sałatka z kukurydzą - 3777 przepisów (strona:199/252)

Sałatka gyros z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki 179

inna odmiana klasycznej sałatki gyros. Dodałam do niej pieczone ziemniaki, dzięki czemu stała się bardziej treściwa i sycąca. W wersji mniej dietetycznej można dodać smażone ziemniaki lub nawet frytki:) Polecam spróbować by wyrobić sobie opinię która wersja jest lepsza - klasyczna czy ziemniaczana. 1 filet z kurczaka 4 średniej wielkości ziemniaki 1/2 główki sałaty lodowej 1/4 puszki kukurydzy 3 pomidory

Szefowa kuchni
(jeszcze letnia) SAŁATKA Z ANANASEM 149

font:minor-latin;} Sałatka- pyszna, smaczna, lekka i bardzo sycąca! Ktoś zamawiał? Proszę się częstować! Polecam ją nawet na obiad- jeśli nie boicie się cukrów prostych spożywać poza śniadankiem! Jednak, jeśli jesteście na diecie dla ‘’koksiarzy’’ to wcinamy po treningu i gotowe! :D Nie ma co przedłużać. Macie ananasa, rodzynki, orzechy, pierś z kurczaka, mix sałat, kukurydzę, cytrynkę oraz ketchup

fitolarun.blogspot.com
Sałatka z makaronu orzo 178

ukośne cienkie plasterki. Kukurydzę osączyłam z zalewy. Fasolę przepłukałam na sicie pod bieżącą wodą, osączyłam. W małej miseczce rozmieszałam jogurt, ketchup, majonez i kminek. W większej misce wymieszałam z sosem wszystkie składniki, doprawiłam pieprzem – sól okazała się już niepotrzebna. Po nałożeniu do salaterek posypałam kiełkami rzodkiewki. Sosu nie jest wiele, ale my wolimy takie raczej „suche” sałatki

Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka z ryżem, kurczakiem, rodzynkami, kukurydzą i ananasem 311

najlepsze domowe sałatki ujrzą światło dzienne :) Dziś zapraszam na ciekawą propozycję - połączenie brązowego ryżu, soczystego kurczaka, słodkiego ananasa i rodzynek . Proporcje podane w przepisie wystarczają na przygotowanie rodzinnej porcji :)   Składniki: 3 szklanki ugotowanego brązowego ryżu (może być biały) 1 pierś z kurczaka 4 plastry ananasa z puszki pół szklanki rodzynek 4 łyżki majonezu mała puszka kukurydzy sól pieprz

Chocolate Muffin Blog
Sałatka białostocka 328

Przepis do domu przyniosła mama. Taka sałatka ze słoika jest świetna na niespodziewanych gości. Wystarczy ją odsączyć z zalewy w durszlaku i wymieszać z majonezem. Szybciej

Pasja Smaku
Gyros 380

Przepisów na tą sałatkę jest pewnie tyle co osób, które ją przyrządzają. Ja po wielu modyfikacjach postanowiłam stworzyć własną, znakomitą wersję. Myślę, że i Wam przypadnie do gustu.Składniki: 400 gram piersi z kurczaka przyprawa gyros pół główki kapusty pekińskiej keczup łyżka majonezu dwie łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego ząbek czosnku łyżka posiekanego koperku pół puszki kukurydzy 10 ogórków konserwowych

Mango Papaja
WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKA 110

chyba moja ulubiona sałatka. Zwykle podaje ją w wersji  zmieszanej, jednak dzisiaj postanowiłam rozłożyć ją na czynniki pierwsze ;) Oto efekt końcowy --->   Z tych składników wyszły dwie miski sałatki. A wiec - układamy warstwami następujące produkty : starty na grubych oczkach ser żółty (ilość dowolna) starte na grubych oczkach białko jaj (u mnie 6 jajek na dwie miski) tuńczyk(...)oleju (2 puszki) 2-3 łyżki majonezu - rozsmarowujemy na tuńczyku starte na grubych oczkach ogórki kiszone (5 dużych sztuk na dwie miski) sól + pieprz kukurydza (1 puszka na dwie miski)  majonez starte żółtko SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Sałatka z mieszanki sałat i sera feta 109

Wiosenna surówka z mieszanki sałat śródziemnomorskich, wśród których znalazły się sałaty frisee, escarola, radicchio, rukola i rzymska oraz sera sałatkowo-kanapkowego feta. SKŁADNIKI dwie garści sałat

Przepisy Kulinarne
Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek 143

Witaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1

Nie tylko w kuchni
SAŁATKA Z BULGUREM, SZYNKĄ I OGÓRKIEM 233

odsłona sałatki z kaszą jako głównym składnikiem.  Ta wersja bogatsza w składniki niż ... wyszła przepyszna.  Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość przyrządzania i sytość. Za sprawą kaszy, która ma dużo błonnika po zjedzeniu  niewielkiej porcji jesteśmy syci przez długie godziny :)) Składniki: 1 wor eczek (100g) ugotowanej kaszy bulgur 3 ugotowane jajka mała puszka kukurydzy (200g

Walijskie Pichcenie
Sałatka z brokułem 412

mniejsze różyczki. Kukurydzę odsączyć. Cebulę czerwoną i ser feta pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Przygotować sos majonezowo czosnkowy: Wymieszać majonez, jogurt, ketchup z wyciśniętymi ząbkami czosnku, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Wielkanocna sałatka chrzanowa 186

sera * puszka kukurydzy * słoik cebulki marnowanej * 2 słoiki chrzanu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi gotujemy na kostce rosołowej, studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, także kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dokładamy pozostałe składniki. Majonez mieszamy najpierw z chrzanem, następnie mieszamy z sałatką. Doprawiamy do smaku

Pobite gary Barbary
Sałatka warstwowa Gyros 200

zaznaczyć, że sałatka jest najlepsza w dniu przygotowania - kapusta wtedy jest przepysznie chrupiąca, w kolejnych dniach może stracić tą chrupkość i świeżość. Możemy oczywiście przygotować ją w jednym dużym naczyniu lub po prostu rozłożyć do mniejszych miseczek. Smacznego! Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki przyprawy Gyros 4 małe cebule 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 kapusta pekińska

psgotujemy
Sałatka z tuńczyka 330

Składniki: 1 woreczek ugotowanego ryżu basmati 2 łodygi selera naciowego 3 pomidory suszone z zalewy 2 - 3 ogórki korniszony 1 jabłko 1 paprykę czerwoną 1 czerwoną

kgwjanczewo
Faszerowane piersi z kurczaka rukolą, suszonymi pomidorami i serem 183

umytą rukolę, kukurydzę, posiekane pomidory suszone i pokrojony w kostkę ser. Spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju smażymy- do zarumienienia na dużym ogniu, a później pod przykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas obracamy, tak by w środku nie były surowe. U mnie smażyły się ok. 15 minut na małym ogniu. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i sałatką z rukoli polaną

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania