Pasta z makreli to obok pasty z tuńczyka jedna z popularniejszych rybnych past. W dzisiejszym przepisie pokażę Wam jak zrobić pastę w której pozbędziemy się makrelowego
Kuchnia PROzdrowotnaMajówka tuż tuż i zapewne w wielu domach rozpocznie się sezon grillowy. Kiełbaski, karczek, kukurydza czy inne warzywa grillowane na pewno pojawią się na piknikach grillowych. Ja mam do zaproponowania coś innego - coś na słodko. Uwierzcie mi, każdy sięgnie po kawałek :) a po tym kawałku sięgnie po następny ;) Przepis jest tak dobry, że aż żal go nie wypróbować. Serio(...)Grillować po 6-8 min po każdej stronie. Czekoladę rozpuścić (można w pojemniku, który możecie postawić na grillu) Podawać z rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! Wpisy łódzkich bloggerów na sezon grillowy: - Sałatka z orientalną grillowaną polędwiczką wieprzową - Grillowane szparagi - Domowy sos BBQ - Grillowany kurczak whiskey z sosem cebulowym
CookYourselfpodzielać dlatego dobry gospodarz myśli o swych gościach i ich potrzebach :). Stąd też moja skromna propozycja sałatki ala pizza którą częstuje od pokoleń :p znajomych którzy chcą smacznej sycącej sałatki niekoniecznie z moimi zdrowotnymi cudami :). Polecam ją na każdą imprezę, zapiszcie sobie ją bo nie wiadomo kiedy się przyda :).Chciałbym też życzyć Wam czytelnikom, świetnej zabawy(...)wykorzystanych szans w nadchodzącym roku jak i zdrowia na które trzeba sukcesywnie pracować! Składniki:150 g sera żółtego (suchego jak np. salami)250g pieczarek2 małe cebule3 jajka EKOgarść kukurydzy konserwowejczosnek granulowanyoregano suszonemajonez 5-6 łyżeczekkoncentrat pomidorowy 1 łyżeczkasól himalajskapieprz czarnyolej słonecznikowyPrzygotowanie:1/ Gotujemy jajka na półmiękko, obieramy i kroimy w kosteczkę - wrzucamy do miski.2/ Umyte pieczarki kroimy w talarki
Kuchnia PROzdrowotnaKażdy ją zna i każdy przyrządza trochę inaczej z tego względu, że jedne składniki preferujemy bardziej, a inne mniej. Mimo tego i tak zawsze smakuje wybornie
Fabryka pomysłówDzisiaj przepis na sałatkę z zupek chińskich z dodatkiem piersi kurczaka w przyprawie gyros. Jeśli nie mam fileta z kurczaka to dodaję wędlinę drobiową pokrojoną w kostkę. Bardzo szybki sposób na dobrą kolację bądź też na obiad w pracy. Polecam spróbować bo można różnie łączyć składniki. Składniki : * 2 łagodne zupki chińskie plus przyprawy z torebki - bez tego(...)odstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy i łączymy z makaronem. W kostkę kroimy paprykę czerwoną i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i mieszamy. Można dodać kukurydzę z puszki - ja nie miałam bo zapomniałam kupić i bez też była pyszna
Magiczne Życie MartyW marcu jak w garncu, prawda stara jak świat. Raz słońce, raz deszcz i śnieg. Ciśnienie skacze w górę i w dół. Frustracja, złość, zmęczenie. Takie
pieprzny smaczekViolaPassion W moich stronach mówi się na sałatkę warzywna "Kaczy-żer" Jak już zauważyliście lubię eksperymentować,ale również jestem tradycjonalistka. I nie które potrawy zostawiam nietknięte. To jest jedna z nich ! Która broni się smakiem bez naszej "nowoczesnej" ingerencji. Składniki : 1 puszka groszku konserwowanego 1 puszka konserwowa 3 większe ziemniaki 4-5 sztuk marchwi 5-7 jajek(...)kroimy wszytko w drobną kostkę. (Ziemniaki,marchew,cebulę i ogórki kiszone) Ogórki musimy wycisnąć ponieważ mają bardzo dużo soku . Musimy odcedzić i przepłukać groszek i kukurydzę. Wszytko wkładamy do miski dodajemy sól,pieprz i musztardę. Wszytko ładnie mieszamy. Dodajemy majonez i mieszamy łyżka. Wkładamy do miski szklanej smarując samą górę delikatnie majonezem. Smacznego
Viola cooks with passionrosołu.Chinkali mają charakterystyczny kształt. Dziubek ułatwia złapanie pierożka ręką w celu wypicia rosołuPieczarki z seremPieczarki są bardzo popularne w Gruzji. Na każdej suprze oprócz chleba, chaczapuri, serów i sałatki gruzińskiej, zawsze znajdowało się miejsce na pieczarki zapiekane z serem. Podawane są one w glinianym naczyniu zwanym ketsi. Przepis nie jest zbyt skomplikowany – pieczarki, masło i słony gruziński(...)domowemu, z gruzińskiej kuchni kaflowejGomiTa nieapetyczna mamałyga to gomi – potrawa bardzo ważna dla Gruzinów. Od razu uprzedzam, że smakuje lepiej niż wygląda. Jest to kaszka kukurydziana (z białej kukurydzy, podobna do polenty) z dodatkiem sera. Danie jest ciągnące. Jest to tradycyjne danie… weselne, podawne z czaczą. Zawsze przyrządzane w kotle na żywym ogniu. My nazwaliśmy danie gruzińską owsianką
Poezja smakuFana sprawa dla małych pomocników, na których oczach z puree ziemniaczanego powstaje zielona smaczna i zdrowa masa ziemniaczana. Takie puree to zdrowe i sprytne rozwiązanie dla
Zasmakuj Kuchnikulinarny blog Futrzaka ) dręczył w Argentynie brak ogórków kiszonych, a jajek dostatek. - Co zrobić ?, jak żyć ? zastanawiał się Futrzak Futrzak myślał, myślał i .... wymyślił i to całkiem smakowitą sałatkę Składniki (proporcje na 4 osoby) 8 jajek jeden duży ziemniak wielki pęczek szczypioru puszka serc palmowych *** (na warunki polskie tutaj trzeba wstawić ze 3 ogórki kiszone) jedno dojrzale avocado duuuzo(...)lodówki na 12 godzin co najmniej, żeby szczypiorek się przegryzł :) Moje modyfikacje polegały na dorzuceniu: 3 porwanych na kawałki liści sałaty (bo akurat była w lodówce), 1/2 puszki kukurydzy, 1 pokrojonego pomidora i małej czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski, ale pominąłem majonez, awokado i ziemniaka. Też smacznie wyszło, mimo że doprawiłem tylko solą i pieprzem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W tej sałacie najważniejszy jest sos. Z podanych proporcji wyszło go sporo, ale to dobrze - przez kolejne dni polewałam nim dosłownie wszystko - pomidory, wędliny, szparagi. Mimo
Stare Garykości lub mięsa wieprzowego, drobiu, jak i ryb. Różne są też dodatki: grillowana wieprzowina, szczypior, gotowane na twardo jaja, kiełki fasoli, pędy bambusa, suszone glony nori, czy kukurydza. Ramen doprawia się sosem sojowym lub też, choć rzadziej, pastą miso z przefermentowanej, gotowanej soi. Do ramen zawsze dodawany jest też makaron, zwykle z mąki pszennej - taki jak w "zupkach(...)zalewy Sposób przygotowania: Na wolnym ogniu ugotować klasyczny rosół; pod koniec gotowania dodać jasny sos sojowy. Na koniec wyjąć kurę i ugotowane warzywa (te możecie wykorzystać do zrobienia sałatki warzywnej). Gdy kura przestygnie, zdjąć z niej mięso długimi płatami i włożyć z powrotem do garnka. W osobnym garnku ugotować makaron soba (trwa to 2-3 minuty, po tym czasie należy
W SMAKdorzucamy pokrojoną paprykę. Trzymamy na ogniu cały czas mieszając. Po zdjęciu z ognia dodajemy przyprawy, zioła, ziarna. Gdy lekko ostygnie dorzucamy pokrojony/starty ser żółty. Na koniec na patelnie ląduje kukurydza. Mieszamy, doprawiamy i gotowe.Farsz wykładamy na rozwałkowane placki, składamy (2 boki do siebie, 2 pozostałe pod spód). Przekładamy na wysypaną mąką blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Dopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie: rozmaryn
Wypisz Wymaluj