W gorące dni nie ma się ochoty na ciężkie obiady czy kolacje, za to wszelkiego rodzaju sałaty sprawdzają się świetnie w takich momentach. Dzisiaj kolejna moja
Martyna CooksSałatka ukraińska – to pyszna warstwowa sałatka, która jest bardzo prosta w wykonaniu. Świetnie się sprawdza na wszelkiego rodzaju imprezach. W dodatku jest dość tania i
Kulinarne PrzebojeKanapka z pomidorem, jajkiem i grillowanym boczkiem to pomysł na oryginalne weekendowe śniadanie. Przepis jest niezwykle prosty. Do przygotowania tego śniadania wybierzcie pieczywo jakie lubicie najbardziej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka z wędzoną makrelą z dodatkiem warzyw i jajek jest smaczna i pożywna
Przepisy Kulinarneopakowanie groszku małe opakowanie kukurydzy ok. 400 ml majonezu łyżeczka musztardy 1 i 1/2 jabłka sól, pieprz Tradycyjna Sałatka Jarzynowa - Sposób przygotowania: Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo, a pora sparzamy wrzącą wodą. Jabłka ścieramy na tarce. Wszystkie składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę (pora możemy
Słodka Stronapokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Mieszamy. Na warzywa układamy poszarpane kawałki łososia oraz pokrojone w dzwonka jajka. Posypujemy listkami rukoli. Majonez mieszamy z koncentratem oraz sosem pomidorowym z łososia. Doprawiamy sos solą oraz pieprzem do smaku i polewamy nim wierzch sałatki
Qchnia po prostuSkładniki: 5 jajek 1 słoik selera w wiórkach (160g po odsączeniu) 10 rzodkiewek 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego
Qchnia po prostuposiekanego czosnku niedźwiedziego i 1/4 łyżeczki soli. Każdą warstwę delikatnie ugniatamy. Na samą górę nalewamy oliwy i zakręcamy słoiczek. Taką miksturę możemy używać do sałatek, dań z makaronu, mięsa, masła, serków, do jajek faszerowanych itp. Pesto z liści czosnku niedźwiedziego 1 szklanka posiekanych liści czosnku niedźwiedziego 40 g świeżo startego parmezanu 40 g orzeszków piniowych świeżo mielony pieprz
Mój pomysł nasłodki ocet balsamiczny z kakao, miodem i sokiem z cytryny. Upieczone gruszki polać sosem, posypać posiekanymi orzechami włoskimi, ozdobić pestkami granatu i świeżym tymiankiem. Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi, 8 porcji 5 jajek 10 paluszków krabowych 2 średnie korniszony z chili Krakus 1/2 awokado 1 pęczek szczypioru 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Jajka ugotować, ostudzić
Kraina Miodem Płynącacienkie plasterki czarne oliwki. Polewamy dressingiem i mieszamy. Dodajemy rukolę i bardzo delikatnie mieszamy. Pestki prażymy na suchej patelni, aż do zezłocenia. Posypujemy na wierzchu sałatki. Fritata z papryką i fetą: 8-10 jajek, 2 czerwone papryki, oliwa z oliwek w sprayu, ok. 50 g fety, opcjonalnie: 100 g chudej szynki. Omlet na śniadanie? Tak, ale pieczona wersja, czyli włoska
Poezja smakuidealna na wszelakie okazje. Wygląda świetnie i doskonale smakuje! Polecam, jest przepyszna, musicie jej skosztować ! W necie są różne wersje takiej sałatki, ja dzielę się swoją :) 48 krakersów 8 jajek 2 puszki tuńczyka w oleju ( 2 x 185 g) 20 dag żółtego sera spory pęczek szczypioru lub 2 mniejsze biały pieprz ( mielony) słoik majonezu (400ml
Takie tam pichcenieSałatka na bazie gotowanych ziemniaków, zielonego groszku, marchewki, jajek na twardo, wyrazistych czarnych oliwek i pachnącej ryby to ciekawy pomysł na smaczne danie obiadowe w wersji na zimno. Składniki: 4 duże ziemniaki 450g fileta z morszczuka 1 słoik marchewki z groszkiem 5 jajek 50g czarnych drylowanych oliwek 4 łyżki majonezu sok z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Filety z morszczuka
Szalona Kuchnia Ewelinywszystkie składniki dokładnie mieszamy, sałatę umyć, osuszyć, włożyć do półmiska, jajka podzielić na ćwiartki, ułożyć na sałacie, filet pokroić w paski, ułożyć między jajkami, z 2 pomarańczy wyciąć filety, dodać do sałatki, posypać żurawiną, polać sosem, podawać
Kuchnia Beatymalutkie pierożki można wykorzystać na różne sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek. SKŁADNIKI: 1 paczka tortellini z mięsem 5 jajek 3 grube plastry dobrej szynki 5 małych ogórków kiszonych 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu szczypiorek sól, pieprz WYKONANIE: tortollini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelać zimną wodą
Kuchnia BeatySWIEŻA SAŁATA Z WINOGRONAMI I BAKŁAŻANEM / FRESH SALAD WITH GRAPES & EGGPLANT W gorące dni nie ma się ochoty na ciężkie obiady czy kolacje, za to
Martyna Cooks