Ryż idealnie ugotowany, całość delikatna, kremowa a zarazem wyrazista, dopełniona świeżym parmezanem. Była też już typowa propozycja, której nie można pominąć będąc w Grecji - Królowa Sałatka Grecka :) Grecy podają ją z pomidorami, ogórkiem, papryką, zielonymi oliwkami, czerwoną cebulą i serem feta. Wszystko doprawione świeżo zmielonym pieprzem i oliwą z oliwek. W oczekiwaniu na jedzenie :) razem z zimnym Amstelkiem :D WARTO
Mój Smak na ŻyciePysznych surówek nigdy dość a do tego z tak pysznych sałat. Z endywią wiąże się śmieszna sytuacja gdyż kupując ja w markecie pani przy kasie zapytała
Moje Małe Czarowaniepyszny . Idealnie nadaje się do różnego rodzaju sosów a w szczególności do sosu z chrzanem, sprawdził się również jako dodatek do sałatek . składniki na 4 porcje 4 bułki 3 papryki ( czerwona żółta zielona ) 20 dag wędliny zioła prowansalskie szklanka mleka 3 jajka sól i pieprz papryka słodka mielona przepis Bułkę kroimy w kostkę, dodajemy pokrojoną
Smakowite Daniapostanowiłam wykorzystać go zalewy ziołowej, zrobić go na ala Apetina . Już nie mogę się doczekać kiedy przejdzie aromatem ziół i wykorzystam go do mojej ulubionej sałatki.SKŁADNIKI:- twaróg (kupuję półtłusty) 200g- oregano- tymianek- papryka ostra(nasiona)- oliwa do zalaniaSPOSÓB WYKONANIA:- twaróg kroję w kostki mniej więcej równe- układam je warstwowo w słoiku, każdą warstwę posypuje ziołami oraz papryka
Basia w kuchniTakże przedstawiam Wam strony i blogi, z których korzystałam: Kuchnia domowa Ani Home-made food and not only Tani Weganizm* Składniki: Na sałatkę: brokuły cebula 200g drobiowej szynki w kawałku papryka czerwona 300g pieczarek 100g ziarenek słonecznika puszka kukurydzy Na sos: 3 czubate łyżki majonezu 4 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
Czerwona Porzeczkatego i tego. Warzywa: rzodkiewka, cebulka, papryka, ogórek, szczypior - pokroić w drobną kostkę. Dodać do sera, doprawić solą i BIO PAPRYKĄ granulowaną Royal Brand. BIO papryka słodka granulowana Doskonały dodatek do dań mięsnych, sałatek i past. Niezastąpiona w kuchni włoskiej i węgierskiej. Słodki, aromatyczny smak wzbogaci wiele dań. Wygodna w użyciu. Cena: około 10zł/30g Zapraszam do zapoznania się z ofertą
kolorowotorcikowoKiedys taboule kupowalam gotowe w markecie.Tutaj jest bardzo duzy wybor wiec mozna wybierac i przebierac w smakach i dodatkach.Moje ulubione taboule to to bardziej klasyczne z
Przysmaki KarolkiTo pytanie nurtuje mnie bardzo czesto i za kazdym razem zachodze w glowe co moglabym uszykowac do pracy np. mojemu Ukochanemu.Takiego problemu nie bylo we Francji
Przysmaki KarolkiSałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – pewnie część z Was zaraz się oburzy, że serwuję taką chemię, ale z drugiej strony trzeba odpowiedzieć sobie na
Kulinarne Przebojetemat sałatkowy, żeby w listopadowe wieczory nie siedzieć na d pustą mi seczką ... Ciekawe połączeni e smakowe, chętnych zapraszam do testów;) Sałatka z fetą i ananasem Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoik papryki marynowanej 4 ogórki kiszone 4 jajka ser feta majonez pieprz sól kilka kropel octu Przygotowanie: Ananasa kroimy na drobne kawałeczki, paprykę również. Ogórki
Lawendowe NieboKiszony ogórek do obiadu. Ale tak sam? Po prostu? Proponuję sałatkę z ogórkiem kiszonym w roli głównej;-) Składniki: Ilość w zależności od potrzeb kiszone ogórki (ja użyłam zrobionych przez siebie w słodko octowej zalewie przepis znajdziecie TU ) czerwona cebula marynowana papryka oliwa z oliwek sól, pieprz Ogórki obrałam ze skórki, przekroiłam na pół(...)usunęłam z nich pestki. Pokroiłam je na większe kawałki. Dodałam do nich plasterki czerwonej cebuli. Do miski powędrowała również marynowana czerwona papryka. Polałam wszystko odrobiną oliwy ,doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Sałatka idealnie pasuje np.do zrazów wołowych . Smacznego
potrawyregionalnesmażenia Sposób przygotowania : Kaszę zalewamy bulionem i odstawiamy aby napęczniała. Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie aż warzywa zmiękną. Paprykę, ogórki również kroimy w kostkę. Por drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, ziołami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Pobite gary BarbaryCYKL DIETA NISKOKALORYCZNA FIT NA WIOSNĘ! SAŁATKA Z WINOGRONEM I RUKOLĄ! SKŁADNIKI: -sałata lodowa - 1 szt - sałata rukola - opakowanie - czerwona papryka - 1szt - czerwone winogrono - kiść - ogórek konserwowy - 6 szt - czerwona cebula 1/2 szt - pomidory - 2 szt na dressing do sałatki: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz cytrynowy, łyżeczka miodu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, zalewamy dressingiem, podajemy
SMYKWKUCHNIpuszka kukurydzy (285g po odsączeniu) 1 mały por (biała część ok. 50g) 5 ogórków konserwowych (ok. 320g) 1 papryka czerwona 180g szynki konserwowej 3 czubate łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego pieprz, sól do smaku 1 pęczek szczypiorku Sałatka z makaronem w kształcie ryżu – Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wrzucić na sitko(...)pozostawić na sitku do odcedzenia. Szynkę, paprykę czerwoną i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać majonez i jogurt naturalny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Na koniec obficie posypać szczypiorkiem. Smacznego! :) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na sałatki z makaronem : Sałatka z tortellini, ananasem
Kulinarne Przebojewielkimi krokami wiosny :) Na obiad lub kolację. Smacznego! Składniki (2 porcje): 2 średnie marchewki - obrane i pokrojone w cienkie plasterki 8 brukselek - pokrojone w cienkie plasterki 1 żółta papryka - pokrojona w drobne paski garść zielonych liści, np. jarmużu - bez łodyg, drobno posiekane 1 szklanka gotowanej ciecierzycy pestki z 1 granatu 1 burak - obrany i starty na grubych oczkach(...)cytryny 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól, pieprz Sos: Wszystkie składniki na sos wymieszaj do połączenia, najlepiej w małym słoiczku. Dopraw wg uznania. Sałatka: 1. Rozgrzej olej na patelni, następnie dodaj marchew, paprykę, brukselkę, jarmuż i ciecierzycę. Smaż kilka minut, aż warzywa będą odpowiednio miękkie. 2. Przełóż warzywa do miski, posyp tartym (surowym) burakiem i pestkami granatu. Obok
Powiedz dietom nie