sałatka z marchewki - 3205 przepisów (strona:170/214)

Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 130

później w zgrabne frytki. Marchewki przekrój w poprzek na połowy, a następnie wzdłóż i jeszcze raz wzdłóż. Z pietruszkami jest trochę kłopot, bo nie są tak równe jak marchewki: góra jest szersza od dołu. Przerój je w poprzek, a następnie górną część na połowy. Jeśli korzeń jest gruby pokrój każdą połówkę na trzy części. Pokrojone warzywa polej olejem, posyp tymiankiem(...)piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami 149

później w zgrabne frytki. Marchewki przekrój w poprzek na połowy, a następnie wzdłóż i jeszcze raz wzdłóż. Z pietruszkami jest trochę kłopot, bo nie są tak równe jak marchewki: góra jest szersza od dołu. Przerój je w poprzek, a następnie górną część na połowy. Jeśli korzeń jest gruby pokrój każdą połówkę na trzy części. Pokrojone warzywa polej olejem, posyp tymiankiem(...)piekranika i odstaw do przestygnięcia. Sprawdź czy frytki już się upiekły (punktem odniesienia jest seler, który upiecze się najszybciej). Wyciągnij z piekarnika, podawaj z nugettsami, sosem i dowolną sałatką. Domowe nuggetsy gotowe! Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z kolorowymi frytkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Surówka z marchwii z dodatkiem chrzanu 177

Składniki: 2 marchewki 2-3 łyżki śmietany 1 łyżeczka chrzanu sól Marchewkę obieramy i ścieramy na tartce na drobnych oczkach. W osobnym kubeczku przygotowujemy sos: śmietanę

kulinarnyswiatdomi
Sałatka jarzynowa 226

Składniki: 5 marchewek 5 ziemniaków 2 cebule 8 ogórków kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12

kulinarnyswiatdomi
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 117

Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest legumina Niemal zapomniane dziś

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
„Witaminka” , pyszna , surówka z czerwonej kapusty 155

„Witaminka ” , pyszna ,surówka z czerwonej kapusty Witaminka , to świeża surówka , a takie są teraz najcenniejsze – nie przetworzone , znaczy zdrowsze Zima , to trudny czas

Ogrodnik w podróży
Pikantne skrzydełka z grilla 148

kiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj nie pomogą. Za to uwielbiam grillować, przygotowywać, kroić, robić sałatki, wpadam w amok, w kuchni wygląda jak po przejściu tornada, ja mam nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich(...)Skrzydełka z grilla pachnące Bliskim Wschodem, lekko pikantne i aromatyczne. Solanka: Potrzebujemy duży gar, który pomieści 2 kg skrzydełek. Do takiego garnka wlewamy zimną wodę. Do tego dodajemy: 2 marchewki ½ selera 1 pietruszkę 1 gwiazdkę anyżu 8 goździków 1 laskę cynamonu 8 ziaren ziela angielskiego skórkę z jednej pomarańczy 1 cytrynę pokrojoną w plastry dużą gałązkę świeżego lubczyku 5 łyżek

ladykitchen
Pikantne skrzydełka z grilla 155

kiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj nie pomogą. Za to uwielbiam grillować, przygotowywać, kroić, robić sałatki, wpadam w amok, w kuchni wygląda jak po przejściu tornada, ja mam nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich(...)Skrzydełka z grilla pachnące Bliskim Wschodem, lekko pikantne i aromatyczne. Solanka: Potrzebujemy duży gar, który pomieści 2 kg skrzydełek. Do takiego garnka wlewamy zimną wodę. Do tego dodajemy: 2 marchewki ½ selera 1 pietruszkę 1 gwiazdkę anyżu 8 goździków 1 laskę cynamonu 8 ziaren ziela angielskiego skórkę z jednej pomarańczy 1 cytrynę pokrojoną w plastry dużą gałązkę świeżego lubczyku 5 łyżek

ladykitchen
Różowe płatki kapuściane 184

Róż - taki sobie kolor... kojarzący się często z nieprzyzwoitością (od tytułu pewnego frywolnego programu :-)) lub głupotą! I z bielizną. I kolor tak rzadko widywany w jedzeniu

sierotka maRysia w kuchni
Surówka z pora 340

Składniki: ½ białej części pora 1 mała marchewka 1 małe jabłko 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr Warzywa umyć i obrać ze skóry

kulinarnyswiatdomi
Surówka z białej rzodkwi 195

Składniki: 1/3 białej rzodkwi 1 marchewka 1 małe jabłko 1 łyżka ziaren słonecznika 2-3 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka sosu koperkowo-ziołowego Knorr Warzywa obrać

kulinarnyswiatdomi
Wolno pieczony, ziołowy schab ze szparagami, ziemniakami i młodą kapustą 172

Zaskakująco szybko przyszedł koniec roku szkolnego, jeszcze szybciej nadejdzie początek nowego, wciąż gonią mnie przeróżne terminy, sterta gazet do przeczytania piętrzy się na półce, już nawet

Słodki Kompromis
Dieta rozdzielna na Wielkanoc... 213

się czułem!" Przy ilościach pochłanianych podczas świąt czas trawienia śniadania to 5 - 8 godzin gdy miesza się węglowodany z białkami.  Zasada 2 - Neutralne dodatki      Komponując sałatki  trzeba pamiętać by nie znalazły się tam produkty węglowodanowe jak ziemniaki, ryż czy makaron lub kukurydza...     Podobnie w farszu do jajek  - jeśli ktoś tak praktykuje(...)można pomyśleć o obiedzie. Obiad Obiad podzieliłbym na dwie części: Węglowodanową Białkową     W ramach części pierwszej - węglowodanowej serwujemy np. rosół z kluskami, a na drugie ziemniaki z marchewką i duszonymi pieczarkami. Taką wersję dzisiaj omówiliśmy w naszym gronie, więc mamy dla Was gotowy przykład.      Po tym obiedzie podajemy babki i inne ciasta, czy desery

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety mielone z mięsa mieszanego 152

Przepis na kotlety mielone z mięsa mieszanego zaczerpnęłam z mojej ulubionej książki kucharskiej czyli z wydanej w 1963 roku " Kuchni polskiej " pod redakcją dr Stanisława Bergera

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata