Przepis na sałatkę z rukoli i fety powstał pewnego upalnego lata. Jak się okazało smakuje przez cały rok. Składniki 1 opakowanie rukoli 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 1 duży pomidor 250 g piersi z kurczaka 1 opakowanie jogurtu greckiego light 1 łyżeczka słodkiej papryki Pierś z kurczaka myjemy, nacieramy papryką i pieczemy 20 minut w piekarniku
My Chcemy JeśćSzybka i prosta do zrobienia..ilość i dobór składników wedle gustu.. makaron kukurydza konserwowa Develey ogórki konserwowe papryka konserwowa ser żółty
Moje domowe kucharzeniedodatku nie zajmuje nam tak cennego czasu. Grillowany filet drobiowy na sałatce z rukoli, akurat spełnia te wymogi… i nie tylko. Składniki: - 2 pojedyncze filety z kurczaka- 2 łyżki oleju arachidowego- sok z połowy cytryny- 2 łyżki sosu sojowego light- czosnek suszony- świeżo mielony pieprz- mielone chilli- papryka wędzona- świeży rozmaryn- olej kokosowy Z zasady nie kupuję filetów(...)600g). Tak też zrobiłam i tym razem. Umyte i osuszone filety wkładam do worka na mrożonki, wlewam olej arachidowy, sok z cytryny, sos sojowy, dodaję czosnek, pieprz, chilli, paprykę wędzoną i gałązki rozmarynu. Woreczek szczelnie zamykam i odstawiam na godzinę do lodówki (można przygotować dzień wcześniej, wieczorem). Patelnię grillową smaruję olejem kokosowym i rozgrzewam. Na dobrze rozgrzaną – kładę porcje mięsa
mojewypiekiinietylkoBardzo dobra sałatka z gotowanym filetem z kurczakiem oraz cienkim makaronem tzw makaronem"nitki". SKŁADNIKI: 1 Filet z kurczaka 10 Dag Cienkiego Makaromu "NITKI" 1/2 Puszki Kukurydzy konserwowej 10 Dag sera żółtego Garść Rukoli 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego 1 Łyżka Majonezu 2 Łyżki Ketchupu Pikantnego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z kurczaka gotuję(...)wodzie z dodatkiem przypraw: czosnku,papryki,soli i pieprzu. Makaronb gotuję tak jak na etykiecie. Makaron siekam na mniejsze części. Kurczaka ugotowanego krooję w większą kostkę. Ser kroję również w kostkę. Dodaję jogurt,majonez i ketchup. Dodaję sól oraz pieprz do smaku. Wszytsko mieszam. Sałatkę kładę na rukoli
Gotowanie Patki„Wykwintna” surówka z kiszonej kapusty z majonezem Surówka „Wykwintna” jest taką ekskluzywnym sposobem podania do obiadu , pospolitej , acz smakowitej kiszonej kapusty Wspaniała
Ogrodnik w podróżynaciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat, dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z 3 łyżeczkami musztardy miodowej, tak powstałym dipem polewamy naszą sałatkę. Jeszcze raz wszystko starannie mieszamy i gotowe
Zdrowo i kolorowoProsta sałatka śledziowa Dziś kolejny przepis ze śledziem w roli głównej. Jedna z moich ulubionych, prosta, pyszna sałatka śledziowa, którą z powodzeniem możecie postawić na świątecznym stole. Taka sałatka sprawdzi się również na różnych spotkaniach i przyjęciach. Spróbujcie, polecam. Składniki: 5 filetów ze śledzia a la matjas 3 jajka 1 mała cebula 3 łyżki naturalnego jogurtu 5 pełnych łyżek(...)cieciorki z puszki pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki Skworcu świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Śledzie należy wcześniej przepłukać zimną wodą i wymoczyć kilka godzin. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy śledzie pokrojone w paseczki, posiekaną cebulę i cieciorkę z puszki. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy 3 łyżki
Słodkie okruszkicałymi miskami . Dziś przedstawię wam przepis na obecnie moją ulubioną sałatkę od której trzeba mnie odciągać siłą ... Składniki: rukola pół opakowania (ok. 50g) sałata lodowa główka (może być pół jeśli jest duża) ser typu feta (ja dodaję ser Mlekovity favita) 1/3 opakowania 90g pomidory 400g (dwa duże) papryka 150g (jedna średnia) cebula czerwona 30g czosnek 1 ząbek olej lniany(...)łuskanego przyprawy: pieprz, papryka ostra, papryka słodka, bazylia, oregano Sałatę myję – liście lodowej rwę na kawałki, rukoli kroję przynajmniej na pół – następnie suszę. Pomidory, paprykę myję i kroję. Paprykę w niewielkie paski a pomidory w sporą kostkę. Cebulę myję, obieram i kroję w cienkie pióra. Ser feta kropję w niewielkie kosteczki. Czosnek obieram i siekam. Wszystkie składniki
IzaGotujekombinacja pomidora z agrestem. Jak dla mnie idealnie:). Składniki: 2-3 miechunki 1 zielona papryka 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli sos: oliwa, woda, sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Posiekaj drobno warzywa, owoce i ser. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, polej nim sałatkę i ponownie wymieszaj. Okazuje się, że można zrobić świetny film w Polsce. Tematyka Bogów
Qlinarnie i Qlinarnieziołowy Kamisoregano KamisWykonanie:Sałaty wykładamy na talerz, pomidorki przekrawamy na połówki, paprykę kroimy w kosteczkę, pomidory suszone na mniejsze kawałki. Wszystko wykładamy na sałaty, dodajemy oliwki. Wykładamy również ser feta. Do zalewy po pomidorach suszonych dodajemy odrobinę pieprzu ziołowego i ok 1,5 łyżeczki oregano, mieszamy, polewamy sałatkę. Podajemy z pieczywem czosnkowym
Z Majeczką w kuchniSałatki to idealne rozwiązanie na lunch lub kolację. Są szybkie i przede wszystkim zdrowe. Przygotowałam propozycję na sałatkę lunchową z makaronem.. nie takim zwykłym. Makaron Konjac jest bezglutenowy, bez tłuszczu, cukru, skrobi. Zawiera.. 6kcal na 100g! Produkt w 100% pochodzenia roślinnego. Bez smaku - wchłania aromat przypraw i dodatków. Pomidory suszone poddawane obróbce termicznej zwiększają zawartość składników(...)oliwek z pomidorków suszonych. Przyprawiamy kurkumą, solą i papryką słodką (o połączeniu kurkumy z papryką słodką pisałam tu . Smażymy ok. 3-4 minuty. Do miski wrzucamy umytą i wysuszoną roszponkę. Dorzucamy makaron i kiełki lucerny. Pomidorki kroimy w kosteczkę i również mieszamy. Sałatkę możemy jeść również z chlebem, gdyż sama w sobie ma ok. 80-100 kcal (tłuszcz z oliwy
CzarnawisienkaPierwszy raz jadłam te sałatkę w Hiszpanii, stąd też ta nazwa:) Bardzo mi wtedy smakowała i nadal smakuje, bo chociaż jej smak jest nie do opisania, to jest ona bardzo lekka i nie obciąża na długo naszego żołądka:) Układamy kolejno warstwami od dołu: makaron "wstążki" ugotowany; tuńczyk w sosie własnym (rozdrobniony); 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone(...)pomidory pokrojone w ósemki; 1 szklanka zielonych oliwek; 1 mały słoik marynowanej papryki pokrojonej w paseczki; 1 puszka szparagów; Ułożone w salaterce składniki polewamy sosem: 1/2 szklanki oliwy z oliwek; sok z połowy małej cytryny; 1 łyżka musztardy; sól; pieprz; Składniki razem dobrze wymieszać. Polać sosem sałatkę w salaterce. Na wierzch zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) 1 surową marchew
In my kitchenbędzie go trzeba jakoś uatrakcyjniać, na przykład taka Grillową sałatką. Smaczna jako dodatek go mięs i świetna do jedzenia bez niczego, dla znajomych wegetarian. Polecam wszystkim na zbliżający się sezon biesiadowania na świeżym powietrzu ! Składniki :4 małe pomidory młoda zielona sałata 4 ogórki kiszone mała papryka czerwona pestki dyni orzechy włoskie 4 kromki(...)przygotowania: Warzywa myjemy i osuszamy ściereczką. Sałatę rwiemy na małe kawałeczki, ogórki kiszone kroimy na cienkie plasterki-półksiężyce. Pomidory kroimy na ćwiartki, dodajemy pokrojona na małe kawałeczki paprykę i wszystko mieszamy. Całość posypujemy pestkami z dyni i orzechami włoskimi, następnie przygotowujemy sucharki i dressing.Pokrojone na kromki pieczywo kładziemy na desce, odkrawamy skórki. Następnie kroimy na male kwadraciki
Słodkie PrzyjemnościKolejna szybka propozycja na imprezowy stół. Kwadraty z ciasta francuskiego z pastą z papryki i bakłażanów, czyli ajwarem, posypana parmezanem. Piecze się 10 minut, smakuje na ciepło i zimno. Idealna przekąska na stół, do deski serów i sałatek wszelakich. Polecam, bo jest szybko, smacznie, ładnie wygląda, świetnie smakuje Takie ciasteczka możecie posmarować także majonezem, ketchupem, passatą, pesto, użyć dowolnego sera
Zasmakuj Kuchnitych, którzy mogą) lub mozzarelli wegańskiej Pieczone warzywa: kilka ziemniaków, 2 marchwie, cukinia, żółta i czerwona papryka, czerwona cebula, 3 ząbki czosnku - wymieszane z odrobiną oliwy z oliwek i masłem oraz zmiksowanym świeżym lubczykiem, solą, pieprzem i miksem ziół do sałatek/prowansalskich. Na dnie naczynia żaroodpornego lub brytfanki układamy plastry szynki parmeńskiej, tak, żeby część wychodziła poza boki. Na szynce
Cytryna&Co.