było czasu, ani okazji do jej przygotowania. Moim zdaniem jak na sałatkę wygląda bardzo efektownie. Pozwoli zaskoczyć gości, gdyż na pierwszy rzut oka może być pomylona z ciastem. SKŁADNIKI: 24 krakersy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 czerwonej cebuli 1 ogórek korniszon 60 g żółtego sera 2 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki majonezu posiekany szczypiorek sól pieprz papryka(...)drobnych oczkach tarki, wymieszać z dwoma łyżkami majonezu i doprawić papryką. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem, dodać drobno posiekaną cebulę i pokrojony w drobną kostkę ogórek. Doprawić solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Białka zetrzeć na drobnych oczkach tarki, wymieszać z pozostałym majonezem i doprawić szczyptą pieprzu. Żółtka rozdrobnić widelcem. Na desce ułożyć dwa rzędy krakersów
Kuchnia w opałachsię od domownika, bo jego mama taką robi na święta. Przejrzałam Internet, żeby zobaczyć jak to wygląda i z czym się to je i opracowałam swoją wersję. Oczywiście moja sałatka jest z quinoą, bo innej opcji nie ma ;) a ponieważ zostałam fanką domowego majonezu i od jakiegoś czasu nie kupuję gotowego, więc mój majonez również znalazł tu swoje zastosowanie. Namawiam(...)majonez :), buraczki (odsączone z soku), znów warstwa majonezu, na koniec jajko, które przykrywamy pierzynką z majonezu (a jakże, takiego pysznego domowego majonezy, nigdy za wiele) i posypujemy poszatkowaną natką pietruszki. Jeśli lubicie pikantne dania, a majonez wyszedł Wam łagodny, to warto każda warstwę dodatkowo doprawić pieprzem. Sałatkę serwujemy nakładając od dna, tak, aby na talerzu znalazły się wszystkie
Quinoa Raz!albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę po koreańsku , suszone pomidory, awokado, rukolę i pestki dyni. W najbliższym czasie postaram się pokazać jeszcze kilka smakowitych pomysłów na sałatkę w słoiku
Obiad gotowyOtworzyłam szafkę i znalazłam tam 2 puszki cieciorki gotowanej na parze. Najczęściej dodawałam ją do zup czy sałatek, ale mój burczący brzuch podpowiedział mi, że tym razem trzeba ją wykorzystać w inny sposób. Połączyłam więc ciecierzycę z cebulą, czosnkiem, płatkami owsianymi, jajkiem i aromatycznymi przyprawami i powstały te delikatne kotleciki. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Znalezienie idealnej konsystencji chwilę trwało
Na-talerzu.plNie wiem jak Wy, ale ja jajka wprost kocham i uwielbiam i jem je chyba prawie codziennie. Na Wielkanoc nadziewam je różnymi cudownymi rzeczami i lubię
Flymetothespoonkrokiety, kotlety, pierogi, udka faszerowane, paszteciki) oraz dania gotowe pod marką Od Tereski (naleśniki, knedle, cepeliny i sałatki). Zobaczcie: tutaj Delikatne kruche ciasto i przepyszny farsz, który faktycznie smakuje jak najlepszy żurek. Z dużą ilością świeżego czosnku, najlepszej jakości białą kiełbasą, jajkiem i całkiem sporą szczyptą majeranku. Ps. Biała kiełbasa Pamso to aż 90% mięsa! I to widać gołym okiem
Ostra na Słodkopatelni, z tymże ja robię cieńsze. Polecam. Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem - składniki: (3 sztuki) 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej 1/4 łyżeczki papryki słodkiej (u mnie wędzona) 1/4 łyżeczki soli Moje nadzienie: 1 liść kapusty pekińskiej kilka pomidorków koktajlowych sałatka z kurczakiem premium gyros Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem - przygotowanie: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę
Di gotujejogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki Tosty z czosnkową pastą z awokado, z gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem
Codzienna kuchnia niecodziennaznacznie częściej. Bardzo fajna sałatka na lato, którą z powodzeniem możecie zastąpić zwykły obiad. U nas sałatka sprawdziła się jako porcja dla 3 osób, lecz jeśli chcecie obdzielić większą ilość domowników, koniecznie zwiększcie składniki. 6-8 średniej wielkości ziemniaków 3 jajka ugotowane na twardo 100 g fasolki szparagowej zielonej (użyłam mrożonej) 1/2 szklanki zielonego groszku (mrożonego) duża garść rukoli
Smaki Na Talerzusałatki należą do mojej ulubionej mieszanki. Żeby nie było tak och i ach, to powiem Wam, że Franek sałatki nie tknął. Kotlecika zjadł z grzanką i zielonym ogórkiem :) Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 3/4 szklanki posiekanych orzechów (najlepiej włoskich, ale mogą być również dowolne) pół łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki
bistro mamarozłożyć ją na czynniki pierwsze ;) Oto efekt końcowy ---> Z tych składników wyszły dwie miski sałatki. A wiec - układamy warstwami następujące produkty : starty na grubych oczkach ser żółty (ilość dowolna) starte na grubych oczkach białko jaj (u mnie 6 jajek na dwie miski) tuńczyk w oleju (2 puszki) 2-3 łyżki majonezu - rozsmarowujemy na tuńczyku starte na grubych
BezglutenowaIzabelaobiedzie pozostała mi i fasolka szparagowa i ziemniaki.Postanowiłam wykorzystać i zrobiłam całkiem smaczną sałatkę ..Sałatka to takie w sumie danie śmietnik 🙂 .Prawie wszystko można wykorzystać.. składniki: 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej 3 ziemniaki-ugotowane 6-8 jajek ugotowanych na twardo 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 3 ogórki kiszone 2 łyżki czubate majonezu 1 łyżeczka
Ugotujmy Cośpomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego 1 duża
https:KKuchniaMniamkawałki. Łączymy ze sobą komosę, posiekany bób, pokrojone drobno pomidory, pokruszoną fetę, posiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów
Przysmaki Karolkiwidelcem pognieść i połączyć składniki jajka ugotowane na twardo i wystudzone obrać i przez kratkę do jajek przecisnąć do makreli, dodać posiekany koperek i łyżką wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły taka pasta czy sałatka najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJeśli znudziła Wam się konserwa rybna w tradycyjnym wydaniu, polecam zrobić z niej sałatkę. Doskonale sprawdzi się podczas Wielkiego Postu i nie tylko. SKŁADNIKI 1 op. śledzia w pomidorach, ½ szkl. ugotowanego makaronu rurki (lub drobnego makaronu), 2 jajka, 3 łyżki groszku konserwowego, ½ cebuli, kawałek czerwonej i zielonej papryki, 1 łyżka majonezu, przyprawa curry do smaku, sól
słodki bratekkażdym posiłkiem. Tarta nieskowęglowodanowa, bardzo delikatna i smaczna. Z odrobiną czosnku, lekko pikantna idealna do podania z sałatką. Jest to również dobry pomysł na lunch do pracy, trzeba ją tylko przygotować dzień wcześniej. Składniki: pierś z kurczaka (200g) ricotta (200g) 3 jajka cebula 2 ząbki czosnku łyżka oleju kurkuma, pieprz cayenne, sól 200g zielonych szparagów Sposób przygotowania: Szparagi podgotować przez
wysmienitynaprawdę wspaniała. Śledzie piernikowe, zdjęcie zapożyczone od Agaty , za co bardzo jej dziękuje! Pumpernikiel z burakami, jajkiem i śledziem w lekkim sosie chrzanowym Bruschetta ze śledziem i konfiturą cebulową z demi glace z octu balsamicznego z rodzynkami, śliwką i żurawiną Sałatka z ziemniakami, fenkułem i śledziem Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki
Życie zaczyna się w kuchni