ciasto, do którego można "wrzucić" co się ma. Dosłownie. Mój jest z pieczoną papryką, kiełbasą i cebulką z dodatkiem suszonych pomidorów, ale spokojnie można wrzucić do środka pomidory, pieczarki, cukinię, czy marynowane, konserwowe warzywa. Inwencja smakowo - twórcza dowolna:) Polecam Wam ten przepis, bo omlet znikł z talerzy w mgnieniu oka:) Składniki (na 4 porcje lub 2 XXL): 2 szklanki(...)zawsze wolę podsmażać je na średnim ogniu, czasem wolnym tak by dobrze usmażył się w środku i ciasto nie było surowe. Gotowe! Bezpieczne i całe ;) Możecie podawać z sałatką polane ketchupem lub sosem, np: pomidorowym, czosnkowym, grzybowym - z takimi sosami to już porządne danie obiadowe;) Smacznego
Zasmakuj Kuchnipisałam Wam parę dni temu, w święta objadam się po kokardki sałatkami i pieczonymi mięchami. A jak pieczone mięso (lub wędlina) to oczywiście jakiś dip. Nie upieram się przy jakimś konkretnym. I te na bazie majonezu są ok i te z suszonymi śliwkami czy innymi pomidorami. Postanowiłam zebrać Wam wszystkie moje ulubione sosy w jednym poście, może komuś się przyda(...)wszystko powoli smażymy, aż do redukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru pudru
KardamonovyMorele - złote, słodkie, owocowe kulki. Na surowo, na przetwory, do ciast i innych potraw. Z rozrzewnieniem wspominam wielkie morelowe drzewo, które rosło lata temu w ogrodzie
Smaczna Pyzafareast-language:EN-US;} śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami winegret ze śledziem i burakami sałatka śledziowa sałatka śledziowa z jajkiem sałatka ziemniaczana z jabłkami śledź pod szubą śledź z koperkiem smażone śledzie marynowane śledzie solone smażone uszka z grzybami dorsz faszerowany na słodko karp smażony karp w marynacie karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr(...)font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} gołąbki z pęczakiem i pieczarkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
królestwo garówWiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każdej suprze oprócz chleba, chaczapuri, serów i sałatki gruzińskiej, zawsze znajdowało się miejsce na pieczarki zapiekane z serem. Podawane są one w glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński ser (w wersji domowej możemy użyć mozzarelli) – bo w prostocie tkwi siła.Pieczarki z serem - nic więcejAjapsandaliProste, ale pełne smaku jest także(...)dostaniemy kebab a’la turecki – mięso baranie lub wołowe z przyprawami zawinięte w cienki naleśnik.Gruziński kebabPopularny kurczak przyrządzany jest na wiele sposobów. Tradycyjnym daniem jest kurczak marynowany i pieczony w mleku z bardzo dużą ilością czosnku.Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony
Poezja smakupogoda na grillowanie. Razem z moim „Mistrzem Grilla” przygotowałam ostatnio fantastyczną, grillową ucztę. Taką, na której nie zabrakło pysznych kiełbasek, chrupiących, grillowanych warzyw, węgierskich langoszy, kaszanki i sałatek. Głównym jednak bohaterem tej grillowej uczty były przepyszne HOT-DOGI w takiej wersji XXL! Chrupiąca bułka, soczysta grillowana kiełbaska, warzywa, prażona cebulka , musztarda, ketchup i szczypiorek z własnego ogródka. Pysznie(...)odrobiną masła i soli. Pomidory kroimy w drobną kostkę, ogórki i cebulkę również, mieszamy, doprawiamy do smaku. Powstanie z tego warzywna salsa, która będzie świetna jako dodatek albo osobna sałatka. Nacięte bułki grillujemy. Do bułek wciskamy porcję musztardy … … dodajemy warzywną salsę … … oraz grillowane kiełbaski. Polewamy ketchupem. Dodajemy ponownie musztardę, posypujemy świeżo posiekanym szczypiorkiem. No i prażona
Ostra na SłodkoSkrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kotlet schabowy – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta AZJATYCKIE ŻEBERKA PRZYGOTOWANIE: 2 h Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 600 g surowych(...)deskę lub półmisek i nasmaruj resztką sosu. Mięso posyp świeżym zielonym chilli lub jalapeno, posyp kolendrą lub posiekaną dymką. Podawaj. Ja podaję moje żeberka z białym ryżem oraz sałatką w azjatyckim stylu lub kiełkami. Smacznego! Artykuł Azjatyckie żeberka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!potrzebuje wiele, sama w sobie jest smakiem. My tylko musimy jej dobrać odpowiednie towarzystwo. Jakie surówki i sałatki pasuję do duszonej karkówki w sosie? Na pewno klasycznie buraczki, marchewka zasmażana, surówka z kiszonej kapusty, surówka z białej kapusty czy pekinki. A także marynowane grzybki, ogórki kiszone czy korniszon. Lista jest długa, na pewno każdy znajdzie coś dla siebie(...)będzie soczyste i delikatne. Obsmażone płaty karkówki przekładamy na talerz, a na tym co zostało na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli, wkładamy mięso, pozostałe z marynowania przyprawy, zalewamy wodą i dusimy wolno pod przykryciem. Czas duszenia karkówki w sosie zależy od mięsa. Jeśli zajdzie potrzeba należy uzupełnić wodę. Gdy mięso jest miękkie dodajemy śmietanę
Dieta moja pasjakroimy w plastry.Dynię bez skórki kroimy w kostkę.Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę ze zmiazdzonym czosnkiem.Po ok. 4-5 minutach dodajemy do niej pokrojona w paski paprykę ,następnie pieczarki .Smażymy około 6-8 minut i po tym czasie dodajemy dynie i startą marchewkę - u mnie marchewka tarta ze słoika .Dusimy przez ok.10 min.-ja to robie w głębokiej(...)szybko staną się miękkie, w plastiku zepsują się, a w lodówce szybciej spleśnieją. Szalotki można jeść surowe, dodawać do sosów i sałatek. Pokrojone w talarki i zrumienione używane są jako przybranie. Można je również marynować w ten sam sposób, co cebulę, choć w smaku będą łagodniejsze. Ingredienti 2-3 peperoni
w mojej kuchniZawsze miałem wrażenie, że sałatka musi być wytrawna. To jest jednak błędne podejście, bo słodkie rodzynki i słodki ananas doskonale będą się komponowały z filetem z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurczak po myśliwsku w pomidorach czyli pollo alla cacciatore Kurczak po myśliwsku w pomidorach to fantastyczne, tradycyjne danie dla każdego, kto kocha włoską kuchnię. Słowo cacciatore
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata