Pomidory, to moje ulubione warzywa. Teraz w sezonie pomidorowej obfitości jadam je do każdego posiłku, a za kilka tygodni będę nucić: Addio pomidory Addio
Codziennik KuchennySkładniki: sałata zielona 1 główka, pomidory 6 sztuk, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa - do
W Mojej Kuchni LubięDostałem od Alego kilka książek kucharskich dla Oli. Opisałem to na naszym drugim blogu w poście " Rewanż po saudyjsku " ( tutaj link ) Na szczęście oprócz wersji arabskiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataskładniki: 1 słoiczek pieczarek marynowanych (170 g po odsączeniu) 300 g ogórków konserwowych 1 mały groszek konserwowy 1 mała cebula biała 1 słoiczek majonezu 1 łyżka
Domowy Smak Jedzeniamigdałami Sałatka z komosy z orzechami jest tak prosta, jak zdrowa. Pysznie smakuje, jest lekka, ale bardzo pożywana. Można ją jeść na zimno lub na ciepło. Zobacz przepis Zapiekanka z bulguru w sosie pomidorowym Wegetariańskie danie z zapieczonej kaszy bulgur, wymieszanej z jarmużem, zanurzonej w wolno duszonym sosie pomidorowym. Na tym wszystkim „polewa” z jogurtu, parmezanu i jajek. Proste, sycące
Niedzielny kucharzjajkiem wymieszanym z mlekiem. Na pasztecikach robimy małe nacięcia *** *** Paszteciki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 30 minut- do zrumienienia *** *** Najlepiej smakują podane na ciepło *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS
Blog z Apetytemmieszamy jajka, ser i pieprz. Gotujemy makaron al dente. Odsączamy go i dodajemy na patelnię do usmażonych kurek wraz z kilkoma łyżkami wody. Zalewamy masą jajeczną i mieszamy. Podajemy od razu. Marynowana scorzonera Wężymord przypomina w smaku szparagi. Jest twardym korzeniem, który możemy marynować jak topinambur czy ogórki. Co zrobić z takim nietypowym warzywem? Jest pyszne w sałatce, do chrupania
Ugotowane pozamiatanejajka 2 plasterki szynki jamón serrano kilka plasterków zielonej papryki kilka plasterków cebuli garść siekanej natki pietruszki łyżka masła pieprz sól Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, quinoę, pieprz, siekaną szynkę, warzywa i natkę, wszystko mieszamy i smażymy partiami na maśle na malutkiej patelni. Podajemy z ulubioną sałatką
Quinoa Raz!jajko, mąkę, ziarna słonecznika, płatki owsiane oraz do smaku sól i pieprz. Całość dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje masy ziemniaczanej formując placki i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową
Kulinarny S.O.S.jajko, mąkę, ziarna słonecznika, płatki owsiane oraz do smaku sól i pieprz. Całość dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj porcje masy ziemniaczanej formując placki i smaż na złoty kolor z obydwu stron. Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową
Kulinarne S.O.S.jajka (oddzielnie żółtka i białka) 4 łyżki proszku budyniowego 3 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki sody 1-2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej lub pomarańczowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego opcjonalnie 50-80 g rodzynek sól olej lub masło klarowane do smażenia Do podania: jogurt lub śmietana serek grani sos owocowy/czekoladowy/waniliowy cukier puder dowolny dżem lub konfitura sałatka owocowa w wersji
Rodzinka w kuchnilubi sałatek? chyba nikt :P w każdym domu pojawiają się w szczególności na święta i na imprezy domowe :) Ja uwielbiam je robić nawet bez okazji i zjadać na śniadanko :P SKŁADNIKI: 340g kukurydzy konserwowej ZACZAROWANY OGRÓD (szukajcie w sklepach PoloMarket) 560g ananasa w puszce (u mnie już pokrojony) 160g kiełbasy krakowskiej suchej 200g sera wędzonego 4 gotowane jajka 400g groszku
Dziś Ja gotujesałatka, prawda? ;) Babeczki udekorowałam prostym kremem z twarożku i masła i dodałam dekorację zrobioną ze świeżych marchewek. Babeczki piekłam w standardowej blaszce na muffinki, składniki wystarczają na 12 sztuk. Jeśli spodobał Wam się przepis na babeczki marchewkowe możecie wpaść zobaczyć ciasto marchewkowe z ozdobami z masy cukrowej i bezglutenowe ciasto marchewkowe. Składniki: 1 szklanka mąki 2 jajka 1/2 szklanki oleju
CiastkozercySałatki z tuńczykiem i majonezem goszczą u nas dość często. Ta jest jedną z klasycznych, do której co jakiś czas wracamy. Prosta i smaczna, świetnie nadaje się na kolację. Składniki (4 porcje) -5 jaj -2 puszki tuńczyka w sosie własnym -5 większych ogórków konserwowych -1 puszka kukurydzy -pół pęczka szczypioru -3 łyżki majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo
Zielona Kuchniazamiennik jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy – najlepiej czystymi dłońmi! Dodajemy mąkę ryżową, mieszamy i formujemy kulki lub pulpety i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut. Podajemy w wybranej wersji: na obiad z makaronem spaghetti i z sosem pomidorowym albo na lunch z sałatką
Lamarida.pl