Bardzo smaczna i szybka sałatka z wędzonych udek kurczaka, świetnie sprawdza się na większych imprezach, urodzinach i nie tylko. Można ją przygotować zwyczajnie na kolację dla kilku osób i cieszyć swoje podniebienie. SKŁADNIKI : 2 duże wędzone udka kurczaka lub ( 4 kęski piwne) 100 g sera żółtego 1 puszka fasolki czerwonej 1/2 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera(...)skórkę, następnie oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Fasolkę, kukurydzę i seler dokładnie odcedzamy. Por, kapustę kroimy drobno. Ogórki, ser i pomidory kroimy w kostkę, ogórki wyciskamy z nadmiaru płynu. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do ozdobnych miseczek i podajemy, smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliniedroga. Jeśli jeszcze nie robiliście spróbujcie koniecznie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 3 jaja ugotowane na twardo 100 g ryżu (u mnie brązowy) 1 puszka kukurydzy (polecam Jamar) 4-5 ogórków kiszonych 1 średnia cebula (używam fioletowej) 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy sól(...)pieprz Gotujemy ryż tak by pozostał sypki, tuńczyka odsączamy z zalewy, podobnie postępujemy z kukurydzą. Jajka, ogórki i cebulę siekamy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, solimy, pieprzymy i na koniec dodajemy jogurt wymieszany z musztardą (możecie użyć majonezu, ale ja chciałam, by moja sałatka była lżejsza). Sałatka najlepiej smakuje gdy pozwolimy się jej przegryźć przez kilka godzin
Cynamonowe szczęścieskładniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 200 g makaronu ryżowego, 1 ogórek zielony, 150 g szynki konserwowej, 1 puszka kukurydzy, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie
Aga w kuchnialbo dodać do różnorodnych sałatek. Sałatka ryżowa z kalmarami. Składniki (proporcje na tortownicę o średnicy 26 cm): - ok. 3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu - 2 słoiki kalmarów w oleju (po 280 g) - 2 puszki ośmiorniczek w oleju (po 111g) - puszka kukurydzy - pęczek szczypiorku - 1 słoik papryki wiśniowej w zalewie (280g) - 3 – 4 ogórki kiszone - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki(...)pokrojone w krążki kalmary oraz ośmiorniczki. Kolejno dodajemy kukurydzę, pokrojony szczypior oraz ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez – mieszamy. Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą. Układamy dokładnie odsączone z zalewy i osuszone papryczki wiśniowe, wydrążoną częścią do góry. Luki pomiędzy papryczkami uzupełniamy natką pietruszki. Ostrożnie, aby nie zburzyć struktury wkładamy sałatkę, za każdym razem wyrównując powierzchnię. Po włożeniu całości tortownicę
mojewypiekiinietylkoMyślę, że tej sałatki nie trzeba szczególnie przedstawiać :) Zwykła najzwyklejsza i najlepsza sałatka, a ile gospodyń tyle przepisów. Ja ją robię własnie tak :) Polecam :) SKŁADNIKI : ok. 2 kg marchewki 1 niewielki seler 6-8 ziemniaków 8 jajek 0,5 słoika ogórków kiszonych 1 jabłko groszek w puszce kukurydza w puszce mała czerwona cebula biała część pora (ja dałam pół) majonez(...)wodą, przykrywamy i gotujemy do miękkości. Warzywa odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Jajka również gotujemy, studzimy, obieramy, kroimy. Ogórki kroimy i przekładamy na sitko razem z kukurydzą i groszkiem żeby warzywa odciekły. Jabłko my jemy, obieramy i kroimy. Pora i cebulę drobno kroimy i przelewamy wrzątkiem. Wszystkie warzywa ze sobą łączymy i mieszamy
Pani na deserpasował. Sałatka bardzo nam smakowała i pewnie jeszcze nie raz ją zrobię. Polecam serdecznie! SAŁATKA Z AWOKADO, POMIDORKAMI, KUKURYDZĄ I CZERWONĄ FASOLĄ. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 mała czerwona papryka 1 puszka kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduelle (212 ml) 200 g pomidorków truskawkowych 1 ogórek sałatkowy 2 łodygi selera naciowego sok z limonki 3 łyżki natki pietruszki lub szczypiorku(...)dojrzałe awokado 5 łyżek jogurtu greckiego 1 - 2 ząbki czosnku sok z limonki sól pieprz czarny Sposób przyrządzania: Kukurydzę z fasolą osączyć na sicie. Ogórek umyć, osuszyć, przekroić na pół, jeszcze raz na pół i pokroić. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć i pokroić na kawałki około 7 mm. Pomidorki truskawkowe umyć, osuszyć
Zakątek rozkoszy kulinarnychSkładniki: 3 zupki chińskie o smaku kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 wędzone nogi z kurczaka 2 ogórki kiszone 1 puszka ananasa 5 łyżek majonezu Fanex Przygotowanie: … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym kurczakiem
czarrna od kuchniLubicie wiosenne, orzeźwiające sałatki? Mam dla Was świetną propozycję na sałatkę z ogórkiem i koperkiem. Idealna na wszelkie przyjęcia ale też na co dzień. Pychotka Składniki: 200g szynki konserwowej 100g ryżu pół puszki kukurydzy 1 długi ogórek szklarniowy lub 4 ogórki gruntowe garść koperku majonez, jogurt Sposób wykonania: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Wstudzić
Cukiernia Pychotkiszynką i kukurydzą. By sałatka była lżejsza majonez można całkowicie zamienić na jogurt naturalny. Sama sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu, a w smaku przepyszna. Składniki: 1/2 kapusta pekińska 200 g szynki 1/2 puszki kukurydzy pęczek rzodkiewki 4 ogórki konserwowe 2 pomidory 1/2 białej części pora 1/2 pęczka pietruszki majonez jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie
magiczna kuchnia Kasioleju sól,pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy.Do miski wrzucamy sałatę.Pomidory kroimy w ósemki, cebulę w piórka, ogórek w półplasterki a seler naciowy w plasterki-dokładamy do sałaty.Paluszki serowe kroimy w plasterki i dodajemy razem z kukurydzą do sałatki.Doprawiamy solą, pieprzem i olejem.Mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchnisię pita z mięsem, sosem cacyki, plastrami pomidora i frytkami. W Kuchni Smaków w wersji spolszczonej, czyli Gyrosowa sałatka przekładana ;) Składniki: Średnia kapusta pekińska Puszka kukurydzy konserwowej 2 filety z kurczaka Przyprawa Gros 2 cebule 2-3 papryki czerwone 6 – 7 ogórków konserwowych Ketchup, majonez, olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na kawałeczki. Przyprawę do gyrosa rozpuszczamy
Kuchnia smakówśniadanie :) Składniki 150 g zielonej soczewicy 3-4 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka sałatkowego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i soczewicą
czarrna od kuchniRzadko robię sałatki, ale w końcu musiałam podjąć się tego wyzwania. Prostka i smaczna sałatka krabowa, którą każdy wykona bez jakiegokolwiek problemu. :) Składniki: 1 paczka paluszków Surimi 1/2 paczki makaronu ryżowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 średnie ogórki konserwowe świeży koperek 2 łyżki jogurtu greckiego pieprz, sól Sposób przygotowania: Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Truskawkowa Fiestaświetne na przyjęcia. Dawno nie robiłam nic z tortellini, dziś nieplanowanie je kupiłam i przerobiłam na sałatkę, dodając to co akurat miałam w lodówce. Składniki: szklanka tortellini z grzybami 200 g pieczarek kilka rzodkiewek 3 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli czerwona papryka 3 łyżki majonezu sól kilka kropel soku z cytryny Tortellini wrzucić do osolonego wrzątku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzytając opis i składniki może wydawać się, że nic nadzwyczajnego czekać nas nie może. Tymczasem sałatka, choć prosta, jest pełna smaku. Składniki 4 ugotowane na twardo jajka 2 szt białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka obieramy i razem z ogórkami
R'n'G Kitchenstronach. Przygotować farsz. Mięso usmażyć z dodatkiem przyprawy. Warzywa umyć. Kapustę bez twardych części drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą jak na sałatkę. Przygotować sos: Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach (można także na tej o drobnych). Zmiksować
Poezja Smaków - blog kulinarny