sałatka z łososiem - 2158 przepisów (strona:65/144)

Przepisy na Wielkanoc 90

życzę Wam smacznych, zdrowych i rodzinnych świąt. Smacznego! Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Pasta z makreli wędzonej z jajkami Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Jajka nadziewane pieczarkami Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka

Kuchnia Bazylii
Sałatka z łososiem Graal w pomidorkach 125

ponad kaszkę. Kiedy napęcznieje pod przykryciem, wystudzić. Pomidorki dekoracyjnie przeciąć , wydrążyć wnętrze. Kaszkę wymieszać z łososiem, dodać przyprawy, posiekany szczypiorek, troszkę natki pietruszki i rukoli oraz wydrążone środki z pmidorków odcedzić i grubsze części przekroić. Doprawić oliwą i wymieszać . Napełnić pomidory sałatką przykryć wieczkiem z pomidorka , całość udekorować roszponką, rukolą i natką pietruszki(...)Przed podaniem całość skropić oliwą. Dostałam do testowania drugą paczkę rybek w puszkach , są jeszcze lepsze :) Tym razem postanowiłam przygotować pyszne i zdrowe śniadanko, przygotowując sałatkę z kaszką kuskus i wkładając ją do pomidorków . łosoś jest pyszny, można z niego przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki. http://www.graal.pl/?page_id=63

Gotowanie jest łatwe
Przystawka z wędzonym łososiem 60

Wędzony łosoś serwowany na bagietce posmarowanej kremowym serkiem to idealne pomysł na smaczną przekąskę. Jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ładnie prezentuje się na stole

Przepiski.pl
ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 163

niego smakowite desery, jak i dania wytrawne. Oto niebanalny przepis na łososia z wykorzystaniem ciasta francuskiego...warkocz z ciasta francuskiego z pieczonym łososiem i szpinakiem. Danie proste, ale zachwyca wyglądem i smakiem. Do tego sałatka ze świeżych warzyw i mamy lekki obiad lub kolację w niecałą godzinkę 😉 Składniki: 300 - 350 g fileta ze świeżego łososia 350 g mrożonego szpinaku(...)przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podgrzewamy, aż cała woda wyparuje i szpinak zrobi się gęsty. Ciasto francuskie rozwijamy i na środku nakłuwamy widelcem. Następnie wykładamy szpinak, a na szpinak upieczonego łososia bez skóry. Oba końce ciasta składamy do środka, a boki ciasta tniemy w paski (liczba pasków po obu stronach powinna być taka sama). Nakładamy paski na przemian, raz z jednej

Kuchnia MagdaLeny
Mimosa sałatka 65

Mimosa sałatka rodem z ZSRR Mimosa czy też Mimoza to sałatka, która według niezweryfikowanych do końca informacji powstała w latach 70. ubiegłego wieku w ZSRR 😉. Również nie ma potwierdzonych informacji kto i kiedy ją tak właśnie nazwał. A nazwa sałatki Mimosa wzięła się stąd, że góra sałatki jest podobna do kwiatu o tej samej nazwie. Pierwsze sałatki Mimosa składały się(...)konserw rybnych, takich jak różowy łosoś, saury, czy sardynka, gotowanych jaj, cebuli, sera i majonezu. Składniki były z reguły tarte na tarce a ryba rozgniatana widelcem. Sałatka Mimosa koniecznie musi być układana warstwowo, a każda warstwa oddzielona cienką warstwą majonezu. Sałatka nie miała jakiegoś konkretnego przepisu, a z racji że stała się bardzo popularna w całym Układzie Warszawskim, powstały

RafalCook
Sałatka z zielonego ogórka i koperku 135

Sałatka z zielonego ogórka i koperku Pressgurka szybka sałatka szwedzka do obiadu z krótko marynowanych ogórków. Sałatka z zielonego ogórka i koperku zwana pressgurka jest bardzo popularna w krajach skandynawskich. Wystarczy zaledwie 30 minut marynowania, żeby sałatka ogórkowa do obiadu była gotowa do podania na stół.  Szwedzka sałatka z ogórków ma świeży, słodko-kwaśny smak i jest obowiązkowym dodatkiem(...)m.in. do szwedzkich klopsików. Także łosoś marynowany w soli i cukrze także podawany jest w towarzystwie sałatki ogórkowej pressgurka. Właśnie połączenie słodko-pikantnych lub słodko-kwaśnych składników rozsławiło szwedzką sałatkę ogórkową na całym świecie. Sałatka z zielonego ogórka i koperku świetnie smakuje z pieczonym lub grillowanym mięsem. Ogórki z koperkiem do obiadu pasują wyśmienicie, ale możesz wzbogacić smak tej sałatki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jajka faszerowane łososiem 207

Prosta, smaczna   przekąska idealna  na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 80 g wędzonego łososia 1,5 łyżki  gęstego majonezu /plus do dekoracji sól , pieprz, papryka ostra /do smaku liście świeżej sałatki, kapary i czerwony pieprz/do dekoracji Wykonanie: -Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. P rzekroić na pól, wyjąć żółtka. -Żółtka utrzeć z majonezem  na gładką(...)masę przy pomocy miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać łososia , przyprawy i ponownie krótko zmiksować. -Przygotowanym farszem wypełnić połówki białek. -Jajka  ułożyć na półmisku  wyłożonym  zieloną sałatką, ozdobić kaparami i czerwonym pieprzem. -Doskonałym dodatkiem do farszu może być świeży koperek lub szczypiorek

Zakamarki mojej kuchni
Szybka pasta z awokado 202

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś peklowany w cytrusach, ziarnach kolendry i fenkuła 146

smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze ok 1 kg 1 kg łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli 1 szklanka cukru 2 łyżki ziaren kolendry 2 łyżki ziaren fenkuła

olalacooking
Pieczony łosoś w sezamie 190

łososia. Takie danie to idealny wspomagacz pracy mózgu - jest bogate w minerały, witaminy, kwasy omega oraz lecytynę. Użyłam białego sezamu, ale jeśli posypiecie łososia czarnym, efekt będzie bardziej spektakularny, a smak intensywniejszy. Do tego polecam lekką sałatkę np. z rukoli, pomidorków koktajlowych i kiełków. Składniki (4 porcje): 600 g filetu z łososia 4 łyżki ziaren sezamu 1 łyżka oleju rzepakowego

Powiedz dietom nie
Jajka faszerowane awokado 58

pasty jajecznej z awokado trochę Wam zostanie – można z powodzeniem zjeść ją na kanapkach. Smacznego! Zobaczcie też inne przepisy z jajkami: Sałatka wiosenna z ogórkiem, rzodkiewką i jajkami przepiórczymi Sałatka z jajkami przepiórczymi Jajeczka przepiórcze z łososiem, kiełkami i majonezem Pasta jajeczna z groszkiem i cebulką Przepis na jajka faszerowane awokado Drukuj przepis Porcji: 10 Składniki awokado 5 jajek

Kuchnia Bazylii
MUFFINY TOSTOWE Z JAJKIEM 69

gustu. Chrupiący tost w towarzystwie wyrazistego sera oraz płynnego żółtka to celujące połączenie. INNE PYSZNE POMYSŁY NA ŚNIADANIE:   TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY     JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ     TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ

globuskulinarny
SZWEDZKIE KANAPKI 135

używając jednych z najpopularniejszych „kanapkowych” składników w tym pięknym kraju. I tak mamy: pasta kawiorowa z jajkiem (pasta obowiązkowo z tubki, najlepiej Kalles lub ABBA) ogórek + sałatka krewetkowa z koperkiem jajko, odrobina majonezu, łosoś, kawior. Obowiązkowy koperek do ozdoby i kilka kropli [...] Artykuł SZWEDZKIE KANAPKI pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Salsa z mango 139

moich przepisach:   Sałatka z mango Sałatka ryżowa z mango i szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z grillowanym kurczakiem i salsą z mango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa owsianka z mango Jogurtowe śniadanie z mango Jogurtowe lody z mango Smoothie ananasowe z mango Smoothie z mango

Kulinarne przygody Gatity
RYBA Z GRILLA 131

folii zbieramy razem i szczelnie zawijamy.  Uwaga! Każde dzwonko łososia przygotowujemy oddzielnie. Krok 4. Rybę pieczemy na grillu przez około 8 minut z każdej strony. Łososia podajemy ze świeżą bagietką oraz ulubioną sałatką z mieszanych warzyw. * MASŁO PIEPRZOWE: 80 g miękkiego masła mieszamy z 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżeczką marynowanego zielonego pieprzu (ziarenka) i 1/2 łyżeczki grubo mielonego, białego

Moja Książka Kucharska