sałatka makaronowa. Grillowane szparagi wyjątkowo przypadły mi do gustu, ponieważ są przyjemnie chrupiące. Podałam je z sosem musztardowym, ale nie jest on konieczny :) Składniki: Sałatka: -pęczek szparagów -pół słoika suszonych pomidorów -opakowanie fety -3 szklanki makaronu np. świderki(tak naprawdę wedle gustu i potrzeby) -kilka gałązek bazylii Sos musztardowy: - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju
Corner With Recipeswspomagamy gdy już nas coś dopadnie. Bliżej opiszę go w jednym z kolejnych postów. Tym razem przygotowałam szybkie, proste i smaczne danie, którym raczę się od jakiegoś czasu. Makaron z pesto z natki pietruszki to fajny pomysł na szybki obiad, który wzmocni nasz organizm. Natkę pietruszki możemy hodować na kuchennym parapecie przez całą zimę. Ja jeszcze mam dostęp(...)życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku
Figa S-makiemwspomagamy gdy już nas coś dopadnie. Bliżej opiszę go w jednym z kolejnych postów. Tym razem przygotowałam szybkie, proste i smaczne danie, którym raczę się od jakiegoś czasu. Makaron z pesto z natki pietruszki to fajny pomysł na szybki obiad, który wzmocni nasz organizm. Natkę pietruszki możemy hodować na kuchennym parapecie przez całą zimę. Ja jeszcze mam dostęp(...)życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej
Figa S-makiemwspomagamy gdy już nas coś dopadnie. Bliżej opiszę go w jednym z kolejnych postów. Tym razem przygotowałam szybkie, proste i smaczne danie, którym raczę się od jakiegoś czasu. Makaron z pesto z natki pietruszki to fajny pomysł na szybki obiad, który wzmocni nasz organizm. Natkę pietruszki możemy hodować na kuchennym parapecie przez całą zimę. Ja jeszcze mam dostęp(...)życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej
Figa S-makiemwspomagamy gdy już nas coś dopadnie. Bliżej opiszę go w jednym z kolejnych postów. Tym razem przygotowałam szybkie, proste i smaczne danie, którym raczę się od jakiegoś czasu. Makaron z pesto z natki pietruszki to fajny pomysł na szybki obiad, który wzmocni nasz organizm. Natkę pietruszki możemy hodować na kuchennym parapecie przez całą zimę. Ja jeszcze mam dostęp(...)życia. Ta ostatnia informacja przekonała mnie do syntetycznego żelaza, ponieważ wolę je brać sama niż musieć je później serwować swojemu maluszkowi. Poniższe danie to obok sałatki taboulleh mój ulubiony pomysł na natkę pietruszki. Makaron z pesto pietruszkowym Składniki : (2 porcje) Pęczek natki pietruszki ¼ szklanki uprażonych pestek słonecznika 1 Ł. Soku z cytryny 2 duże ząbki czosnku Sól do smaku Olej
Figa S-makieminstrukcji na opakowaniu. Staramy się by pozostał al dente. Następnie go odcedzamy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Już na talerzach posypujemy świeżymi ziołami. Taki makaron smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, jako sałatka. Idealnie pasuje do niego świeża bagietka. Jeśli mamy ochotę, możemy go posypać startym parmezanem, który nieco zaostrzy smak potrawy. Myślę jednak, że nie jest
Ratunku obiadDziś już weekend, szykuję się Wam spotkanie towarzyskie? Chcecie zaimponować swoim gościom? Lekka i szybka sałatka to idealne rozwiązanie. Nie będzie osoby, której nie przypadnie ona do gustu. Składniki: Opakowanie makaronu ,,Baronia’’ 1 sałata lodowa 1 papryka czerwona 1 pomidor 1 mały filet z kurczaka 2 ogórki świeże lub konserwowe łyżka jogurtu naturalnego przyprawa curry do sporządzenia sałatki można wykorzystać
Podróż w kulinarianadaje potrawie charakterystyczny słodko-kwaśny smaczek. Kurczak pozostał mi z rosołu i na sałatkę użyłam jedną, dorodną pierś. Trochę zieleniny w postaci szparagów i danie gotowe. Smakuje i na ciepło i na zimno. Składniki: • 150 g makaronu ryżowego paski • 1 pęczek szparagów • 1 pierś kurczaka gotowanego w rosole • sos balsamiczny do smaku(...)Wykonanie: • Makaron ryżowy ugotować wg przepisu w osolonej wodzie. • Szparagi gotować przez 7 minut również w posolonej wodzie. • Kurczaka pokroić w kostkę. • Wymieszać składniki sałatki i polać gotowym sosem balsamicznym.{jcomments
To co kochamminimum 2 godziny. Po tym czasie smażymy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Ogórki kroimy w kostkę, fasolę odsączamy. Makaron z Vifonków kruszymy na bardzo drobno do miski. Do makaronu dodajemy fasolę kurczaka oraz ogórki. Całość dokładnie mieszamy. W osobnej miseczce łączymy jogurt + 3 łyżki majonezu oraz zioła prowansalskie. Do powstałego sosu dosypujemy przyprawy z dwóch zupek (ja dodałam(...)pozostałych składników dokładnie mieszając, by sos dotarł do wszystkich składników. Po dokładnym wmieszaniu sosu, sałatkę ugładzamy na wierzchu smarując na wierzchu pozostałą łyżką majonezu. Sałatka nadaję się do jedzenia na drugi dzień, gdy makaron wchłonie sos i zrobi się miękki. Świetnie pasuje i do grilla i do obiadu
CynamonemPoOczachzimno! Polecam ten produkt, według mnie świetnie nadawać się będzie również jako składnik nie tylko sałatek, ale także wszelkich zup (np. zupy mlecznej na śniadanie). Jest to produkt zbożowy nowej generacji, wytwarzany wyłącznie z surowców naturalnych. Beztłuszczowy makaron instant może stanowić zamiennik kaszy, ryżu, czy też zwykłego makaronu do gotowania. Składniki (na 3 osoby): 1 szklanka makaronu Pesso
Garniec Magaliepierwsza myśl przy daniu ze schabu, to schabowy z ziemniakami plus surówka :) Moim zdaniem do makaronu tez świetnie pasuje. Dziś użyłem japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki : 2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego 50g makaronu Somen 2 pieczarki
Parowar Facetamoim ogródku:) Jednak ze względu na spore ilości witamin jakie posiada, staram się ją przyrządzać możliwie jak najczęściej i pod wieloma postaciami. Był już makaron z fasolką i fasolka z kurkami, przyszła kolej na sałatkę z ziemniakami, fasolką i pomidorami z dodatkiem chrupiącego boczku. Do jej przygotowania wykorzystałam olej rzepakowy Rapso. Składniki: 4 ziemniaki, 250g fasolki szparagowej, 700g pomidorów, ząbek
Z miłości do słodkościPomidory i ser feta to połączenie, które wielu z nas uwielbia. Tym razem będą pomidorki koktajlowe z serem feta, ale nie jako sałatka, tylko w formie pysznego sosu podanego z makaronem. Feta Pasta, czyli makaron z fetą zdobył ostatnimi czasu popularność na jednej z aplikacji społecznościowych. Byłam trochę zaskoczona tak małą ilością składników, ale postanowiłam sprawdzić jego smak i przygotować
Danka Pichcijeśli uda nam się zrobić to co najmniej 2 godzinki przed gotowaniem właściwym. Samo przygotowanie posiłku jest banalne i zajmie nam tyle czasu co ugotowanie makaronu. Nasze penne gotujemy oczywiście al dente. Zanim odlejemy makaron, zabezpieczamy 1/3 kubka wody z gotowania na tzw. wszelki wypadek, gdyby danie było "za suche".😏 W tym czasie posiekany w paski boczek wysmażamy na chrupiące(...)Tradycyjna receptura, która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Pesto z bazylią Ponti świetnie smakuje z makaronem, ale również jako składnik dań mięsnych, rybnych, sałatek a także do smarowania grzanek... ... Dojrzałe, czerwone włoskie pomidory suszone w promieniach sycylijskiego słońca ( słodko-kwaskowaty lekko dymny smak) zanurzone w najw yższej jakoś ci aksamitnym
Kuchnia po mojemu