Witajcie, dziś będzie coś z zupełnie nowego cyklu dań restauracyjnych. Coraz popularniejsza ośmiornica mimo że nie jest aż takim smakołykiem to za to okazale prezentuje się
Kuchnia PROzdrowotnazałożyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną. Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem 2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako(...)posolonej wodzie około 4 minut, przełóż do sosu i dokładnie wymieszaj. Na talerzu ułóż gotowy makaron z sosem i udekoruj ładnymi liści roszponki. 4. Filet Halibuta z karmelizowanym kalafiorem, rukolą i komosą ryżową i jako side mix Active z winegretem orzechowym Składniki na 4 porcje: Halibut filet x 350 g Kalafior x 1 szt. Rukola Fit & Easy
SMYKWKUCHNImiski. Warto taką sałatkę przygotować na różne spotkania – rodzinne, koleżeńskie. Smacznego! ps. jeżeli chcecie przyspieszyć przygotowanie sałatki, ryż możecie zastąpić kuskusem. Dla czego warto przygotować sobie taką sałatkę? Przede wszystkim jest ona bogatym źrodłem kwasu foliowego. Foliany to duża grupa związków, które muszą być dostarczane człowiekowi z zewnątrz. W naturze występują w połączeniu cząsteczkami kwasu glutaminowego tworząc cząsteczki kwasu(...)dawka dzienna folianów to 200 mikrogramów. Znajdziemy go w szpinaku, szparagach, owocach cytrusowych a ponad to w roślinach strączkowych takich jak zielony groszek, różne rodzaje fasoli, soczewica, awokado, brukselka, kalafior, buraki, marchew, dynia, seler oraz orzechy
Szybko Tanio Smaczniesłono: 1. Tarta z polenty z pieczarkami i rukolą 2. Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 3. Faszerowane papryki w cieście francuskim 4. Najlepsza pizza na spodzie z kalafiora FIT 5. Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto FIT 6. Tatar z awokado i jabłek z jogurtem 7. Domowe paprykowe nachos 8. Mini pizze z bakłażana FIT 1. Babeczki(...)Chrupki z ciecierzycy – pieczona ciecierzyca 6. Ser – dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 7. Przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym 8. Chipsy z liści jarmużu FIT Sałatki: 1. Lekka sałatka jarzynowa z batatem i domowym majonezem cytrynowym 2. Pełnoziarnisty makaron z burratą i prosciutto w 5 minut 3. Sałatka z pieczonym burakiem i pomarańczowym dressingiem 4. Sałatka makaronowa
Be Fit Be StrongJestem osobą, która nie przepada za zupami. Ponadto, uwielbiam warzywa, dlatego staram się wplatać je wszędzie. Sałatki, choćby najprostszej, nigdy nie może u mnie zabraknąć. Tym razem przedstawiam Wam warzywa w pysznym sosie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)mnie najlepiej pasuje do ziemniaków lub ryżu. Składniki na 3-4 porcje: 2 pałki z kurczaka – ugotowane z rosołu Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela
Fabryka pomysłównajzdrowsze warzywo na świecie. Jest obowiązkowym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej, ale także mięsożercy powinni po niego sięgnąć. Jarmuż to skarbnica składników odżywczych i witamin. Jarmuż jest kuzynem kapusty, kalafiora, brokuła i brukselki, także mających dobry wpływ na zdrowie. 2200 lat temu powstały pierwsze uprawy jarmużu. To Rzymianie docenili jego smak i właściwości. Z tamtego okresu pochodzą też pierwsze wzmianki(...)jarmużu to 49 kcal, ponieważ w 80 proc. składa się z wody. Osoby zmagające się z chorobami tarczycy i kamicą szczawianową powinny unikać jarmużu. Przepisy na potrawy z jarmużem: Sałatka z tuńczykiem i jarmużem z sosem sezamowym Pasta z jarmużu i pieczarek Frittata z jarmużem i pomidorami
My Chcemy Jeśćmnóstwo zdrowych składników i przy tym jest bardzo pożywny. Zobacz przepis Sałatka z makaronem soba i stekiem Makaron soba potrzebuje kilku minut na ugotowanie. Tyle samo trwa smażenie steka. Nie więcej czasu zajmuje siekanie warzyw. Przygotowanie cytrynowo-imbirowego dresingu jest bajecznie proste. Słowem, w kwadrans można zrobić prostą sałatkę z egzotyczną nutą. Zobacz przepis Krewetki z makaronem orzo Krewetki(...)orzo. Zobacz przepis Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo, w którym kwaskowość pomidorów przełamuje słodka marchewka. Oryginalna wersja polskiego klasyka. Zobacz przepis Makaronowa sałatka caprese Kto lubi klasyczną caprese ten polubi również wersję z makaronem. Jest zdrowa, pyszna i bardzo ława do zrobienia. Świetna na lunch do pracy, ozdoba stołu podczas przyjęcia. Zobacz przepis
Niedzielny kucharzBuddha Bowl czyli Miska Buddy inaczej zwana Miską Szczęścia . Pięknie prezentująca się kompozycja różnorodnych wartościowych elementów, zapewniająca dobre samopoczucie. Jak sama nazwa potrawy wskazuje, posiłek podajemy
ProstePesto.plPrzepis na kotlety mielone z mięsa mieszanego zaczerpnęłam z mojej ulubionej książki kucharskiej czyli z wydanej w 1963 roku " Kuchni polskiej " pod redakcją dr Stanisława Bergera
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzepis na kotlety mielone z mięsa mieszanego zaczerpnęłam z mojej ulubionej książki kucharskiej czyli z wydanej w 1963 roku " Kuchni polskiej " pod redakcją dr Stanisława Bergera
Cztery FajeryCzas czytania: 2 min Mini pulpeciki podane na kolorowej sałacie z zielonymi szparagami, sosem musztardowo-miodowym, to wersji wegańskiej, a w wersji dla każdego proponuję dodać
SprawdzonaKuchnia.plwędzonego boczku Składniki na ok. 6-8 porcji: łyżka masła 2 ząbki czosnku 3 małe ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1/2 korzenia selera 1/2 pora (biała część) 1/2 małego kalafiora 8 pieczarek 700 ml bulionu lub rosołu (przepis na bulion warzywny znajdziesz tutaj , przepis na rosół znajdziesz tutaj ) szklanka mleka 200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka startego korzenia imbiru(...)czosnek) i szczyptę soli. Ucieraj, aż powstanie gęsty, zielony sos. Tak przygotowany sos można przechowywać w lodówce (np. w słoiczku) nawet tydzień. Sos możesz wykorzystać do zup lub sałatek. Zupę nalewaj gorącą do miseczek lub talerzy. Dekoruj oliwą pietruszkową i pokruszonym boczkiem. Podawaj z grzankami, którymi można wytrzeć talerze do czysta... Smacznego
Gary Bez dna