Pastę rybną robię często z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony
W kuchennym oknie EwySkładniki: * 40 dag fasolki szparagowej * 25 dag żółtego sera * słoik papryki konserwowej * 6 ogórków konserwowych * 2 cebule * 3 kwaśne jabłka * 2 pęczki szczypiorku * 5 łyżek
Pobite gary Barbaryskładniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g
Domowy Smak JedzeniaSmaczna surówka do wszelkich dań, sporządzona wyłącznie z zielonych warzyw:-mała kapusta pekińska-świeży ogórek-2 solidne łyżki posiekanego koperku-cebula lub szczypior-sól
Maminek kulinarnySkładniki:10 sztuk cebulek marynowanych,10 sztuk oliwek czarnych i zielonych,1 papryka,1 ogórek zielony,1 pomidor,1 ser feta,7 liści sałaty lodowej,Sos
Aga w kuchniDzisiaj mam dla Was warzywną sałatkę w zalewie octowej z niewielką ilością cukru :) A wkrótce napisze o dżemie jagodowym ze stewią :) Składniki mogą się różnić, także waga poszczególnych warzyw, jednak w ogólnym rozrachunku powinny stanowić 2 kg, ponieważ na taką ilość wystarczy przygotowanej przeze mnie zalewy :) Składniki: - 350 g zielonej papryki - 580 g ogórków gruntowych - 410 g cebulki(...)Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek i gotować przez 5 minut od ponownego zagotowania. Wszystkie składniki oczyścić i pokroić wg upodobań, jako że jest to sałatka warzywa nie powinny być za duże ;) Przyprawić, wymieszać i ostawić na godzinkę, aby puściły sok. Zalewa octowa: - 1 l wody - 250 ml octu - 1 łyżka soli - 50 g cukru Wszystkie
Zdrowie na języku :Ppamiętam z czym go zjedliśmy, ale zdecydowanie pasowałyby mi to niego utłuczone ziemniaki i surówka lub sałatka z jakimś sosem jogurtowym. Mizeria albo sałata z jogurtem. Na mizerię trochę za wcześnie, więc celujcie w sałaty. Parę dni temu kupiłam na próbę świeżego ogórka, był okropny. Wylądował w koszu na śmieci. Staram się szanować jedzenie i bardzo sporadycznie je wyrzucam
KardamonovySałatka śledziowa z porem W jesienne dni każdy ma ochotę na śledzie a najlepszy jest z porem. Taką sałatkę również możemy podać na Wigilię, szybko się robi a jest bardzo smaczna. Składniki: · 1 por · ½ puszki kukurydzy konserwowej · 4 jajka(...)płatów śledziowych solonych · 3 ogórki kiszone · Sól · Pieprz · 3 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo, płaty śledziowe moczymy około godziny w wodzie. 2. Pora kroimy w krążki
Kulinarna Chwilaczas sałatek. Gdy za oknem bardzo ciepło, to nie mamy ochoty na ciężkie dania i wtedy właśnie idealnie sprawozdają się nam sałatki. Tym razem jest to ziemniaczana sałatka z kurczakiem przygotowana z dodatkiem sezonowych warzyw i podana z różowym sosem jogurtowo-majonezowym. Jest idealna na lunch, obiad czy kolację. Najlepsza z młodymi ziemniakami 💚. Ziemniaczana sałatka z kurczakiem Ziemniaczana sałatka(...)kurczakiem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: usmażona pierś z kurczaka 4 ugotowane ziemniaki liście zielonej sałaty kilka rzodkiewek 1/2 czerwonej cebuli 2 zielone gruntowe ogórki sól pieprz świeże zioła Różowy sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki naturalnego jogurtu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sok z cytryny sól pieprz Wykonanie: Składniki sosu mieszamy w szklance. Ziemniaki kroimy w grubą
Kulinarne przygody Gatityadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Papryka marynowana jest bardzo często wykorzystywana do różnego rodzaju dań obiadowych, sałatek, czy po prostu na kanapę. Świetnie sprawdzi się także jako przekąska podczas domowej imprezy. Papryka marynowana to jeden z obowiązkowych przetworów na zimę, zaraz po ogórkach czy sokach. Tak przygotowana papryka postoi naprawdę długo, dzięki czemu, będziemy mogli się cieszyć jej smakiem, podczas zimowych
Przepiski.plwiem czy wiecie, ale liście chrzanu są jadalne. Tych większych używa się do kiszonek np z ogórków. Kiedyś pieczono chleb na liściach chrzanu. Te mniejsze, młode, delikatne listki mają ogromny potencjał. Smak bardzo fajnie pikantny, chrzanowy. Idealnie komponują się w surówkach i sałatkach, sosach, zupach, można je zjadać na kanapkach. Chrzan możemy posadzić w ogrodzie, ale łatwo go też
Dorota Smakujegrillujemy z obu stron, ale nie zbyt długo, parę minut, aby kurczak pozostał miękki i soczysty. Ogórka i smaczliwkę kroimy na plasterki, układamy na talerzu i posypujemy kiełkami lucerny (dla osób, które nie sa na C9 polecam polać jakimś lekkim sosem do sałatek) Quinoę mieszamy z utartym kuminem, wykładamy na talerz ( TU przeczytasz jak dobrze ugotować quinoę). Na końcu kroimy
Quinoa Raz!Sałatka z wędzonej makreli z ryżem na śniadania, lunche, imprezy. Wędzona makrela, 150 g (150 ml) ryżu (u mnie długoziarnisty), kukurydza z puszki ( 420 ml.), 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 2 – 3 łyżki majonezu, pieprz, sól, łyżka masła, Ryż wypłukać, wsypać do garnka. Zalać 210 ml zimnej wody, wsypać płaską łyżeczkę soli, dodać łyżkę masła i zagotować pod przykryciem
królestwo garówprzepisów, który dostałam od teściowej. W oryginale jest szynka, ale postanowiłam ją pominąć, bo sałatka była w sumie do wędlin. I od siebie dodałam także kukurydzę. Jak wiadomo niedługo Sylwester, więc blablablaaaa. Korzystajcie. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 ogórki konserwowe 1 duży por (biała i jasnozielona część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki
Kardamonovypodam Wam co u nas się na stole znalazło. Zaczynamy od nieśmiertelnej sałatki warzywnej oraz sałatki z pieczarkami. Następnie zimne nóżki – nie zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki
CookYourself