wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Awokado przekroić
Gosia gotujemała cebula 2 łyżki majonezu sól, pieprz, curry, oregano KROK 1: Liście cykorii oddzielić od siebie, umyć i dokładnie osuszyć KROK 2: Jajka, cebulę oraz paprykę pokroić w drobna kostkę Połączyć z groszkiem, majonezem oraz doprawić. Wypełnić sałatką "łódeczki" liści cykorii SMACZNEGO!!! Koszt: 15 zł Ilość: 4 osoby
smacznieinatematmięso, bez skóry obrane z dwóch wędzonych ćwiartek lub 300g wędzonego fileta) - można zastąpić ugotowanym filetem/ćwiartkami, obranymi ze skóry i pokrojonymi, sałatka jest wtedy delikatniejsza w smaku 1/2 białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 jajka 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. 2. Jajka
Szefowa kuchnisię przydadzą). Nakładamy serek i zwijamy. Rozgrzewamy patelnie i wrzucamy masełko. Roladki maczamy dobrze w jajku i wrzucamy na patelnie. W resztce jajka maczamy skórki i również przekładamy na patelnie. Smażymy aż będą złociste. Podajemy z serkiem, sałatką i pysznym sokiem. Wiosenne tosty francuskie
Czarnawisienkagości nawet niezapowiedzianych nie można wypuścić z domu bez poczęstunku. Także idąc tym tokiem myślenia pierwsze pomysłowe żarówki zaświeciły się na ekspresową sałatkę z kurczakiem,rukolą, fetą i pomidorkami koktajlowymi i bagietkowe kanapki z delikatną pastą z jajka na twardo i awokado, ale, że jesienną, wieczorną porą nie wypada podać również czegoś na ciepło danie główne stanęło na tejże ekspresowej
Symfonia Smakówdita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacje Uova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku - Beatrice Gallerani z bloga I dare you to cook it! Sałatki: Caprese z małych kolorowych pomidorków - przepis z bloga Zapach apetytu Obiadowa sałatka z łososiem w roli głównej - Gabriela Skrzyńska z bloga Peanutbuttermonster
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki : 1 brokuł ( może być mrożony ) 3 pomidory 2 jajka ugotowane na twardo pół puszki kukurydzy 1 papryka (żółta lub czerwona ) mała cebula majonez, sól, pieprz
Proste PotrawyWSPANIAŁA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I MAKARONEM! Prosta w wykonaniu, przepyszna w smaku, tak mogę w skrócie opisać tę sałatkę. Wspaniale nadaje się na imprezy okolicznościowe, czy na kolację. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych jajek - puszka tuńczyka - łyżka posiekanego koperku - paczka drobnego makaronu (najlepiej włoskiego lub z mąki durum) - 3 łyżki kaparów - sól, pieprz kolorowy - majonez (w wersji dietetycznej użyjcie jogurtu
SMYKWKUCHNIBiałą część pora i kawałek zielonej kroimy cienko w piórka, a jabłko w drobną kostkę. Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku. Sałatka jest bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Można ją urozmaicić o ugotowane na twardo jajko, ugotowane ziemniaki czy paprykę konserwową. Robiłam już kilka wersji i zawsze nam smakuje, dlatego szczerze ją polecam. Dziś, jako że mamy nareszcie
Ratunku obiaddodaję do akcji która na FB trwa do 15 grudnia . Gdyby ktoś jeszcze był chętny podzielić się swoim przepisem na jarzynową sałatkę to zapraszam ! Składniki : * 6 średnich ziemniaków * 3 marchewki * 2 cebule * 4 kiszone ogórki * 4 jajka * puszka groszku konserwowego * pół słoiczka majonezu * 2 łyżeczki musztardy sarepskiej * sól , pieprz Przygotowanie : Ziemniaki , marchewkę oraz jajka gotuję. Odstawiam
Magiczne Życie MartyKolejna pyszna sałateczka. Tym razem z dodatkiem jajka więc idealnie pasuje również na świąteczny wielkanocny stół. składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka
Monia miesza i gotujeDzisiejsza sałatka może być wykorzystana na Wielkanocnym stole, jest lekka, świeża i bardzo dobra. Idealnie skomponuje się zarówno z jajkami, jak i pieczonymi mięsami. Kalafior to warzywo kapustne, najczęściej spożywane po ugotowaniu (ja natomiast użyłam surowego), które zawiera sulforafan- substancję zapobiegającą nowotworom oraz wstrzymująca rozwój komórek rakowych. Ponad to spowalnia proces starzenia się skóry dzięki antyoksydantom, witaminom(...)Niestety długotrwałe gotowanie sprawia, że wszystko, co dobre pozostanie w wodzie, którą na końcu wylejemy. Najlepiej wrzucać kalafiora na wrzątek i gotować max 4 minuty albo jeść surowego :-) Sałatka z surowego kalafiora Składniki: 200 g kalafiora; 1 łodyga selera naciowego (około 45g); 100 g ogórka świeżego; 30 g pomidorów suszonych (w oleju); 100 g sera feta; 2 łyżki
Życie na widelcuczasu do czasu lubię zjeść sałatkę z paluszkami surimi. Robię dwie wersje, dzisiaj akurat ta prostsza ale zostawiam Wam link do tej drugiej . Składniki : * opakowanie paluszków krabowych * 3 ogórki kiszone * 4 jajka ugotowane na twardo * pęczek koperku * pół dużego jogurtu naturalnego * pół słoiczka majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy
Magiczne Życie Martymocniejszego?;) Żeby Was nie zasłodzić dzisiaj na stół wkracza sałatka. Jej smak towarzyszy mi od dzieciństwa, gdyż gości ona na każdej imprezie u moich dziadków. A wiejska dlatego, ponieważ kiełbasa i ogórek, które wchodzą w jej skład, jakoś kojarzą mi się ze wsią :) Składniki: 3/4 dużego słoika marynowanych pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 2 czerwone papryki 30 dag kiełbasy(...)szczypiorek sól, pieprz Pieczarki kroimy na ćwiartki lub połówki. Jajka, ogórki i paprykę kroimy w kostkę a kiełbasę na pół-plasterki. Z majonezu i musztardy robimy sos. 1/3 sosu dodajemy do składników i mieszamy delikatnie. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem (aczkolwiek nie jest to konieczne). Resztę sosu rozsmarowujemy na wierzchu sałatki i posypujemy szczypiorkiem
My simple kitchenniezwykle kolorowa sałatka powstała pod wpływem chwili. Jest moja, po mojemu i uwielbiam ją! Jest pysznie, bogato i co tu więcej mówić. Musicie zrobić i spróbować! Co nam trzeba? Na 2 półmiski puszka tuńczyka w oleju łyżka czubata majonezu 2 łyżki kukurydzy konserwowej papryka spiczasta czerwona rukola-dobre 2-3 garście 1 dojrzałe avocado 1 jajko kilkanaście zielonych oliwek
Latosiowydom