Wykonanie: Ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w drobną kostkę. W zależności czy to ma być pasta na kanapki czy sałatka. Cebulą kroimy w bardzo drobną kostkę. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone w plasterki oliwki, następnie dokładamy majonez, chrzan. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
IMPRESJA SMAKUsię Wam 😊 ŚNIADANIA i KOLACJE 1. Grzanki ze szpinakiem i jajkiem 2. Labneh - domowy twarożek z naturalnego jogurtu 3. Jajka sadzone na szpinaku, z pieczarkami i pomidorami 4. Sałatka z awokado i tuńczyka 5. Bruschetta z pomidorową salsą 6. Bruschetta caponata 7. Grzanki a'la caprese 8. Tosty z pastą z awokado
Codzienna kuchnia niecodziennaMakaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Penne z pieczarkami i czarnymi oliwkami Sałatka makaronowa z brokułami i majonezem Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka makaronowa z owocami i mozzarellą Spaghetti z zielonymi szparagami i parmezanem
Moja smaczna kuchniamięsną nakładać do pieczarek, lekko ugnieść, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone. Pieczarki natychmiast podawać z sałatką jako przystawkę. Smacznego
Codzienne GotowanieWitajcie w sobotni poranek, chociaż pewnie, gdy skończę pisać ten post przerywany piciem kawy i podjadaniem pączków, będzie już południe. Mam nadzieję, że jesteście zdrowi i
dolcevitainmykitchenszałwią Polędwiczki z pieczarkami Pierożki meksykańskie Parówki z serem Samosa Dania zimne: Klopsiki w occie Roladki z bagietki Roladki z tortilli Koreczki Pieczarki marynowane Pomidorki faszerowane Sałatka z brokułem i słonecznikiem Sałatka z papryką i słonecznikiem Sałatka meksykańska Sałatka z tortellini Sałatka z suszonymi pomidorami Sałatka niemiecka
Pobite gary Barbarygotowałam i dlatego namoczyłam ją dzień wcześniej, jednak można użyć tutaj fasoli z puszki i będzie jeszcze szybciej, bo nie wspomniałam jeszcze że sałatkę robi się błyskawicznie. Sałatka z czerwonej fasoli, pieczarek i pora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedopiero przenieść na półmisek i podawać. • My nie jedliśmy farszu, służył on tylko do nadania odpowiedniego smaku podczas pieczenia. Podany został z sałatką z ryżem i pieczarkami, marchewką z sezamem
To co kocham100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotujęśniadanie :) Składniki 1/2 kg pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pora 4 jajka 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Pieczarki pokroić … Czytaj dalej Sałatka pieczarkowa z fasolą
czarrna od kuchniKolejne słoiczki do mojej domowej spiżarni. Są pyszne, idealne do sałatek. Składniki: ½ kg młodych pieczarek ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju 2 gałązki rozmarynu sól do smaku ostra papryka do smaku składniki na marynatę: 50 ml octu balsamicznego 1 liść laurowy ziele angielskie 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 150 ml wody Wykonanie: Pieczarki oczyścić i gotować przez 5 minut
Tradycyjna Kuchnia