sera * puszka kukurydzy * słoik cebulki marnowanej * 2 słoiki chrzanu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi gotujemy na kostce rosołowej, studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, także kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dokładamy pozostałe składniki. Majonez mieszamy najpierw z chrzanem, następnie mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku
Pobite gary Barbaryzaznaczyć, że sałatka jest najlepsza w dniu przygotowania - kapusta wtedy jest przepysznie chrupiąca, w kolejnych dniach może stracić tą chrupkość i świeżość. Możemy oczywiście przygotować ją w jednym dużym naczyniu lub po prostu rozłożyć do mniejszych miseczek. Smacznego! Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki przyprawy Gyros 4 małe cebule 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 kapusta pekińska
psgotujemySkładniki: 1 woreczek ugotowanego ryżu basmati 2 łodygi selera naciowego 3 pomidory suszone z zalewy 2 - 3 ogórki korniszony 1 jabłko 1 paprykę czerwoną 1 czerwoną
kgwjanczewoumytą rukolę, kukurydzę, posiekane pomidory suszone i pokrojony w kostkę ser. Spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju smażymy- do zarumienienia na dużym ogniu, a później pod przykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas obracamy, tak by w środku nie były surowe. U mnie smażyły się ok. 15 minut na małym ogniu. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i sałatką z rukoli polaną
Aga w kuchnidzisiejsza sałatka powinna przypaść do gustu wszystkim wielbicielom tego warzywa. Aromatyczna, sycąca i zdrowa- idealnie sprawdzi się jako posiłek do lunch box'a, co osobiście przetestowałam. Porcja to 311kcal w tym 22g białka, 6g tłuszczu oraz 40g węglowodanów. SKŁADNIKI: 30g świeżej rukoli 40g makaronu żytniego razowego- przed ugotowaniem 75g wędzonego pstrąga 80g papryki świeżej 60g kukurydzy konserwowej oregano bazylia
peanutbuttermonsterPrzepis dostałam od bratowej, bo kiedyś tam u Niej ją jadłam i mi smakowała. Zmieniłam kilka składników, ale i tak wyszła pyszna. Będzie oczywiście wśród potraw
Magiczne Życie Martyminor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 250 g tortellini np. z serem ogórek puszka kukurydzy cebula 250 g szynki 250 g żółtego sera majonez 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz papryka chili Tortellini przygotować według instrukcji na opakowaniu (ja gotuje dużo dłużej lubię jak jest miękki(...)Ogórka umyć pokroić w kosteczkę razem ze skórką. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć majonez z musztardą, doprawić do smaku. Masę wymieszać ze składnikami sałatki. Na samym końcu dodać wystudzone tortellini delikatnie wmieszać w sałatkę. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiTen przepis dostałam od mojej siostrzenicy. Robiłam ją już kilkakrotnie, lecz na bloga nigdy nie zdążyła trafić:) A to z tego powodu, że znika w zastraszającym
Bea(u)ty kitchenprzepisem na sałatkę hawajską- z ananasem i kurczakiem. U nas gościła na święta, ale nikt przecież nie zabroni przygotować ją na Sylwestra lub Nowy Rok :) Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 jajek 1 mała puszka ananasów w plastrach lub w kostce 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy majonez sól
Kuchnia w czekoladziesałatka to stały punkt w moim "programie", bo wszyscy się nią zajadają :) smaki fajnie połączone, z kurczakową wkładką - sycąca i pożywna zarówno na przyjęcie jak i zwykłą kolację czy przekąskę do pracy :) Składniki: 1 duża pierś kurczaka sos słodko-kwaśny lub keczup (najlepiej pikantny) ogórki kiszone lub konserwowe (0,5 litrowy słoik) 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapusta
Kolorowy Przepisownikwielką fanką sałatki jarzynowej, ale jeszcze bardziej nie lubię wyrzucać jedzenia. Dlatego podaję ją na liściach lubianej cykorii belgijskiej, na którą mamy teraz idealny sezon. W moim przepisie jest sporo selera, który bardzo mi smakuje pod każdą postacią. Nie ma natomiast ziemniaków, bo za nimi nie przepadam. Składniki: 3 marchewki połowa selera korzeniowego pietruszka korzeniowa pół puszki kukurydzy (lub groszku
Weekendy w domu i ogrodziesałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 4 łyżki kukurydzy konserwowej
Kolorowy Przepisowniksałatka pyszna i warta wypróbowania. Ja w każdym razie do tego przepisu wracam bardzo często:) Składniki układa się w salaterce kolejno warstwami, od dołu: 10 dkg ryżu ugotowanego na sypko; 1 duża cebula biała pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem; 4 jaja ugotowane i pokrojone w kostkę; 30 dkg paluszków krabowych pokrojonych w kostkę; 1 puszka kukurydzy; szczypiorek; Każdą warstwę
In my kitchenwymieszać. Dodać majonez i doprawić pieprzem oraz solą lub wymieszać z sosem (polecam tę drugą wersję). Przełożyć do pudełka i gotowe. Sałatka do pudełka : Sałatka mozzarellą oraz sosem musztardowym Czas wykonania: 10 min Składniki: 1 kulka mozzarelli kawałek papryki kawałek ogórka garść mix sałat pestki dyni Sos: 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka(...)kostkę. Wyżej wymienione składniki na sos wymieszać. Sałatę przełożyć do pudełka, dodać ser i warzywa. Całość polać sosem. Do gotowej sałatki można dodać pestki dyni lub grzanki. Sałatka do pudełka : Sałatka z szynką parmeńską i słodko – słonym sosem Czas wykonania: 10 min Składniki: 50 g szynki parmeńskiej ½ kulki sera mozzarella garść
KuchniaWeDwoje.plwieprzowiny) 2-3 duże ziemniaki 1 puszka krojonych pomidorów lub 3obrane i pokrojone w kostkę pomidory 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera kilka pieczarek pół szklanki kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1,5 litra wody lub bulionu 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 kulki pieprzu 1 papryka (można użyć tylko czerwonej(...)pomidorowy, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę , przykrywamy i gotujemy nadal na małym ogniu przez około 20 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, chilli i cukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS
Blog z Apetytem