sałatka z kurczakiem i winogronami - 73 przepisów (strona:5/5)

Odkrywamy kalifornijskie wina II 136

złoty kolor. Aromaty owoców cytrusowych oraz tropikalnych z aromatami owoców moreli. Wino mineralne o przyjemnej kwasowości. Dobrze zbalansowane, świeże, kruche z przyjemnym, trwałym finiszem. Idealne do delikatnych mięs, indyka, kurczaka, jagnięciny, sosów na bazie śmietany, dojrzałych serów o mocnej kremowej strukturze. Importer: Piwnica Wybornych Win Marimar Estate, La Masia Pinot Noir 2004 Region: Russian River. Do fermentacji trafiają tylko wyselekcjonowane(...)Region: Livermore Sandstone Merlot ujawnia aromaty wiśni, czereśni, jeżyn oraz śliwek. W ustach jest pełne, z posmakiem czarnej herbaty oraz dębu. Świetnie zbudowane, o delikatnych taninach i owocowym zakończeniu. Winogrona pochodzą ze wzgórz, które otaczają południowowschodni zakątek historycznej Livermore Valley. Winnica rodziny Wente ma wręcz idealne warunki do uprawy merlota: dni są tam ciepłe, noce chłodne, gleby świetnie odprowadzają wodę

królestwo garów
SAŁATKA Z MARYNOWANYM KURCZAKIEM, KREWETKAMI I GREJPFRUTEM 138

uwielbiam, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Dla  4 osób Czas przygotowania: 30 min Czas marynowania i chłodzenia: 2-3 godz. Składniki na sałatkę : 2 filety z piersi kurczaka bez skóry 1 różowy grejpfrut 1 awokado 1 pęczek drobnego szczypiorku   250 g sałaty roszponki 200 g kiełków soi (opcjonalnie)   12 dużych ugotowanych krewetek(...)cytrusów (grejpfruta, pomarańczy, cytryny…) 12 cl oleju arachidowego 2 łyżki ciepłej wody 1 szczypta soli Piersi kurczaka ponakłuwaj z każdej strony widelcem. W misce lub w głębokim talerzu wymieszaj wszystkie składniki marynaty i włóż do niej kurczaka, dokładnie go w niej obtaczając, wstaw na minimum 2 godziny do lodówki. Przygotuj sos winegret: Wymieszaj musztardę, ocet, sok z cytrusów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kuchnia gruzińska 314

jest równie szeroki. Dostaniemy potrawy z cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, baraniny i kurczaka. Część z nich to po prostu szaszłyki – grube kawałki mięsa nadziewane na szpikulec, polewane winem i grillowane. Ale nie tylko. Szaszłyki robione są z każdego mięsa. Zazwyczaj podaje je się z cebulą. Tutaj kurczak A tu wieprzowina - dopiero zdjęta ze szpikulca W wielu miejscach dostaniemy kebab(...)baranie lub wołowe z przyprawami zawinięte w cienki naleśnik. Gruziński kebab Popularny kurczak przyrządzany jest na wiele sposobów. Tradycyjnym daniem jest kurczak marynowany i pieczony w mleku z bardzo dużą ilością czosnku. Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu   Tradycyjny kurczak czosnkowy - marynowany i pieczony w mleku Cielęcina – na jednym zdjęciu w śmietanowym

Poezja smaku