Pyszna, soczysta, mięciutka pierś z kurczaka owinięta w chrupiące ciasto francuskie, to idealnie danie na kolację lub obiad. Z całą rodziną bardzo polubiliśmy to danie
Kuchnia ŁukaszaSałatka dwa oceany Sałatka dwa oceany , to w zasadzie dwie sałatki , jedna z tuńczykiem , druga z paluszkami surimii . Obie sałatki są bardzo smaczne , każda jest zupełnie inna , dzięki czemu nie tylko fajnie razem wyglądają , ale także świetnie smakują " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam jako fajny pomysł(...)pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki korniszony ( niezbyt duże , muszą być twarde )- drobniutko posiekane mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 5 jajek ugotowanych na twardo -starte na tarce o grubych oczkach 1 mała cebula -posiekana drobniutko 1 czubata, łycha, gęstego majonezu 1 łyżka sosu barbecue sól do smaku Ocean surimi : 2 opakowania
Ogrodnik w podróżyprzekąsek. W zbliżającym się sezonie polecamy go jako dodatek do szparagów :) W lodówce można przechowywać go tygodniami! Polecam również przepis na nasz polski sos czosnkowy , który idealnie pasuje do sałatek, pizzy oraz wielu innych przekąsek. Przepis na niego znajdziecie tutaj: Sos czosnkowy do pizzy i nie tylko . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(...)auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Toum – Składniki: 4 ząbki czosnku 60ml oliwy z oliwek (lub oleju roślinnego, np. rzepakowego) szczypta soli sok z połowy średniej cytryny białko jajka (tradycyjnie nie jest używane w oryginalnym przepisie, ale wiele osób je dodaje, by sos był bardziej kremowy i delikatny) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Toum – Wykonanie: Czosnek obrać z łupinek. Zmiażdżyć
Kulinarne PrzebojeBajecznie prosta, ale nie dla osób, które dbają o linię tudzież cholesterol. Jednak raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki przysmak. Genialny okazuje się
Karola gotujeTen przepis, opracowany przez Monikę Mrozowską, nie jest na naszym blogu nowością, publikowałam go już w ubiegłym roku, ale tym razem dostosowałam do wykonania w robotach
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: pół główki sałaty lodowej 3 jaja jeden pomidor 20 gram bryndzy 50 gram sera z niebieską pleśnią dymka pół białej papryki Sałatę lodową rwiemy
Mango PapajaWszystkie składniki sałatki pokroić w drobną kostkę. W szklanej salaterce układać warstwami: połowę jaj, 1/3 ryżu-posmarować warstwą majonezu, następnie wyłożyć szynkę - polać warstwą keczupu, połowę pozostałego ryżu - polać warstwą majonezu, seler, ogórki - polać warstwą keczupu, resztę ryżu - polać warstwą majonezu, pozostałe jaja, szczypiorek - polać warstwa keczupu, na końcu rzodkiewkę ułożyć rzodkiewkę. Udekorować kwiatami szczypiorku, ćwiartkami jajka i listkami selera
Kulinarne przemysleniasałatką bądź z jogurtem lub sosem grzybowym. Składniki (20 krokiecików 7cm): 150 g ryżu paraboiled 500 g selera korzeniowego 1 mała pietruszka korzeniowa 1 mała marchewka mała cebula 1 ząbek czosnku polskiego 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól, pieprz 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki cayenne 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka curry 2 duże jajka do panierki bułka
Mój pomysł nasałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie propozycję Wam zaprezentuję. #MasterTuńczyk Frittata z tuńczykiem i szparagami w wiosennych ziołach 4 duże jajka
Gotuj Sam!właśnie jest sałatka z tuńczykiem. Lekka, pożywna i przede wszystkim kolorowa i smaczna. Głównymi jej zaletami są: prostota i pyszny tuńczyk Princes. Córka bardzo się ucieszyła, że w końcu wymyśliłam coś lżejszego, mi w sumie też brakowało tak kolorowego posiłku. Do zrobienia sałaty z tuńczykiem potrzebowałam: * gotowy mix sałat * 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princes * 2 jajka ugotowane
Pieprzyć z Fantazjążółtym, jajkami itd... Otóż problem jest pozorny i można go rozwiązać szukając alternatywy dla pieczywa, a zarazem dla węglowodanów. Po skończonym rejsie w Chorwacji, czekając na autokar w marinie w Sukosanie, który jest dopiero o 21:30 musiałem coś jeść. Wcześniej przygotowałem sobie pojemnik z czerwoną i zieloną papryką, drugi z ogórkami pokrojonymi w kostkę na sałatkę. Dodatkowo w moim
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemannę, ryż, jajka, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Jeśli masa jest bardzo luźna dodać kasze mannę. Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może
Mój pomysł nawielu sałatek oraz jako samodzielna przekąska. Dziś zapraszam Was na pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym. Idealne na przyjęcie (zwiększcie ilość) lub od tak gdy mamy po prostu na coś ochotę Spróbujcie. Składniki: (na 8 sztuk) 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej (u mnie z eSłoneczko ) 4 czubate łyżki mąki pszennej maślanka 8 pieczarek opcjonalnie 1 jajko M (ja dziś pominęłam
Słodkie okruszkiprawie obowiązkowe danie o tej porze roku i to najczęściej jako samodzielne danie do zsiadłego mleka albo dodatek do mięsa na grillu. Sałatkę Amiszów znalazłam na blogu Kitchen Nostalgia i nie mam pojęcia, skąd wzięła się nazwa. Może dlatego, że taka skromna jak Amisze i małoskładnikowa. Gwarantuję, że pomimo skromnego(...)przepysznie, a najlepiej następnego dnia, kiedy to młode ziemniaki przejdą sosem. My jedliśmy do dań z grilla. Pychota! Składniki: • 1 kg młodych ziemniaków • 4 ugotowane jajka Sos • 1/2 szklanki majonezu • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 12% • 2 łyżki musztardy • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz do smaku, szczypta cukru Wykonanie: • Ziemniaki wyszorować i ugotować
To co kochamwszelakich sałatek oraz zapiekanek bo wspaniale rozpływa się pod wpływem temperatury. Właśnie tego pysznego serka użyłam do moich schabowych pierożków. Chciałam aby mozzarella pod wpływem temperatury nie wypłynęła i została w środku mięska dlatego też ser zamknęłam w środku. składniki: 7 grubszych plastrów schabu 14 kulek mini mozzarelli 7 suszonych pomidorów z oleju sól,pieprz 2 jajka bułka tarta olej
Monia miesza i gotuje