(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie
Przepiski.plJedna z tych pysznych sałatek, którą robi się raz dwa! Polecam, jak zawsze! Co nam trzeba? główka sałaty masłowej 100g czarnych oliwek 10 suszonych pomidorów 2 wędzone udka kurczaka 3 świeże ogórki gruntowe 2 czerwone cebule kulka mozzarelli sos: 4 łyżki oliwy z oliwek plus łyżka soku z cytryny, łyżeczka musztardy, łyżeczka miodu, po pół płaskiej łyżeczki soli, pieprzu ziołowego
LatosiowydomSkładniki: 2 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy 2 pojedyncze piersi z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 puszka ananasa olej do smażenia Sos: 3 łyżki
Krokusowy Domżarcik Matki Natury ). Estragon to niekwestionowany król ziół we francuskiej kuchni – świeże liście dodaje się do sałatek, zup, używa ich jako dekoracja dań. Listki estragonu są składnikiem podstawowych francuskich sosów: tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej
Karo in the KitchenDziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków
Zasmakuj Kuchnimoże zrobić się sucha. Mięso klasycznie podajcie z musztardą oraz ketchupem, pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką lub Pomidorami z serem i majonezem – za tym dodatkiem przepadają moi znajomi Zobaczcie też: Sos czosnkowy z ziołami Szaszłyki na grilla z kurczakiem Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki Przepis na karkówkę z grilla Drukuj przepis Porcji
Kuchnia Bazyliismaku, wsypujemy rodzynki i suszoną żurawinę. Całość dokładnie mieszamy, przekładamy do salaterki i chłodzimy w lodówce. Tej sałatce bardzo dobrze zrobi kilkugodzinne chłodzenie – suszone owoce nasiąkną sosem i napuchną, a wszystkie składniki połączą się, uwydatniając pełnię swojego smaku. Wypróbujcie ją do kurczaka, indyka lub ryb – albo zabierzcie ze sobą do szkoły czy pracy na lunch. Wyjmijcie ją z lodówki
Karo in the Kitchenjako dodatek wypieków: ciast, pieczywa dodatek do dań, tj.: zup, gulaszy, potraw warzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej zupy. Składniki: 2 podudzia z kurczaka 6 skrzydełek kurczaka 500 g pieczarek 2 -3 łyżki nasion chia 3 marchewki 2 pietruszki kawałek
Zasmakuj Kuchniczasu do czasu pozwalam sobie na tego kurczaka. Z pewnością do dietetycznych nie należy, Ale jest tak pyszny, że wart grzechu. Żeby nie było tak do końca ciężko wrzuciłąm go do sałatki. Czytaj więcej
Pasja tworzeniaodmiany coś innego. Znany wszystkim gyros w nowszej wersji, mojej wersji. Jest to popularna sałatka, która gości na każdej domowej imprezie jak i świętach. Sprawdza się na każdą okazję. Jest syta i smaczna. Składa się z kapusty pekinki, kurczaka, papryki, ogórków, kukurydzy i makaronu z zupek chińskich. Całość wymieszana z sosem czosnkowym. Gdy makaron przejdzie sokami i sosem, pęcznieje
Kuchnia Paulettesprzygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo: olej Zalewa: 3 szklanek wody
Di gotujedelikatna w smaku aczkolwiek treściwa. Można ją dowolnie modyfikować zarówno pod względem składników jak i przypraw. Naszą sałatkę przygotowałam wspólnie z córką i uznałyśmy, że taki smak nam właśnie odpowiada. Polecam spróbować :) - 100 gram ryżu ( 1 woreczek ) - 2 wędzone udka z kurczaka - 1 mała cebula czerwona - mała puszka kukurydzy - 1 jabłko najlepiej kwaskowe - szczypiorek lub zielona cebulka - 2-3 łyżki
Kuchnia z widokiem na ogródpatelnię z uduszoną cebulką i czosnkiem. Razem smażymy aż woda ze szpinaku odparuje. Dodajemy śmietanę, sól, pieprz. Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy do miękkości. Tortillę smarujemy szpinakiem ( lubię duuużo szpinaku) układamy na niej kurczaczka i zawijamy. Podajemy z dowolną sałatką - u mnie kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem w sosie vinegrett. Tortillę można zastąpić zwykłym naleśnikiem - również
sierotka maRysia w kuchniPrzepis na sałatkę pochodzi z bloga Kasi Kulinarne Inspiracje Futki. Sałatka lekka, smaczna i szybka w przygotowaniu. Składniki 100 g makaronu (u nas casarecce) kurkuma 100 g żółtego sera 100 g kiełbasy z piersi kurczaka 150 g kukurydzy konserwowej 1 ogórek szklarniowy Dip: 170 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku garść świeżej bazylii 2 łyżeczki suszonej
R'n'G KitchenSkład sałatki skomponowałam sama, dodając do niej to, co miałam w lodówce. Składniki: Na jedną dużą salaterkę: 1 woreczek białej kaszy gryczanej 1 pierś z kurczaka 1 mały słoiczek selera konserwowego 1 pomidor 1 mały słoiczek papryki konserwowej 2 ogórki konserwowe 5 jajek ugotowanych na twardo 1 mała puszka kukurydzy 7-8 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku 1 łyżka
Kuchnia w czekoladzie