pisać? Przygotowanie dania zajmuje kilka chwil. A gdy mięso się piecze, mamy jeszcze czas na wyczarowanie jakieś sałatki :) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżeczek czerwonego pesto 2 plasterki żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 1 jajko Filety z kurczaka przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Z jednej strony (dolnej) smarujemy
My simple kitchenmiałam wyjątkową ochotę na ser Camembert. Tutaj wykorzystałam go w wersji panierowanej z dodatkiem żurawiny. Składniki na sałatkę ze smażonym serem Camembert i żurawiną (3 porcje): mix sałat z rukolą pomidorki koktajlowe 200 g mała czerwona cebula duży ser Camembert żurawina jajko mąka bułka tarta musztarda oliwa z oliwek sól pieprz Zrobić sos tzn. wymieszać oliwę z oliwek z łyżką
Karola gotujeodstawiamy w chłodne miejsce na min. 2 godziny. Krok 4. Zamarynowane kotlety z indyka panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złocistobrązowy kolor. Smażone filety z indyka podajemy z ziemniakami z wody lub frytkami oraz sezonową sałatką . Obficie posypujemy zieleniną. Smacznego :) Filet z indyka smażony
Moja Książka Kucharskajogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem
Codzienna kuchnia niecodziennaznacznie częściej. Bardzo fajna sałatka na lato, którą z powodzeniem możecie zastąpić zwykły obiad. U nas sałatka sprawdziła się jako porcja dla 3 osób, lecz jeśli chcecie obdzielić większą ilość domowników, koniecznie zwiększcie składniki. 6-8 średniej wielkości ziemniaków 3 jajka ugotowane na twardo 100 g fasolki szparagowej zielonej (użyłam mrożonej) 1/2 szklanki zielonego groszku (mrożonego) duża garść rukoli
Smaki Na Talerzusałatki należą do mojej ulubionej mieszanki. Żeby nie było tak och i ach, to powiem Wam, że Franek sałatki nie tknął. Kotlecika zjadł z grzanką i zielonym ogórkiem :) Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 3/4 szklanki posiekanych orzechów (najlepiej włoskich, ale mogą być również dowolne) pół łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki
bistro mamaPrzy tej sałatce zawsze można poszaleć. Wszystkie składniki idealnie komponują się. Składniki 150 g kukurydzy konserwowej 200 g groszku konserwowego 125 g czerwonej fasoli konserwowej 3 jajka 140 g ananasa z puszki 120 g tuńczyka w oleju 50 g żółtego sera 200 g makaronu risoni natka pietruszki Przygotowanie G Ananasa Ananasa, fasolę, groszek, kukurydzę i tuńczyka osączamy z zalewy. Makaron
R'n'G Kitchenżeby nie były takie zwyczajne nafaszerowałam je serem feta. Całość podałam z ryżem i sałatką z białej kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1/2 łyżeczki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Cebulę, czosnek pokroić
magiczna kuchnia Kasizamiast niego dodamy jogurt. Zdrowa i pożywna. Fajnie wpisuje się w aktualny klimat zimowej aury. Sałatka warstwowa "Wianek" Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka ugotowany (można także upiec) 3 ugotowane marchewki 3 ugotowane ziemniaki dwie łyżki groszku konserwowego 4 jajka ugotowane na twardo kilka gałązek koperku drobno posiekanych kilka łyżek majonezu lub gęstego jogurtu sól i pieprz do smaku
Poezja Smaków - blog kulinarnySkładniki: 50 g roszponki kawałek wędzonego sera 4 jajka 100 g pieczarek 1 szalotka sos: 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta soli i pieprzu 4 łyżki oliwy 1 … Czytaj dalej Sałatka z wędzonym serem
czarrna od kuchnirozłożyć ją na czynniki pierwsze ;) Oto efekt końcowy ---> Z tych składników wyszły dwie miski sałatki. A wiec - układamy warstwami następujące produkty : starty na grubych oczkach ser żółty (ilość dowolna) starte na grubych oczkach białko jaj (u mnie 6 jajek na dwie miski) tuńczyk w oleju (2 puszki) 2-3 łyżki majonezu - rozsmarowujemy na tuńczyku starte na grubych
BezglutenowaIzabelaobiedzie pozostała mi i fasolka szparagowa i ziemniaki.Postanowiłam wykorzystać i zrobiłam całkiem smaczną sałatkę ..Sałatka to takie w sumie danie śmietnik 🙂 .Prawie wszystko można wykorzystać.. składniki: 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej 3 ziemniaki-ugotowane 6-8 jajek ugotowanych na twardo 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 3 ogórki kiszone 2 łyżki czubate majonezu 1 łyżeczka
Ugotujmy Cośpomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 duża
https:KKuchniaMniamkawałki. Łączymy ze sobą komosę, posiekany bób, pokrojone drobno pomidory, pokruszoną fetę, posiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów
Przysmaki Karolkiwidelcem pognieść i połączyć składniki jajka ugotowane na twardo i wystudzone obrać i przez kratkę do jajek przecisnąć do makreli, dodać posiekany koperek i łyżką wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły taka pasta czy sałatka najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię